Τι αναφέρει η πρώην εισαγγελέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς στο αίτημά της προς την ΑΔΑΕ.
Σε νέα φάση εισέρχονται οι έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών που η κυβέρνηση πίστευε ότι θα είχε «θάψει», όμως αυτό παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Η κινητοποίηση της ΑΔΑΕ έφερε δυσφορία στο Μαξίμου, ενώ, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, ήρθε και το αίτημα της Ελένης Τουλουπάκη να προσθέσει νέα επεισόδια στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Σύμφωνα με το αίτημά της, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ζητά να ελεγχθούν ένα κινητό και ένα σταθερό τηλέφωνο που των οποίων η ίδια είναι κάτοχος και αποκλειστικός χρήστης, καθώς εντοπίστηκαν «φαινόμενα παρακολούθησης των τηλεφωνικών δυνδιαλέξεων».
Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο δικηγόρος της Γιάννης Μαντζουράνης η κ. Τουλουπάκη ζητά να διαπιστωθεί «εάν και σε ποιο/α χρονικό/ά διαστημα/τα έλαβαν χώρα ουσιαστικώς παράνομες επισυνδέσεις των δύο τηλεφώνων της από την ΕΥΠ για δήθεν λόγους εθνικής ασφάλειας, έτσι ώστε να μπορέσει να προσφύγει στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και να τύχει δικαστικής προστασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».
Την αίτηση συνοδεύει πλήρες ιστορικό από την περίοδο της διερεύνησης του σκανδάλου Novartis, οι μηνύσεις Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Λοβέρδου και δημοσιεύματα για την παρακολούθησή της. Όπως σημειώνει ο κ. Μαντζουράνης οι ενδείξεις για την παρακολούθησή της είναι οι ακόλουθες:
- συχνά οι κλήσεις τερματίζονταν αιφνίδια παρότι γίνονταν σε περιοχές με πολύ καλό σήμα
- υπήρξαν περιπτώσεις όπου άγνωστος παρενέβη στη συνομιλία της με άλλο πρόσωπο
- ο ήχος της φωνής της κατά τις συνομιλίες επαναλαμβανόταν ως «επιστροφή»
- μετά την ολοκλήρωση κλήσης, ο συνομιλητής της μπορούσε να ακούσει την επόμενη συνομιλία της
- τα κινητά της υπερθερμαίνονταν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου