Απαντήσεις στα δημοσιεύματα που αφορούν στις συνομιλίες της Εύας Καϊλή μέσα από τη φυλακή με συγγενικά της πρόσωπα, δίνει ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευρωβουλευτής που είναι προφυλακισμένη για το Qatar Gate και οι συνομιλητές της γνώριζαν ότι οι κλήσεις παρακολουθούνταν από τις βελγικές αρχές και δεν υπάρχουν σε αυτές στοιχεία που να την ενοχοποιούν.
«Το USB αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να ενεργοποιηθούν για να κάνει κάποιες πληρωμές για την κόρη της», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο ΟΡΕΝ και πρόσθεσε: «Σας λέω λοιπόν ότι όταν επικοινωνεί με την αδερφή της και με τον πατέρα της είναι συνήθεις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε συγγενείς για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα. Και όσον αφορά το USB, αυτό αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να ενεργοποιηθούν για να κάνει κάποιες πληρωμές για την κόρη της. Όλα αυτά εκθέτονται μέσα στους διαλόγους, απλώς δεν μεταδίδονται προς τα έξω».
Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή εξήγησε ότι αύριο θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα. «Την Δευτέρα θα πάει ο Βέλγος δικηγόρος στην Αστυνομία, προκειμένου να ακουστούν όλα αυτά τα ντοκουμέντα, τα οποία είναι προφορικά και να αποτυπωθούν σωστά, γιατί όλες αυτές είναι διαρροές, οι οποίες συσκοτίζουν την πραγματικότητα. Το ξέρεις ότι παρακολουθείσαι. Οι διάλογοι δεν μπορεί να είναι παράνομοι. Την Δευτέρα θα πάει ο Βέλγος δικηγόρος στην Αστυνομία, για να μπορέσουμε να πιάσουμε έναν – έναν τους διαλόγους της κυρίας Καϊλή με τους συγγενείς της, ώστε να αποδείξουμε και να καταγραφούν σε σωστή μετάφραση ότι δεν υπάρχει τίποτα το οποίο είναι μεμπτό», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας ότι η Εύα Καϊλή κρατείται με πολιτικά κριτήρια. «Τα δημοσιεύματα αυτά τα ξέρουμε. Υπάρχουν μέσα στη δικογραφία και έχουν απαντηθεί ένα προς ένα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τεκμήριο αθωότητας δεν εφαρμόζεται στις Βρυξέλλες», καθώς «όσοι ομολογούν τα εγκλήματά τους αφήνονται ελεύθεροι. Αυτοί που παλεύουν γιατί δεν έχουν διαπράξει κάτι το οποίο είναι ποινικά κολάσιμο κρατούνται στη φυλακή».
Αναφερόμενος στην αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, είπε πως «θέλω να πιστεύω όμως ότι με την τελευταία αποφυλάκιση του συντρόφου της κυρίας Καϊλή, θα πέσει και το τελευταίο επιχείρημα που έχουν οι δικαστές […] που επειδή φοβούνται, αν την αφήσουν ελεύθερη, θα καταστρέψει τα στοιχεία. Και εδώ αναρωτιέμαι δημόσια και φωναχτά: αν υπάρχουν στοιχεία, ο σύντροφός της τι θα τα κάνει;».
Σχετικά με τον Αντόνιο Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε: «Τι αξία μπορεί να έχει ο λόγος του κ. Παντσέρι, ο οποίος, μέχρι να συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές, εθεωρείτο παντελώς αναξιόπιστος μάρτυρας;». «Ξαφνικά, έναν άνθρωπο που ό,τι έλεγε εθεωρείτο ψέμα, μόλις άρχισε να κατηγορεί την κυρία Καϊλή και άλλους 3 – 4 ευρωβουλευτές απέκτησε υπόσταση του “μάρτυρος του στέμματος”» είπε και συμπλήρωσε «τι αξία έχει ο λόγος του;».
Ακόμη υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τα όσα λέει ο Αντόνιο Παντσέρι για τα 250.000 ευρώ που φέρεται να πήρε από το Κατάρ η Εύα Καϊλή, καθώς «όλοι οι υπόλοιποι το διαψεύδουν». «Από την πρώτη στιγμή της έχουν πει “παραδέξου την ενοχή σου και μετά από δύο μέρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου”». Αν η κυρία Καϊλή είχε αποδεχτεί ενοχή αυτή τη στιγμή θα ήταν ελεύθερη […] Αλλά η κυρία Καϊλή λέει: “πώς να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει; Προτιμώ να κάτσω να λιώσω μέσα, παρά να αποδεχτώ μια ατιμωτική κατηγορία για πολιτικό πρόσωπο και να βγω έξω”», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι «κάθε φορά που είναι να υπάρξει μια θετική πρόοδος ως προς την κυρία Καϊλή διαδίδονται πληροφορίες, οι οποίες είναι ανακριβείς. Η κυρία Καϊλή, όπως κι εγώ, όπως και οι Βέλγοι δικηγόροι, ξέρουμε ότι συνεχώς παρακολουθούνται όχι μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει από τη φυλακή με την αδερφή της ή με συγγενικά της πρόσωπα, αλλά όταν πηγαίνουμε και εμείς οι δικηγόροι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου συναντιέται ο δικηγόρος με τον κατηγορούμενο, παρακολουθούνται όλα. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κεκτημένο στις Βρυξέλλες. Εκεί είναι ένα δίκτυο που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου