Tο ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι πλήρωσε σε δολάρια δόσεις ομολόγων ύψους 650 εκατ. δολαρίων. Δεν χρησιμοποιήθηκαν «παγωμένα» συναλλαγματικά αποθέματα.
Η Ρωσία φαίνεται πως πραγματοποίησε μια στροφή 180 μοιρών την Παρασκευή για να αποφύγει την τεχνητή χρεοκοπία,
καθώς προέβη σε πληρωμές χρέους σε δολάρια παρότι είχε διακηρύξει προηγουμένως ότι θα πληρώνονταν σε ρούβλια.Όπως μεταδίδει το Reuters, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κατάφερε να πληρώσει σε δολάρια δόση 564,8 εκατ. δολαρίων σε ευρωομόλογο που λήγει το 2022 και δόση 84,4 εκατ. δολαρίων σε ευρωομόλογο που λήγει το 2042.
Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα πραγματοποίησε την πληρωμή χωρίς να χρησιμοποιήσει τα συναλλαγματικά αποθέματα της στις ΗΠΑ, τα οποία έχουν παγώσει από τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ουάσιγκτον.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρη η προέλευση των χρημάτων.
«Δεν εγκρίναμε οποιαδήποτε συναλλαγή με τα παγωμένα διαθέσιμα στις ΗΠΑ» τόνισε ο αξιωματούχος.
To ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι μετέφερε τα απαιτούμενα ποσά μέσω του λονδρέζικου παραρτήματος της Citibank, τον εντεταλμένο φορέα πληρωμής.
Η Citibank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
«Οι πληρωμές έγινας στο νόμισμα της έκδοσης των ευρωομολόγων, το αμερικανικό δολάριο» τόνισε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών. «Ως εκ τούτου, η υποχρέωση εξυπηρέτησης των ευρωμολόγων εκπληρώθηκε» πρόσθεσε.
Δύο ομολογιούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ακόμα δεν έχουν λάβει τη δόση, αλλά η διαδικασία μπορεί να πάρει ημέρες.
«Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνει τώρα ο εντεταλμένος φορέας πληρωμής αλλά δεν βλέπω για ποιον λόγο να μην πληρωθούν» ανέφερε στο Reuters διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Neuberger Berman.
Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.