Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ - Γεμάτη απο αρώματα και γεύση!!


 Γεμάτη απο αρώματα και γεύση!!!

Συνταγή για γαλατόπιτα.

Υλικά 

1 λίτρο γάλα, φρέσκο, πλήρες.

220γρ ζάχαρη (1 φλιτζάνι).

160γρ σιμιγδάλι ψιλό (3/4 του φλιτζανιού).

3 αυγά.

Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι.

(2 βανίλιες)

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη. Το μάτι της κουζίνας είναι σε μεσαία ένταση και τα ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη (περίπου 4 λεπτά). Στην συνέχεια ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι και μετά από λίγο το ξύσμα του λεμονιού… (Για περισσότερη γεύση και άρωμα προσθέτουμε και 2 βανίλιες). Όταν θα πήξει και βγάλει φουσκάλες η “κρέμα” μας, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 8 λεπτά.

Το ανακάτεμα συνεχίζεται… και προσθέτω τη μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο.  Το μείγμα πρέπει να κρυώσει, ώστε να βάλουμε τα τρία αυγά. Σε 5 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί ξανά και ξανά... Η γαλατόπιτα είναι σχεδόν έτοιμη. Βάζουμε το υλικό σε ένα ταψάκι (30χ26) και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσοχή στον φούρνο που έχει ο καθένας.

Πρόταση σερβιρίσματος, μέλι και κανέλα...!

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι του Δημήτρη Τσολάκη

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.