Αυτές οι αφράτες και αρωματικές τηγανίτες θα σας καταπλήξουν με τη γεύση τους και με την ιδιαίτερη πινελιά τους.
Είναι πανεύκολες και ιδανικές για να ξεκινήσετε γλυκά την ημέρα σας ή να κατευνάσετε την απογευματινή λιγούρα.
Υλικά για τη Συνταγή
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
¾ φλιτζανιού μπισκότα απλά βανίλιας, θρυμματισμένα
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
2 αυγά
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Λίγο σπορέλαιο για το ψέκασμα του τηγανιού
Για το σερβίρισμα
Λίγο ζαχαρούχο γάλα
Λίγη σαντιγί
Ξύσμα λεμονιού ή λάιμ
Εκτέλεση
1.Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα, το μπέικιν και τη σόδα.
2.Στη συνέχεια βάλτε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τα αυγά και ανακατέψτε καλά το μίγμα με έναν αυγοδάρτη.
3.Προσθέστε τον χυμό λεμόνι και το ξύσμα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τέλος ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και ενσωματώστε μέχρι να έχετε έναν πυκνό χυλό.
4.Ψεκάστε με λίγο σπορέλαιο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Βάλτε λίγο από τον χυλό της τηγανίτας και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά. Μόλις εμφανιστούν αρκετές φουσκάλες, γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά και ψήστε την για λίγα λεπτά ακόμα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και μα το υπόλοιπο μίγμα.
5.Σερβίρετε τις τηγανίτες με λίγη έτοιμη χτυπημένη σφικτή σαντιγί, περιχύστε με λίγο ζαχαρούχο και διακοσμήστε με το ξύσμα λεμονιού ή λάιμ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου