Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ιμάμογλου, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ο έρωτάς του για την Ελλάδα έχει φουντώσει».
Στο στόχαστρο των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ βρέθηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επειδή αντί για μήνυμα καταδίκης της Ελλάδας για τα νησιά στέλνει μήνυμα ειρήνης… Αφορμή, τα όσα είπε ο κ. Ιμάμογλου, στην παγκόσμια πρεμιέρα του μουσικού έργου «Συμφωνία μετανάστευσης-Σκοτεινά νερά».
Η εφημερίδα Yeni Safak, έχει δημοσίευμα με τίτλο «Ο Ιμάμογλου που δεν έβγαλε μιλιά για τον εξοπλισμό των νησιών από την Ελλάδα, κάλεσε σε ειρήνη, όταν η Τουρκία εξέφραζε την αντίδραση της». Στο δημοσίευμα, αναφέρει πως καθώς η κρίση για τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζεται κι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προειδοποιούσε με σκληρή γλώσσα την Ελλάδα, ο Ιμάμογλου έλεγε «ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος και μας χωρά όλους μας. Αρκεί εμείς να υπερασπιστούμε την ειρήνη, την αδελφοσύνη και την ισότητα. Ας τραγουδήσουμε με μια φωνή όλοι μαζί το τραγούδι της ειρήνης και της αδελφοσύνης. Οι φωνές μας να καλύψουν τις φωνές αυτών που θέλουν τον πόλεμο».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Akşam, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, που έχει δημοσίευμα με τίτλο «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου μίλησε με τη γλώσσα του Έλληνα». Η εφημερίδα Ortadoğu Gazetesi με τίτλο «Ενώ η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία ο Ιμάμογλου λέει ας τραγουδήσουμε τα τραγούδια της αδελφοσύνης», αναφέρει πως τη στιγμή που η Ελλάδα κλιμακώνει την κρίση με απειλές και ο Έλληνας πρωθυπουργός απειλεί με άγριο τρόπο την Τουρκία, ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου -του οποίου ο έρωτας για την Ελλάδα έχει φουντώσει- χρησιμοποίησε ξανά εκφράσεις που προκάλεσαν αντίδραση.
«Συμφωνία μετανάστευσης-Σκοτεινά νερά»
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης συμμετείχε (την Παρασκευή) στην παγκόσμια πρεμιέρα του μουσικού έργου «Συμφωνία μετανάστευσης-Σκοτεινά νερά».
Η πρεμιέρα του έργου, το οποίο συνέθεσε ο Φουάτ Σακά και ενορχήστρωσε ο Βαγγέλης Ζωγράφος, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη κι ο Ιμάμογλου κάνοντας αναφορά στη μετανάστευση, υπογράμμισε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι οι μεταναστεύσεις μετέβαλλαν τον κόσμο. Κάποιες φορές έχουν θετικά αποτελέσματα, όπως η συγχώνευση διαφορετικών πολιτισμών και η διάδοση νέων εξελίξεων στον κόσμο. Από την άλλη, έχουν οδηγήσει και σε διαμάχες, καταστροφές, θανάτους και ταλαιπωρίες.
«Η δύναμη της τέχνης που ενώνει αποτελεί το πιο πολύτιμο αγαθό στον αγώνα για την ειρήνη. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκω πολύ σημαντικό το ότι οι καλλιτέχνες των δύο χωρών που έχουν ιστορία μετανάστευσης -οι Τούρκοι μουσικοί Φουάτ Σακά και Τζιχάν Γιουρτσού, καθώς και οι Έλληνες συνάδελφοι τους, Βαγγέλης Ζωγράφος, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Ιωάννα Φόρτη και Ζαχαρίας Σπυριδάκης, βρέθηκαν μαζί στην ίδια σκηνή για να πραγματοποιήσουν συναυλία για τη μετανάστευση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου