Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Mπριάμ με φρέσκια Nτομάτα Kαι ξινομυζήθρα

 


Καλοκαιρινό και μαμαδίστικο. Φτιάχνουμε για το οικογενειακό τραπέζι μπριάμ με φρέσκια ντομάτα και ξινομυζήθρα

Υλικά

Μερίδες: 4  

50 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

1½ κρεμμύδι λευκό μέτριο, σε ροδέλες

2 σκ. σκόρδο, ελαφρά σπασμένο

2 μελιτζάνες τσακώνικες

3 κολοκυθάκια μέτρια, σε κυβάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες

4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 κoυτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

1 μέτρια πατάτα, σε κυβάκια

6-7 φύλλα βασιλικού

200 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης


Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και βάζουμε να τσιγαριστεί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κολοκύθι, έπειτα την πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1΄. Ρίχνουμε

το κύμινο, ανακατεύουμε και μετά από 1΄ τη μελιτζάνα. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1΄-2΄ και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ στο τηγάνι.


Βήμα 2

Ανακατεύουμε μέσα την πατάτα και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγομαγειρευτούν για 15΄-20΄ το πολύ. Μόλις μαγειρευτούν, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την ξινομυζήθρα από πάνω σε μεγάλα κομμάτια, τον βασιλικό και σερβίρουμε.


Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις