Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

H EE ETOIMH NA στείλει τις χώρες υπό το φως των κεριών και της κουβέρτας: Συμφώνησε σε πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο!


 Ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες»

Η ΕΕ φέρεται να είναι διατεθειμένη να αφήσει όλο τον ευρωπαϊκό πληθυσμό να παγώσει εν μέσο του χειμώνα καθώς αποφάσισε να επιβάλει πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις που όπως και με το φυσικό αέριο οδήγησε απλά στο κλείσιμο της στρόφιγγας.

Φαίνεται ότι στις Βρυξέλλες ζήλεψαν το Κίεβο και για συμπαράσταση θέλουν να στείλουν όλους τους πολίτες να ζουν υπό το φως των κεριών και υπό την ζεστασιά της… κουβέρτας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν προσωρινά στην ανώτατη τιμή πώλησης των 60 δολαρίων ανά βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης χωρίς να έχει υπάρξει παράλληλα εναλλακτική διέξοδο στην περίπτωση που η Ρωσία διακόψει τις αποστολές φορτίων.

Με έναν μηχανισμό προσαρμογής που θα διατηρεί το ανώτατο όριο τιμής στο 5% κάτω από την τιμή της αγοράς, δήλωσε διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Πολωνία, που πίεσε να τεθεί όσο το δυνατόν χαμηλότερο όριο τιμής, πρέπει να αποδεχθεί την συμφωνία έως τις 18.00 ώρα Ελλάδος.

Εν συνεχεία, η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί απ’ όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ σε μια γραπτή διαδικασία έως αύριο Παρασκευή, δήλωσε ο διπλωμάτης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση που τεθεί πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

«Τέτοιες ενέργειες αντίκεινται στις αρχές των εμπορικών σχέσεων και πιθανότητα θα οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για τη διεθνή αγορά ενέργειας» είπε ο Πούτιν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, τον Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τις απόπειρες ενός αριθμού δυτικών χωρών να επιβάλουν περιορισμούς στην τιμή του ρωσικού αργού».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ εντείνουν τις τελευταίες ημέρες τις προσπάθειές τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη μέγιστη τιμή του ρωσικού πετρελαίου που εισάγουν.

Η Ρωσία και το Ιράκ είναι και οι δύο χώρες παραγωγοί πετρελαίου και μετέχουν στον ΟΠΕΚ+ ο οποίος καθορίζει τα επίπεδα παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.