Με την ίδια άποψη φέρεται να συντάσσεται και ο Π. Μολυβιάτης. Ευλόγως τίθεται το ερώτημα τότε, πώς έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός να «αδειάζει» τον στενότατο συνεργάτη του και φίλο του Θ. Ρουσόπουλο, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υπουργού, θύμισε, με νόημα, ότι ο ίδιος δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2009;
Δυο πρόσωπα
Πίσω απ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκονται δυο πρόσωπα κι ένα έντονο παρασκήνιο. Το πρώτο πρόσωπο είναι ο πατέρας του τέως υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Αχιλλέας, ο οποίος, όπως κάθε πατέρας που νοιάζεται για το μέλλον του γιου του, πίστευε ότι αρκεί η παραίτησή του, καθώς και ότι πρέπει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Η επιθυμία του Αχ. Καραμανλή εκφράστηκε σε μια συγκυρία που υπήρχε -και υπάρχει- έντονος προβληματισμός, αν είναι σωστό ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Τα επιχειρήματα υπέρ της εκ νέου υποψηφιότητάς του είναι αρκετά, με βασικότερο ότι είχε τη ευθιξία να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του και αυτή του η στάση πρέπει να κριθεί από τον λαό. Προς επίρρωση αυτής της άποψης έγινε επίκληση του γεγονότος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτιά του τον αμετάκλητα καταδικασθέντα Ν. Παππά.
Κι ενώ, όπως λένε οι πληροφορίες, το Μ. Μαξίμου εκτίμησε τη στάση του παραιτηθέντος υπουργού με ιδιαίτερη προσοχή και λεπτότητα, ανέλαβε αυτόκλητος να «λύσει» το πρόβλημα ο Πρ. Παυλόπουλος, που είναι το δεύτερο πρόσωπο του παρασκηνίου. Ο Παυλόπουλος φαίνεται πως, κάνοντας μια κίνηση που θα ικανοποιούσε τον Αχ. Καραμανλή, δεν κατάλαβε ότι απλώς περιέπλεξε το θέμα. Η μεθόδευση-παρασκήνιο που αποδίδεται στον τέως ΠτΔ, ο οποίος δεν διακρίνεται και για τα φιλικά αισθήματά του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ότι αξιοποιώντας ένα υπαρκτό γεγονός -τη συνομιλία στα όρθια του Κ. Τασούλα με 5 βουλευτές της Ν.Δ., όπου εκφράστηκαν σχετικοί προβληματισμοί- άρχισε να τηλεφωνεί σε δημοσιογράφους που δημοσίευσαν σχετικά ρεπορτάζ σε sites που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δημοσιογράφοι με τη σειρά τους τηλεφώνησαν στην Π. Κυριακού ζητώντας μια αντίδραση για το «κόψιμο» του Κ. Καραμανλή αποδίδοντάς το κυρίως στον Θ. Ρουσόπουλο. Κάτω απ’ αυτήν την πίεση υπήρξε η περίφημη διαρροή αποδοκιμασίας του Θ. Ρουσόπουλου από τον στενό συνεργάτη του και επί χρόνια φίλο του Κ. Καραμανλή. Όπως προκύπτει το θέμα αποκωδικοποιήθηκε πλήρως και για όλους. Μένουν έτσι: Η μίνι αναταραχή στη Ν.Δ. με συμμέτοχο τον ΣΥΡΙΖΑ δι’ αντιπροσώπων. Η προσωπική απόφαση του Κ. Καραμανλή του νεότερου. Και η στενοχώρια του Θ. Ρουσόπουλου για την αντιμετώπιση που είχε από τους «κύκλους» της Π. Κυριακού και μάλιστα, ενώ ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος συμφωνεί με την άποψή του…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου