Ακολουθεί μια σύντομη λίστα της γραμματικής των ανεμογεννητριών….. Ξύστε… σκάψτε… προκαλέστε έκρηξη… κόψτε… αποψιλώστε… ρυπάνετε… εγκληματήστε… δηλητήριο… πορνεία…. εμπορία παιδιών/ανθρώπων… καύση ορυκτών καυσίμων… θάνατος…
Του Patrice Tullai
Τις τελευταίες 60 ημέρες 10 φάλαινες ξεβράστηκαν στην ακτή, νεκρές στις ακτές των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών. Υπήρξαν επίσης αρκετές νεκρές φάλαινες,
που επέπλεαν στη θάλασσα. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή αριθμό και δεν υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης…Μέχρι σήμερα υπάρχουν 27 υπεράκτιες περιοχές μίσθωσης αιολικής ενέργειας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Τα τρέχοντα σχέδια προβλέπουν την κατάληψη 2.249 εκατομμυρίων στρεμμάτων μέχρι το 2030, με 3.411 ανεμογεννήτριες ύψους σχεδόν όσο ο Πύργος του Άιφελ και 9.874 μίλια υποθαλάσσιων καλωδίων.
Οι άδειες για την παράκτια περιοχή της Καλιφόρνια πωλήθηκαν πρόσφατα από το Γραφείο Διαχείρισης Ωκεανών και Ενέργειας (BOEM). Μπορείτε να δείτε την τελική ειδοποίηση πώλησης εδώ.
Η προκαταρκτική αιτία θνησιμότητας και σοβαρών τραυματισμών των φαλαινών είναι η εμπλοκή σε σχοινιά και τα χτυπήματα σκαφών. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ. Ο αστακός και οι ψαράδες κατηγορούνται, ωστόσο δεν υπήρξαν θάνατοι φαλαινών του Βορείου Ατλαντικού μέσα σε 20 χρόνια, που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε εργαλεία αλιείας αστακού.
Αυτός ο άνευ προηγουμένου θάνατος φαλαινών ονομάστηκε ασυνήθιστο γεγονός θνησιμότητας, που ξεκινά το 2016. Αυτό συμπίπτει με τις πρώτες άδειες που εκδόθηκαν από την NOAA για χαρτογράφηση του θαλάσσιου πυθμένα. Κάποιοι λένε ότι δεν μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο στις ανεμογεννήτριες, αλλά εδώ είναι μερικοί συσχετισμοί, ώστε να αποφασίσετε μόνοι σας…
Το σκάφος έρευνας Fugro Enterprise αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη στις 5 Δεκεμβρίου 2022 με τεκμηριωμένο προορισμό το ASOW (Atlantic Shore Offshore Wind). Στις 10 Δεκεμβρίου 2022, η πρώτη φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή στο Strathmere. Στις 12 Δεκεμβρίου 2022, η δεύτερη φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή στο Brigantine.
Στις 23 Δεκεμβρίου 2022, η τρίτη φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή στο Ατλάντικ Σίτι. Η Fugro Enterprise αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη την 1η Ιανουαρίου 2023, με τεκμηριωμένο προορισμό την περιοχή έρευνας ASOW. Στις 7 Ιανουαρίου 2022, η τέταρτη φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή στο Brigantine.
Το Strathmere απέχει λιγότερο από 20 μίλια από το Atlantic City. Η συγκέντρωση πέντε θανάτων φαλαινών στην περιοχή έρευνας ASOW σε συνδυασμό με τα ταξίδια της Fugro Enterprise υποδηλώνουν μια σύνδεση μεταξύ των δραστηριοτήτων υπεράκτιων ανεμογεννητριών και του θανάτου των φαλαινών.
Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, δεν είναι αυτές οι φάλαινες είδος υπό εξαφάνιση; Υπάρχουν μόνο περίπου 300 που έχουν απομείνει και η απάντηση είναι ναι. Η φάλαινα του Βορείου Ατλαντικού αναφέρεται ως είδος υπό εξαφάνιση και ως εκ τούτου προστατεύεται. Αλλά υπάρχει μια ελάχιστα γνωστή δραστηριότητα που ονομάζεται “take” και “incidental take“, η οποία στην πραγματικότητα επιτρέπει τον θάνατο ορισμένων από αυτές τις φάλαινες.
“Λήψη“, όπως ορίζεται στον Νόμο για την Περιβαλλοντική Ασφάλεια (ESA) σημαίνει παρενόχληση, βλάβη, καταδίωξη, κυνήγι, πυροβολισμό, τραυματισμό, θανάτωση, παγίδευση, σύλληψη, συλλογή ή προσπάθεια εμπλοκής σε οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά. “Τυχαία λήψη” είναι μία ακούσια, αλλά όχι απροσδόκητη “λήψη”. Όταν ένα είδος καταγράφεται ως απειλούμενο με εξαφάνιση, οι απαγορεύσεις “λήψης” επεκτείνονται αυτόματα σε αυτό, σύμφωνα με την Ενότητα 9 του ESA.
Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) και το Γραφείο Διαχείρισης Ωκεανών και Ενέργειας (BOEM) επέτρεψαν την “τυχαία λήψη” και έχουν επίγνωση της Πιθανής Βιολογικής Απομάκρυνσης.
“Πιθανή βιολογική απομάκρυνση” είναι ένας όρος που ορίζει τον αριθμό ενός είδους που μπορεί να αφαιρείται ετησίως, ενώ επιτρέπει στο είδος να φτάσει ή να διατηρήσει τον βιώσιμο πληθυσμό του. Η Πιθανή Βιολογική Απομάκρυνση για τη Βόρεια Φάλαινα είναι μία.
Ένας πρώην επικεφαλής των απειλούμενων ειδών στη NOAA προειδοποίησε για την καταστροφή που θα επιτρέψουν αυτά τα αιολικά πάρκα, αλλά δεν είναι πλέον στη NOAA. Αναρωτιέμαι γιατί;
Η ενέργεια των ανεμογεννητριών απαιτεί υπεράκτια χαρτογράφηση και η υπεράκτια χαρτογράφηση προκαλεί θανάτους φαλαινών. Το εύρος των συχνοτήτων που χρησιμοποιούν οι φάλαινες είναι 30 Hertz (Hz) έως 8.000 Hz. Οι δραστηριότητες έρευνας HRG που έχουν προταθεί και τεθεί σε εφαρμογή θα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
- Ηχογράφηση βάθους (βυθόμετρο πολλαπλών ακτίνων) για τον προσδιορισμό του βάθους του νερού και της γενικής τοπογραφίας του πυθμένα (επί του παρόντος εκτιμάται ότι κυμαίνεται από περίπου 5 μέτρα [m] έως 40 μέτρα σε βάθος).
- Μετρήσεις μαγνητικής έντασης (βαθμόμετρο) για την ανίχνευση τοπικών διακυμάνσεων στο περιφερειακό μαγνητικό πεδίο από γεωλογικά στρώματα και πιθανά σιδηρούχα αντικείμενα πάνω και κάτω από τον πυθμένα.
- Απεικόνιση θαλάσσιου πυθμένα (πλάγια σάρωση σόναρ) για σκοπούς ταξινόμησης ιζημάτων βυθού, για τον εντοπισμό φυσικών και ανθρωπογενών ακουστικών στόχων που στηρίζονται στον πυθμένα, καθώς και τυχόν ανώμαλων χαρακτηριστικών.
- Προφίλ ρηχής διείσδυσης κάτω από τον πυθμένα (pinger/chirp) για τη χαρτογράφηση της στρωματογραφίας της κοντινής επιφάνειας (πάνω από μηδέν έως 5 m εδάφη κάτω από τον βυθό).
- Προφίλ μεσαίας διείσδυσης κάτω από τον πυθμένα (κελάηδισμα/παραμετρικοί διαμορφωτές προφίλ/σπινθηριστές) για τη χαρτογράφηση βαθύτερης στρωματογραφίας, όπως απαιτείται (εδάφη από 75 m έως 100 m κάτω από τον βυθό) και
- Δειγματοληψία για να επικυρώσουν την ταξινόμηση του βυθού από τα δεδομένα σόναρ πολλαπλής δέσμης/πλευρικής σάρωσης.
Η ηχορύπανση μπορεί να προκαλέσει άμεση βλάβη στις φάλαινες, βλάπτοντας την ακοή τους και να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία και θάνατο. Πολλά θαλάσσια ζώα έχουν αυτό που ονομάζεται κύστη κολύμβησης, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στην ακουστική. Αυτή η κολυμβητική κύστη προσαρμόζει το επίπεδο άνωσης των πλασμάτων και καθορίζει εάν επιπλέουν ή βυθίζονται. Συχνότερα ο υπερβολικός ή παρατεταμένος θόρυβος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη συμπεριφορά, που επηρεάζουν την υγεία και την επιβίωση των ζώων. Ο θόρυβος της τουρμπίνας είναι υψηλός και ο θόρυβος διαδίδεται πάνω από το νερό. Ο θόρυβος της ανεμογεννήτριας μπορεί και θα ακουστεί στην ξηρά.
Υπάρχει κάτι μαγικό όταν κάποιος βλέπει μια φάλαινα. Αρχέγονοι ήχοι εκπέμπονται από τους ανθρώπους καθώς παρακολουθούν τις φάλαινες. Οι άνθρωποι σταματούν για να πάρουν μια γεύση από αυτά τα μεγαλειώδη πλάσματα. Οι άνθρωποι πληρώνουν χρήματα για να τα δουν στην άγρια φύση. Αυτά τα γιγάντια λεία, αισθανόμενα όντα, είναι ένα απίστευτα σημαντικό μέρος του θαλάσσιου και γήινου οικοσυστήματος.
Γιατί είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε τη φάλαινα; Οι φάλαινες είναι βιολογικές αντλίες για τα θρεπτικά συστατικά των ωκεανών. Οι τεράστιες φάλαινες βυθίζονται στα 500 πόδια ή πιο βαθιά και τρέφονται με μικροσκοπικά κριλ. Έπειτα επιστρέφουν στην επιφάνεια — και κάνουν τα κακά τους. Αυτά παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, με τη μορφή περιττωμάτων, για την υποστήριξη της ανάπτυξης του πλαγκτόν. Τα απόβλητα της φάλαινας γονιμοποιούν την ανάπτυξη φυτοπλαγκτού, φέρνοντας θρεπτικά συστατικά στην επιφάνεια του ωκεανού, τα οποία προάγουν την ανάπτυξη του φυτοπλαγκτού των ωκεανών, μικροσκοπικών φυτών που καταναλώνουν CO2 και δημιουργούν οξυγόνο.
Αυτή η παραγωγή φυτοπλαγκτού συνεισφέρει τουλάχιστον το 50% του συνόλου του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα της Γης και διατηρεί τους ωκεανούς ζωντανούς και οξυγονωμένους. Εκτός από τις ίδιες τις φάλαινες που δεσμεύουν σημαντικές ποσότητες CO2, το φυτοπλαγκτόν δεσμεύει τόσο CO2, όσο τέσσερα δάση του Αμαζονίου, επομένως είναι κρίσιμα για τη διατήρηση σταθερών κύκλων οξυγόνου και άνθρακα.
Ακολουθεί μια σύντομη λίστα της γραμματικής των ανεμογεννητριών….. Ξύστε… σκάψτε… προκαλέστε έκρηξη… κόψτε… αποψιλώστε… ρυπάνετε… εγκληματήστε… δηλητήριο… πορνεία…. εμπορία παιδιών/ανθρώπων… καύση ορυκτών καυσίμων… θάνατος…
Υπάρχουν πολλά να σκεφτούμε εδώ και είναι σαφές σε όποιον ενδιαφέρεται να δει την αλήθεια, ότι αυτή η βιομηχανία ΔΕΝ είναι πράσινη και δεν είναι καθαρή. Πρώτον, η ενέργεια των ανεμογεννητριών εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα. Ανάλογα με το μέγεθος της τουρμπίνας, κάθε στρόβιλος απαιτεί λάδι για να λειτουργήσει και όχι μικρή ποσότητα. Ο μέσος στρόβιλος είναι 300-400 πόδια σε ύψος και μερικά από τα νεότερα σχέδια έχουν ύψος πάνω από 850 πόδια. Ο μέσος στρόβιλος 5 MW περιέχει αρκετές εκατοντάδες γαλόνια πετρελαίου και η βάση κάθε τουρμπίνας περιέχει άλλα 500 γαλόνια. Και τα δύο πρέπει να αλλάζουν τακτικά (περίπου κάθε εννέα έως δεκαέξι μήνες). Είναι επίσης γνωστό ότι χύνονται και διαρρέουν.
Σε έναν στρόβιλο 5 MW, που έχει ύψος περίπου πενήντα ορόφους, μόνο ο πύργος ζυγίζει περίπου 400 τόνους. Η ατρακτίδα 300 τόνους και τα πτερύγια του ρότορα 54 τόνους. Η θεμελίωση μπορεί να κυμαίνεται από 500 τόνους έως περισσότερους από 8.000 τόνους, ανάλογα με το βάθος του νερού και τον τύπο του ιζήματος ή του βράχου. Όλα αυτά τα νούμερα ανεβαίνουν με τη φρενίτιδα της “Καθαρής Ενέργειας”.
Τα πτερύγια της ανεμογεννήτριας είναι κατασκευασμένα από Ξύλο Balsa και χρησιμοποιώ κεφαλαία, γιατί αξίζει τον σεβασμό μας. Το ξύλο Balsa συλλέγεται ή λαμβάνεται από τον Αμαζόνιο. Ο Ισημερινός έχει ήδη εξαντλήσει το δάσος Balsa αφήνοντας πίσω του, δηλητηριασμένα νερά, νεκρά ψάρια, εκτοπισμένους λαούς Waorani (ιθαγενείς), έγκλημα, πορνεία, εμπορία παιδιών, διασπορά και θάνατο. Το Περού έχει ήδη ξεκινήσει την εξόρυξη του ξύλου Balsa. Το πουλί Toucan ζει στο δέντρο Balsa και πρόκειται να εξαφανιστεί.
Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα στο ταξίδι για το πτερύγιο της ανεμογεννήτριας. Η αποψίλωση των δασών είναι δεύτερη μετά την καύση ορυκτών καυσίμων ως πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που λέγεται πως προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Οι ερευνητές λένε ότι η διακοπή και η αντιστροφή της εκκένωσης της γης στα τροπικά δάση, θα μπορούσε να μειώσει τις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα κατά σχεδόν 18% έως το 2030.
Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι αιώνιες. Ο μέσος όρος ζωής της ανεμογεννήτριας είναι 20 χρόνια και σε εκείνο το σημείο τα περισσότερα μέρη δεν ανακυκλώνονται. Ταξινομούνται επίσης ως τοξικά απόβλητα. Το 2017 η Γερμανία έμεινε με 1,35 εκατομμύρια τόνους πτερυγίων ανεμογεννητριών. Μπορείτε να φανταστείτε πόσοι τόνοι από αυτές τις λεπίδες υπάρχουν τώρα; Η Γερμανία ήταν στην πρώτη γραμμή της “πράσινης ενέργειας”. Εάν η “πράσινη ενέργεια” είναι καθαρή και βιώσιμη, γιατί τώρα καταφεύγουν ξανά στον άνθρακα μετά την επιβολή κυρώσεων στο πετρέλαιο;
Ακολουθήστε με παρακάτω σε αυτόν τον δρόμο, για να δείτε πώς δημιουργούνται αυτοί οι κύκλοι του θανάτου και τη δυστυχία, τον πόνο και την απογοήτευση που προκαλούν.
Χάλυβας και Σκυρόδεμα
Κατά μάζα τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται στις ανεμογεννήτριες είναι ο χάλυβας και το σκυρόδεμα. Το πιο κρίσιμο είναι ο χάλυβας. Κάθε νέο MW αιολικής ενέργειας απαιτεί 120-180 τόνους χάλυβα. Ο χάλυβας απαιτείται επίσης για άλλες φάσεις της παραγωγής αιολικής ενέργειας, από τις μηχανές που εξάγουν το μετάλλευμα που θα γίνει χάλυβας για την ανεμογεννήτρια, στους γερανούς που ανυψώνουν και εγκαθιστούν τις ανεμογεννήτριες, μέχρι τα τρένα και τα φορτηγά που τις μεταφέρουν.
Το σιδηρομετάλλευμα είναι η αρχή του χάλυβα και εξορύσσεται σε όλο τον κόσμο. Τα μεγαλύτερα ορυχεία βρίσκονται στη Βραζιλία στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Τα δάση γύρω από το Carajas κόβονται για κάρβουνο, για την τροφοδοσία των εργοστασίων χυτοσιδήρου, με αποτέλεσμα μια ετήσια αποψίλωση των δασών 3.800+ τετραγωνικών μιλίων.
Η εξόρυξη χάλυβα αφήνει πίσω της μια τοξική λάσπη που ονομάζεται “ουρά”, η οποία δημιουργεί δηλητηριασμένα νερά, σκοτώνοντας ψάρια και πηγές τροφής. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου αυτές οι δεξαμενές απορριμμάτων κατέρρευσαν και έστειλαν τον θάνατό τους σε εκατοντάδες ποτάμια.
Δεκάδες χιλιάδες ιθαγενείς έχουν εκτοπιστεί και στη θέση τους η φρικτή ατμοσφαιρική ρύπανση, ο καρκίνος, οι γενετικές ανωμαλίες, οι πνευμονικές παθήσεις, η εργασία των σκλάβων, η σεξουαλική διακίνηση και η βία. Οι ιθαγενείς Gavião υποφέρουν από τα τρένα που μεταφέρουν τα προϊόντα του ορυχείου. Αυτά τα τρένα διασχίζουν το νότιο τμήμα της γης τους, καθιστώντας το απρόσιτο. Αυτά τα τρένα ταξιδεύουν στις γραμμές 35 φορές την ημέρα, 24 ώρες την ημέρα, φέρνοντας θόρυβο και σκόνη, καταστρέφοντας τα ώριμα δέντρα των οπωρώνων με ξηρούς καρπούς Βραζιλίας, από τα οποία επιβιώνουν οι κάτοικοι του Gavião. Το τρένο μήκους 600 και πλέον μιλίων έχει σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους και ζώα, που κόβουν περαιτέρω την προσφορά τροφίμων του λαού Gavião. Το ορυχείο κατασκευάζει επί του παρόντος μια άλλη πανομοιότυπη σιδηροδρομική γραμμή παράλληλα, για να αυξήσει τις μεταφορές του από 150 εκατομμύρια σε 239 εκατομμύρια τόνους.
Το 74% της μάζας των ανεμογεννητριών βρίσκεται στα θεμέλια. Κρυμμένα από τη θέα, κάτω από το έδαφος ή τα νερά, υπάρχουν ογκώδη θεμέλια από σκυρόδεμα, που κρατούν τους πύργους της ανεμογεννήτριας όρθιους. Σε αυτά τα θεμέλια χρησιμοποιούνται σκυρόδεμα και οπλισμός. Πόσος οπλισμός; Ανασκάψτε 10 πόδια βάθος, 100 πόδια πλάτος, βάλτε 96.000 λίβρες οπλισμού από χάλυβα = 48 τόνους.
Αυτοί οι αριθμοί πολλαπλασιάζονται κατά την υπεράκτια εγκατάσταση. Αυτά είναι τεράστιες ποσότητες υλικών και ενέργειας που απαιτούνται και πρέπει να αντικατασταθούν ξανά σε 20 χρόνια (και μόλις 15 εάν είναι υπεράκτια). Για σύγκριση, ένα μέσο σπίτι ζυγίζει από 72 έως 104 τόνους. Άρα ένας στρόβιλος 2 MW ζυγίζει όσο 23 σπίτια. Η υπεράκτια ανεμογεννήτρια Haliade-X είναι 12 MW. Αυτό θα ζύγιζε έως και 138 σπίτια…
Η άμμος είναι βασικό συστατικό σε όλο το σκυρόδεμα. Η άμμος είναι ο δεύτερος πιο χρησιμοποιούμενος παγκόσμιος πόρος μετά το νερό. Ο κόσμος χρησιμοποιεί 500 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους άμμου ετησίως, αρκετά για να χτίσει έναν τοίχο ύψους 88 ποδιών και πλάτους 88 ποδιών γύρω από τον πλανήτη. Ξεριζώνουμε δάση και χωράφια, μόνο και μόνο για να φτάσουμε σε περισσότερη άμμο. Υπάρχουν ήδη συνεχιζόμενες αναφορές για μαφιόζικη μαύρη αγορά άμμου.
Πουλιά και νυχτερίδες
Οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν περισσότερες νυχτερίδες από οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη βιομηχανική δραστηριότητα. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι 888.000 νυχτερίδες σκοτώνονται κάθε χρόνο από συγκρούσεις με ανεμογεννήτριες.
Η Lasiurus cinereus, είναι ένα από τα 40 είδη νυχτερίδων μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν 1.100 είδη σε όλο τον κόσμο. Οι νυχτερίδες αυτές είναι εντομοφάγες. Είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του περιβάλλοντος και της οικονομίας μας. Οι νυχτερίδες παίζουν ουσιαστικό ρόλο στον έλεγχο των παρασίτων, στην επικονίαση των φυτών και στη διασπορά των σπόρων.
Πρόσφατες μελέτες εκτιμούν ότι οι νυχτερίδες τρώνε αρκετά παράσιτα για να εξοικονομήσουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως από ζημιές στις καλλιέργειες και κόστος φυτοφαρμάκων, μόνο στη βιομηχανία καλαμποκιού των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε όλη τη γεωργική παραγωγή, η κατανάλωση εντόμων από νυχτερίδες οδηγεί σε εξοικονόμηση άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
Ενώ πολλές νυχτερίδες τρώνε έντομα, άλλες τρέφονται με νέκταρ και παρέχουν κρίσιμη επικονίαση για μια ποικιλία φυτών όπως ροδάκινα, γαρίφαλο, μπανάνες και αγαύες. Στην πραγματικότητα, οι νυχτερίδες είναι ο μοναδικός επικονιαστής για το φυτό αγαύης, βασικό συστατικό της τεκίλας! Μια τρίτη πηγή τροφής για νυχτερίδες είναι τα φρούτα, που οδηγεί σε έναν ακόμη σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα – τη διασπορά των σπόρων. Οι νυχτερίδες που τρώνε καρπούς μπορούν να αντιπροσωπεύουν έως και το 95% της διασποράς των σπόρων που ευθύνονται για την πρώιμη ανάπτυξη σε πρόσφατα εκκαθαρισμένα τροπικά δάση.
Οι νυχτερίδες καταναλώνουν το σωματικό τους βάρος σε έντομα κάθε βράδυ, κρατώντας τους πληθυσμούς των ζωυφίων υπό έλεγχο. Μπορούν να φάνε έως και 1.200 κουνούπια την ώρα. Περισσότερα από τα μισά είδη νυχτερίδων στις ΗΠΑ βρίσκονται σε σοβαρή μείωση πληθυσμού ή καταγράφονται ως απειλούμενα. Οι νυχτερίδες έχουν μόνο ένα κουτάβι το χρόνο και με αυτόν τον ρυθμό απώλειας, είμαστε βαθιά σε μπελάδες.
Οι νυχτερίδες είναι απαραίτητες, αλλά είναι και υπέροχες. Η μεξικανική νυχτερίδα με ελεύθερη ουρά μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 100 mph, καθιστώντας την μακράν το πιο γρήγορο θηλαστικό στη γη. Ναι, η νυχτερίδα είναι θηλαστικό. Ταΐζουν τα μικρά τους με έναν αδένα γάλακτος που βρίσκεται στη μασχάλη.
Αρκετές φυλές Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής περιλαμβάνουν τις νυχτερίδες στην παραδοσιακή τους λαογραφία. Για τους Ναβάχο, η νυχτερίδα έχει ιδιαίτερη σημασία, η νυχτερίδα είναι ενδιάμεσος στο θείο, γεφυρώνοντας την υπερφυσική απόσταση μεταξύ ανθρώπων και θεών.
Μεταξύ 140.000 και 328.000 πτηνών σκοτώνονται κάθε χρόνο από συγκρούσεις με ανεμογεννήτριες. Οι αετοί είναι μόνο ένα από αυτά τα είδη. Η ESU Energy, θυγατρική της NextEra Energy, ομολόγησε την ενοχή της σε ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες για τη θανάτωση τουλάχιστον 150 αετών. Συμφώνησαν να δαπανήσουν έως και 27 εκατομμύρια σε προσπάθειες πρόληψης περισσότερων θανάτων. Οι επιστήμονες του USGS αποκάλυψαν σε μια μελέτη ότι με τις τρέχουσες επεκτάσεις των ανεμογεννητριών, οι πληθυσμοί των χρυσαετών θα μειωθούν στο μισό έως το 2040. Στην περιοχή Altamont Wind Resource Area (APWRA), οι ανεμογεννήτριες αποτελούν έναν διαρκώς υπαρκτό κίνδυνο, όχι μόνο για τους αετούς, αλλά και για κάθε μεταναστευτικό πουλί που διέρχεται από περιοχή όπου κατασκευάζονται αιολικά πάρκα.
Η APWRA ιδρύθηκε το 1982 και περιλαμβάνει 5.400 ανεμογεννήτριες. Η APWRA έχει τους υψηλότερους αριθμούς και ποσοστά θανάτων αρπακτικών από οποιαδήποτε εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον κόσμο. Το Altamont Pass είναι αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού, που επέτρεψε την κατασκευή ανεμογεννητριών κατά μήκος ενός μεγάλου διαδρόμου μετανάστευσης αρπακτικών, σε μια περιοχή με υψηλές συγκεντρώσεις αρπακτικών και στην καρδιά της υψηλότερης συγκέντρωσης χρυσαετών στη Βόρεια Αμερική.
Οι ανεμογεννήτριες στο Altamont Pass σκοτώνουν περίπου 880 έως 1.300 αρπακτικά πουλιά κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων έως και 116 χρυσαετών, 300 γερακιών με κόκκινες ουρές, 380 κουκουβάγιες και επιπλέον εκατοντάδες άλλα αρπακτικά όπως κιρκινέζια, γεράκια, γύπες και άλλα είδη. Μερικά από αυτά τα πουλιά είναι σπάνια και αναπαράγονται σπάνια.
Αυτοί οι αριθμοί είναι σίγουρα υποεκτιμημένοι και δεν είναι ακριβείς. Ο ειδικός σε θέματα άγριας ζωής Jim Wiegand έχει τεκμηριώσει πώς οι περιοχές κάτω από τις ανεμογεννήτριες περιορίζονται σε ακτίνα 200 ποδιών, παρόλο που οι ανεμογεννήτριες εκσφενδονίζουν το 80% των πτηνών και των νυχτερίδων πολύ πιο μακριά. Αυτά τα σφάγια αναζητούνται και μετρώνται μόνο μία φορά κάθε 30-90 ημέρες. Μεταξύ αυτών των αναζητήσεων, οι οδοκαθαριστές μαζεύουν τα περισσότερα από τα νεκρά πουλιά και τις νυχτερίδες. Η καταμέτρηση εξαιρεί επίσης τραυματισμένα ζώα που βρέθηκαν.
Συμπερασματικά, μπορεί να φαίνεται ότι έχω ασχοληθεί μόνο με περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές ανησυχίες, ωστόσο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ενέργεια των ανεμογεννητριών είναι μια τεράστια βιομηχανία. Αυτή η νέα εκβιομηχάνιση που ονομάζεται “πράσινη ενέργεια” είναι ένα ψέμα.
Η ενέργεια των ανεμογεννητριών εξαρτάται πλήρως από τα ορυκτά καύσιμα και για κάθε 1 μονάδα ενέργειας που παράγεται από ανεμογεννήτριες καταργείται μόνο το 1/10 της μονάδας παραδοσιακών πηγών ενέργειας. Έτσι, καθώς κατασκευάζουμε περισσότερα αιολικά πάρκα, απλώς προσθέτουμε περισσότερη βιομηχανία και καταστροφή.
Όλοι ρωτάμε “τι μπορούμε να κάνουμε;” και υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν τόσο προσωπικά, όσο και συλλογικά. Να φυτέψουμε δάση.
Τα δέντρα είναι που κινούν, ελέγχουν και ασφαλίζουν το νερό και το σύστημα ψύξης αυτού του πλανήτη. Τα δέντρα και τα φυτά έχουν έναν οργανισμό στην κάτω πλευρά των φύλλων τους, έναν πυρήνα συμπύκνωσης. Γύρω από αυτούς τους μικροοργανισμούς, οι υδρατμοί συμπυκνώνονται σε υγρό, σχηματίζοντας σύννεφα και βροχή.
Δέντρα και φυτά δροσίζουν μια τεράστια έκταση και επαναφέρουν την υγρασία στην ατμόσφαιρα. Καθώς η υγρασία πέφτει, δημιουργείται περισσότερη χαμηλή πίεση, που αντλεί περισσότερη υγρασία από την ακτή. Αυτός είναι ένας ζωντανός κύκλος αναπνοής που ονομάζεται “Βιοτική Αντλία”. Εκεί όπου τα δέντρα και τα οικοσυστήματα στην ενδοχώρα δημιουργούν τον κύκλο υγρασίας και αυτός ο μεταφορικός ιμάντας μετακινεί την υγρασία από τους ωκεανούς στο εσωτερικό.
Μπορούν να δημιουργηθούν υγιή τοπία, καθώς και αφθονία νερού. Η δημιουργία τοπίων συγκράτησης νερού είναι δυνατή και πολύ λιγότερο επιζήμια και δαπανηρή από βιομηχανικές μεθόδους, όπως η ενέργεια των ανεμογεννητριών.
Απόδοση – Μετάφραση: 0minus Prime
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου