Ο Hans Joachim Schellnhuber, κορυφαίος Γερμανός επιστήμονας από το Ινστιτούτο Πότσνταμ για την Έρευνα Κλιματικών Επιπτώσεων, πιστεύει ότι για να σωθεί ο πλανήτης από την «κλιματική αλλαγή», πρέπει να περιοριστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κάθε ανθρώπου και ρυθμίζεται από την κυβέρνηση.
Ονομάζοντας την ιδέα «πλανητικό προστατευτικό κιγκλίδωμα», ο Schellnhuber υποστηρίζει ότι κάθε άτομο πρέπει να έχει ένα όριο εκπομπών CO2 τριών τόνων ετησίως που εφαρμόζεται στην καθημερινή του ζωή. Όσοι υπερβαίνουν αυτό το ποσό θα πρέπει να υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο, λέει.
Δεδομένου ότι κάθε αναπνοή που παίρνει ένα άτομο έχει ως αποτέλεσμα την εκπνοή του CO2 με αντάλλαγμα το οξυγόνο, η αναπνοή θα πρέπει επίσης να ρυθμιστεί. Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν κάτω από το καπάκι των τριών τόνων μπορεί να χρειαστεί να πάρουν λιγότερες αναπνοές, με αποτέλεσμα πιθανότατα πολύ λιγότερη άσκηση και σωματική άσκηση για να διατηρήσουν χαμηλούς καρδιακούς παλμούς.
Μόνο οι πλούσιοι, με βάση την ιδέα του Schellnhuber, θα μπορούσαν να ζουν κανονικά. Οι φτωχοί θα έπρεπε πραγματικά να περικόψουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της αναπνοής, για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο στη λήθη.
(Σχετικό: «Ατζέντα 2030: Πως το αποτύπωμα άνθρακα θα οδηγήσει σ’ ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης, χειρότερο κι απο αυτο της Κίνας!».)
Η Alibaba αναπτύσσει «ατομικό ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα» για την παρακολούθηση των εκπομπών CO2 των ανθρώπων
Προκειμένου να «έχετε ένα περιβάλλον που αξίζει να ζείτε», σύμφωνα με τον Schellnhuber, οι εκπομπές CO2 πρέπει να διατηρούνται στο ελάχιστο – εκτός εάν έχετε τα μετρητά για να αγοράσετε πρόσβαση σε καλύτερη ποιότητα ζωής.
«Κάθε άτομο λαμβάνει τρεις τόνους CO2 ετησίως, αλλά αν χρειάζεστε περισσότερο, πρέπει απλώς να το αγοράσετε», είπε αυτός ο φανατικός οπαδός του κλίματος.
Επί του παρόντος, ο μέσος Γερμανός εκπέμπει πολύ περισσότερους από τρεις τόνους CO2 ετησίως. Ένας κανονικός άνθρωπος εκπέμπει περίπου 10 τόνους CO2 ετησίως, ενώ ορισμένοι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι εκπέμπουν πολύ πάνω από 100 τόνους CO2 ετησίως. Οι οποίοι ωστόσο έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν περισσότερες εκπομπές άνθρακα.
Λίγοι εκλεκτοί από τους πολύ πλούσιους, σύμφωνα με στοιχεία από το Εργαστήριο Ανισότητας του Παρισιού, εκπέμπουν περισσότερους από 2.000 τόνους CO2 ετησίως. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν εύκολα να πληρώσουν τα απαραίτητα πρόστιμα για να συνεχίσουν να πετούν τριγύρω με τα ιδιωτικά τους τζετ και να τροφοδοτούν τα πολυτελή ακινητά τους που διασκορπίζονται στο παγκόσμιο τοπίο.
Μόνο οι φτωχοί θα υποφέρουν από την οραματιζόμενη δυστοπία του Schellnhuber, που είναι αυτό που λέγαμε από παλιά για την απάτη της κλιματικής αλλαγής. Είναι ένα παράδειγμα στο οποίο μόνο οι πλούσιοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ οι φτωχοί είναι φυλακισμένοι σε μια αθλιότητα χωρίς CO2.
Η Alibaba που εδρεύει στην Κίνα, εργάζεται επί του παρόντος σε έναν «ατομικό ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα» για να παρακολουθεί τις εκπομπές CO2 του μέσου ανθρώπου. Εάν διατεθεί στο εμπόριο, αυτό είναι το πώς το σχέδιο του Schellnhuber θα μπορούσε να υλοποιηθεί στο εγγύς μέλλον.
Ένα πρωτότυπο αυτής της συσκευής παρουσιάστηκε πέρυσι στο Νταβός, στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) 2022, που φιλοξενήθηκε από τον παγκοσμιοποιητή Klaus Schwab. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Alibaba, J. Michael Evans, ανακοίνωσε ότι η Κίνα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κάνει την συσκεύη παγκόσμια πραγματικότητα.
«Αναπτύσσουμε μέσω της τεχνολογίας τη δυνατότητα των καταναλωτών να μετρούν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα… πού ταξιδεύουν, πώς ταξιδεύουν, τι τρώνε, τι καταναλώνουν στην πλατφόρμα», είπε ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs.
Ο στόχος, συμπέρανε ο Έβανς, είναι να «παρακινηθούν» οι μέσοι άνθρωποι να «κάνουν το σωστό, ακόμη κι αν τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν το λάθος».
Εν τω μεταξύ, οι παγκοσμιοποιητές που παρευρίσκονται στη φετινή συγκέντρωση του WEF ζουν με χλιδή, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος συντρίβεται από τον ακρωτηριασμό του πληθωρισμού, ο οποίος είναι ακόμη μια αρνητική επίδραση του παγκοσμιοποιητικού ελέγχου στην προσφορά χρήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου