Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Πόσο μακριά είναι η έλευση ΨΗΦΙΑΚΟΥ «XAPAΓΜΑΤΟΣ»;;; Η πρόοδος των πραγμάτων θα σας αφήσει ΑΝΑΥΔΟΥΣ

 Ακόμα και στην Ουκρανία προχωρά το πράγμα… 

Όπως γράφουν εναλλακτικά ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Μέχρι τώρα, πιθανότατα γνωρίζετε τα σχέδια για ψηφιακά αναγνωριστικά και ψηφιακά νομίσματα. Πόσο μακριά είναι όμως αυτά τα σχέδια σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο; Ποια βήματα γίνονται αυτή την στιγμή; Γιατί οι ψηφιακές «ταυτότητες» είναι τόσο προβληματικές; Και ποιες είναι οι πιθανές λύσεις; 

ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ

Η διαδικασία κυκλοφορίας ψηφιακών ταυτοτήτων παγκοσμίως ξεκίνησε χρόνια πριν από το φιάσκο του COVID και την δημοσίευση του βιβλίου του Klaus Schwab « COVID-19: The Great Reset». 

Το έργο των Ηνωμένων Εθνών ID2020 ξεκίνησε το 2016. Στόχος του είναι να παρέχει σε κάθε άτομο στον κόσμο μια ψηφιακή ταυτότητα. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε το νομικό πλαίσιο για την εισαγωγή μιας ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας ακόμη και νωρίτερα από αυτό, το 2014. 

Υπάρχει ένα υπέροχο άρθρο για το πώς οι παγκόσμιες ελίτ προετοιμάζουν αθόρυβα ψηφιακές ταυτότητες για να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο κράτος επιτήρησης. 

Όταν κοιτάμε την Ευρώπη, μπορούμε να δούμε ότι οι ψηφιακές ταυτότητες χρησιμοποιούνται ήδη από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε πολλές χώρες, όπως η Ιταλία , η Αυστρία , η Δανία , η Γαλλία , η Ολλανδία , η Νορβηγία και η Σουηδία .  (ΕΔΩ τι ισχύει στην Ελλάδα).

Ακόμη και η Ουκρανία έχει μια ολοκληρωμένη κυβερνητική εφαρμογή που ονομάζεται Diia , ένα αρκτικόλεξο για το «the State and me», που ήδη συνδυάζει την ψηφιακή ταυτοποίηση με διαβατήρια, άδειες, επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας, αρχεία «εμβολιασμού» για τον COVID κ.λπ. 

Κατά την διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου με την Ρωσία, η κυβέρνηση πρόσθεσε ακόμη και ένα χαρακτηριστικό με το οποίο οι πολίτες μπορούσαν να ενημερώσουν το κράτος για τη θέση και τον εξοπλισμό των ρωσικών στρατευμάτων. Παραδόξως, η εφαρμογή περιέχει επίσης ένα παιχνίδι όπου οι χρήστες μπορούν να καταστρέψουν ρωσικά τανκς με drones που ελέγχουν. 

Πολλοί λένε πως όρος «Ψηφιακή Ταυτότητα» είναι προβληματικός, καθώς υποδηλώνει στους ανθρώπους ότι η ταυτότητά τους, ολόκληρη η ύπαρξή τους, θα μπορούσε να αποθηκευτεί σε έναν διακομιστή cloud. 

Σε μια παρουσίαση του 2016 με τίτλο «A Blueprint for Digital Identity», το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ όρισε τον όρο «ταυτότητα» με τον ακόλουθο τρόπο: ‘Ταυτότητα […] είναι μια συλλογή μεμονωμένων χαρακτηριστικών που περιγράφουν μια οντότητα και καθορίζουν τις συναλλαγές, στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει αυτή η οντότητα’. 

Η αναγωγική αντίληψη της ταυτότητας από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι ένα πρόβλημα της τεχνοκρατικής μας εποχής, η οποία διέπεται από τις επιταγές ενός μηδενιστικού υλισμού που βλέπει τον άνθρωπο ως τίποτα περισσότερο από μια συλλογή χαρακτηριστικών ή μια «συστάδα κυττάρων» που κινείται στο χρόνο και χώρο χωρίς απώτερο τέλος ή νόημα. Στην ψηφιακή μας εποχή, μπορεί να μας εξαπατήσουν και να πιστέψουμε ότι μια συλλογή σημείων ψηφιακών δεδομένων για εμάς είναι η ταυτότητά μας.  

ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕΣΩ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα βιομετρικά μας δεδομένα θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος των ψηφιακών ταυτοτήτων του μέλλοντος. Δυστυχώς, η βιομετρική μαζική παρακολούθηση μέσω καμερών με αναγνώριση προσώπου δεν περιορίζεται πλέον στην κομμουνιστική Κίνα. 

Σύμφωνα με έκθεση της πρωτοβουλίας για τα ευρωπαϊκά ψηφιακά δικαιώματα, οι χώρες επεκτείνουν την βιομετρική, ψηφιακή μαζική επιτήρηση σε όλη την Ευρώπη εδώ και χρόνια. Η έκθεση τεκμηριώνει έργα μαζικής βιομετρικής επιτήρησης σε 18 γερμανικές πόλεις, 5 πόλεις στην Ολλανδία και ορισμένες σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο¨. Ένα άρθρο στο statista. com αναφέρει ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται σε 32 ευρωπαϊκές χώρες. 

Η ΕΕ σχεδιάζει να συγχωνεύσει όλα τα εθνικά και τα συστήματα δεδομένων της ΕΕ σε μια γιγάντια «βιομετρική υπερ-βάση δεδομένων», ένα έργο που έχει ήδη επιβαρυνθεί με κόστος σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. 

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συλλέγουν επίσης όλα τα είδη βιομετρικών δεδομένων από τους πολίτες τους και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) φέρεται να θέλει να μοιραστεί αυτά τα δεδομένα με άλλες χώρες, ειδικά ευρωπαϊκές, με αντάλλαγμα την πρόσβαση στην δική τους βάση δεδομένων. 

Όλα αυτά δεν ακούγονται ως ολοκληρωτικός, κεντρικός κυβερνητικός έλεγχος σε όλους τους πολίτες;;; 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΕΣΩ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

Τα λεγόμενα Ψηφιακά Νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) είναι ένα άλλο σημαντικό κομμάτι στο παζλ του απόλυτου ελέγχου και της επιτήρησης. 

«Δώστε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους», είναι ένα απόσπασμα που αποδίδεται στον Γερμανό τραπεζίτη Mayer Amschel Rothschild. Ενσωματώνει την ουσία των ψηφιακών νομισμάτων: Ο απόλυτος έλεγχος των χρημάτων ισοδυναμεί σχεδόν με τον πλήρη έλεγχο του πληθυσμού. 

(…)

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η Τουρκία ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια να εισαγάγει το δικό της ψηφιακό νόμισμα το 2023 και να το συνδέσει αμέσως με το σύστημα ψηφιακής ταυτότητάς της. 

Η ΕΕ υπαινίσσεται επίσης την σύνδεση του ψηφιακού ευρώ με τις ψηφιακές ταυτότητες στο μέλλον. Σε μια σελίδα με συχνές ερωτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με το ψηφιακό ευρώ, μπορούμε να διαβάσουμε την ακόλουθη πρόταση: «Ένα ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε επίσης να προσφέρει προηγμένες λειτουργίες, όπως λειτουργίες αυτοματοποιημένων πληρωμών ή χρήση κάποιας μορφής ψηφιακής ταυτότητας». 

Αυτή η σύνδεση των ψηφιακών νομισμάτων με τα ψηφιακά αναγνωριστικά είναι ακριβώς αυτό για το οποίο έχουν προειδοποιήσει οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το απόρρητο και το κράτος επιτήρησης. 

Δεν χρειάζεται να είστε θεωρητικός συνωμοσίας για να δείτε ότι πρόκειται για μια παγκόσμια προσπάθεια, όταν το 90% των κεντρικών τραπεζών μελετά επί του παρόντος τη σκοπιμότητα της έκδοσης του δικού τους CBDC. 

ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ

Ο τελικός στόχος της εισαγωγής ψηφιακών ταυτοτήτων, βιομετρικής επιτήρησης και ψηφιακών νομισμάτων φαίνεται να είναι ένα σύστημα κοινωνικής πίστης κινεζικού τύπου. 

Η εισαγωγή διαβατηρίων εμβολιασμού κατά την διάρκεια της κρίσης του COVID μπορεί να θεωρηθεί ως δοκιμαστική λειτουργία για την εφαρμογή ενός τέτοιου δυστοπικού συστήματος. 

Η κρίση του COVID και τα δρακόντεια μέτρα έχουν σίγουρα επιταχύνει αυτήν την εξέλιξη προς την ψηφιακή επιτήρηση, όπως έχουν επισημάνει οι ίδιοι κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

«Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιταχύνει την ανάγκη για αποτελεσματικές και φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές υπηρεσίες σε ολόκληρη την ΕΕ. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Είναι σημαντικό τα κράτη μέλη να αρχίσουν να συνεργάζονται αμέσως με την Επιτροπή και τον ιδιωτικό τομέα για να προετοιμάσουν την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Ψηφιακής Ταυτότητας», αναφέρεται σε δήλωση στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Τα πρώτα έργα που μοιάζουν με συστήματα κοινωνικής πίστης είναι ήδη σε εφαρμογή στις δυτικές χώρες. Οι λεγόμενες βαθμολογίες Environmental, Social and Governance (ESG) χρησιμοποιούνται από πολλές εταιρείες των ΗΠΑ (εδώ) . 

Επιπλέον, η ιταλική πόλη της Μπολόνια εγκαινίασε το πρότζεκτ «Smart Citizen Wallet», ένα σύστημα μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες μπορούν να συλλέγουν πόντους για «ενάρετες συμπεριφορές», όπως η ανακύκλωση ή η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Αυτοί οι κερδισμένοι πόντοι μπορούν στη συνέχεια να δαπανηθούν για εκπτώσεις ή δωρεάν είσοδο σε πολιτιστικές εμπειρίες. 

Παρόμοια έργα δοκιμάζονται και υλοποιούνται αυτή την στιγμή σε άλλα μέρη στην Ευρώπη όπως η Βιέννη , η Ρώμη και η Βαυαρία . 

Η Σουηδία δεν είναι απλώς πρωτοπόρος όσον αφορά τις πληρωμές χωρίς μετρητά. η Σκανδιναβική χώρα διαθέτει επίσης μια πιστωτική κάρτα με όριο άνθρακα που ονομάζεται DO BLACK . Αυτή η πιστωτική κάρτα υπολογίζει το αποτύπωμα άνθρακα όλων των αγορών που γίνονται με αυτήν και θέτει ένα όριο CO2 για τον χρήστη. Μόλις συμπληρωθεί αυτό το όριο, δεν μπορούν να γίνουν άλλες αγορές με αυτό. 

Επιπλέον, η ΕΕ έχει προτείνει ένα ευρωπαϊκό μητρώο περιουσιακών στοιχείων  στο οποίο όλα τα περιουσιακά στοιχεία κάθε πολίτη της ΕΕ θα μπορούν να καταγράφονται και ενδεχομένως να συνδέονται με ψηφιακές ταυτότητες στο μέλλον. Ο επίσημος λόγος για αυτό το κεντρικό μητρώο περιουσιακών στοιχείων είναι η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της φοροδιαφυγής. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ζητά από τους ανθρώπους να καταχωρήσουν τους λαχανόκηπους τους σε μια εθνική βάση δεδομένων. 

Έτσι, με άλλα λόγια, η κυβέρνηση θέλει να γνωρίζει για κάθε μικρό πράγμα που κατέχετε, εκτός από το να έχει όλα τα προσωπικά και βιομετρικά σας δεδομένα αποθηκευμένα σε ψηφιακές ταυτότητες και να παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές σας μέσω ψηφιακών νομισμάτων. 

Αυτήν τη στιγμή, τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα εξακολουθούν να είναι εθελοντικά στις δυτικές χώρες – ακριβώς όπως η λήψη των εμβολίων για τον COVID ήταν αρχικά εθελοντική. Όμως, όπως όλοι είδαμε, ο εξαναγκασμός άρχισε πολύ σύντομα και οι «ανεμβόλιαστοι» απαγορεύτηκαν από εστιατόρια, καταστήματα, γυμναστήρια και ταξίδια και πολλοί έχασαν τη δουλειά τους. Παρόμοιες ποινές ενδέχεται να επιβληθούν στο μέλλον σε πολίτες που αρνούνται να συμμετάσχουν σε αυτά τα προγράμματα κοινωνικής πίστωσης ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακή ταυτότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις