Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Κωτσιοπούλου μαζί με ακόμη ένα μέλος της οικογένειας ήταν κοντά σε συμφωνία για την πώληση έως του 75% της εταιρείας στον κ. Θεοδωρόπουλο και ομάδα επιχειρηματιών. Εάν τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και κλείσει το deal, θα πρόκειται για μια μεγάλη εξαγορά, καθώς η εταιρεία, το 2020, είχε τζίρο 119 εκατ. ευρώ, σύνολο ενεργητικού 145 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 11,9 εκατ. ευρώ, εργοστάσια σε Αθήνα, Αρτα και Σόφια και απασχολεί περίπου 950 εργαζόμενους.
Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρόπολος έχει στα χέρια του την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, συμμετέχει με 21% στη ΜΕΒΓΑΛ, διατηρεί τον έλεγχο σε μονάδα υδροπονικής ντομάτας στη Δράμα, ενώ πρόσφατα απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί.
Η ιστορία της ΙΟΝ
Η ΙΟΝ ξεκίνησε από το Νέο Φάληρο, στην οδό Πειραιώς. Εκεί, οι μέτοχοι αποφάσισαν να γίνουν σοκολατοποιοί. Με σήμα το ευωδιαστό «ίον» (μενεξές) – από όπου πήρε το όνομά της – γεννήθηκε η ΙΟΝ.
Το πρώτο καταστατικό δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Σεπτεμβρίου του 1930. Η έδρα της βρίσκεται ακόμα εκεί που ιδρύθηκε.
17 χρόνια αργότερα, δημιουργείται η ΙΟΝ Αμυγδάλου. Το 1975, εγκαινιάζονται οι εγκαταστάσεις της ΙΟΝ στην Άρτα. Εκεί, ξεκινά η γραμμή παραγωγής γκοφρέτας, ενώ ένα χρόνο λανσάρεται και η πράσινη Noisetta.
Τα χρόνια πέρασαν και ΙΟΝ άνοιξε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο εξωτερικό. Έναν χρόνο μετά, η Mabel μπήκε στην οικογένεια της ΙΟΝ με τις χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές γεύσεις.
Σήμερα, η ΙΟΝ διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, με περίπου 950 εργαζομένους και με κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκ. ευρώ ετησίως. Κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες.
ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΜΑΣ
Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος για την απόκτηση της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ, όπως επιβεβαιώνεται από πηγές της αγοράς.
Σύμφωνα με το Capital.gr o Σπύρος Θεοδωρόπουλος βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της βιομηχανίας σοκολάτας ΙΟΝ. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από στελέχη της αγοράς με γνώση των εξελίξεων επί του θέματος και αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την επικεφαλής της ΙΟΝ, Τίνα Κωτσιοπούλου.
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος επιδιώκει τρόπον τινά να δημιουργήσει έναν όμιλο αντίστοιχο με αυτόν που προσπάθησε να στήσει από κοινού με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο κατά τη συνεργασία των δύο ανδρών το 2005, όπου η Δέλτα και η Chipita (μητρική εταιρία η πολυεθνική Mondelez) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τη Vivartia, αποτελώντας τότε τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο τροφίμων με εκτόπισμα και στις αγορές του εξωτερικού.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κύριος Θεοδωρόπουλος αναμένεται να προχωρήσει και σε αυτή την περίπτωση μέσω συνεργειών με άλλους επιχειρηματίες, με τους οποίους έχει συμπλεύσει και κατά το παρελθόν. Από το κάδρο δεν αποκλείονται ο Σταύρος Νένδος της Select, ο Μιχάλης Αραμπατζής της Ελληνικής Ζύμης αλλά και ο Αχιλλέας Φώλιας.
Για λόγους ιστορικής καταγραφής υπενθυμίζουμε ότι το 1988 η Kraft Jacobs Sushard απέκτησε το 24,5% της ΙΟΝ, ποσοστό όμως το οποίο επανάκτησαν δέκα χρόνια αργότερα οι βασικοί της μέτοχοι και ειδικότερα ο τότε μεγαλομέτοχός της, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.
Η ιστορία της ΙΟΝ
Εδώ και περισσότερα από 85 χρόνια, στην Ελλάδα, σοκολάτα σημαίνει ΙΟΝ! Η ιστορία της σοκολατοβιομηχανίας, μέσα από τις ανακοινώσεις της εταιρείας.
1930
Στο Νέο Φάληρο, στην οδό Πειραιώς.
Εκεί αρχίζει η πιο γλυκιά ιστορία, από μία ομάδα μετόχων που έχουν ως όνειρο να γίνουν σοκολατοποιοί.
Με σήμα το ευωδιαστό “ίον” (μενεξές) – από όπου πήρε το όνομά της – και πολλή όρεξη, γεννιέται η ΙΟΝ.
Το πρώτο καταστατικό δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Σεπτεμβρίου του 1930 και ένα λαχταριστό ταξίδι ξεκινά.
Σήμερα, η έδρα της βρίσκεται ακόμη εκεί όπου όλα ξεκίνησαν!
1938
Η ΙΟΝ αποκτά ένα καραμελένιο “αδερφάκι”, την εταιρεία ΝΑΣΚΟ Α.Ε., που θα δημιουργήσει αργότερα τις χαρακτηριστικές καραμέλες ΙΟΝ – ποιος δεν θυμάται τις λατρεμένες ΙΟΝ Υγείας; – και τις γεμιστές καραμέλες ΝΑΣΚΟ!
1947
Το πιο αναγνωρισμένο κλαδί αμυγδαλιάς της Ελλάδας… ανθίζει!
Δημιουργείται η ΙΟΝ Αμυγδάλου, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της ΙΟΝ αλλά και όλων μας.
Γιατί αυτό το κλαδί έχει στολίσει την παιδική ηλικία μας με την πιο γλυκιά γεύση!
1956
Μπαίνουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί το δίκτυο πωλήσεων και διανομής της ΙΟΝ με την ίδρυση της εταιρείας “Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι”.
Στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει το πρώτο κατάστημα και η φήμη της ΙΟΝ εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα… κυριολεκτικά!
Η ΙΟΝ μεγαλώνει, αφομοιώνει τη ΝΑΣΚΟ Α.Ε. και αρχίζει σταδιακά να υλοποιεί τις πιο λαχταριστές ιδέες, με νέες σοκολάτες, καραμέλες, τσίχλες, γκοφρέτες κι άλλες λιχουδιές!
1960-1970
“Ζενίθ εντάσεως! Μία μεγάλη απόλαυσις!”
Τα διαφημιστικά μηνύματα της ΙΟΝ σήμερα αποτελούν μία vintage κληρονομιά, αλλά τότε ήταν μία ακόμη καινοτομία της εταιρείας.
Η ΙΟΝ βγαίνει πρώτη μπροστά στην επικοινωνία με τις έντυπες διαφημίσεις της που γράφουν ιστορία.
1975
Μία νέα σελίδα ανοίγει, με τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της ΙΟΝ στην Άρτα. Εκεί, ξεκινά η γραμμή παραγωγής γκοφρέτας – και υλοποιείται μία μεγάλη ιδέα…
1976
Η λαχταριστή σοκολάτα ΙΟΝ αγκαλιάζει ένα ολόκληρο φουντούκι κι όλα μαζί τυλίγονται στην κλασική κι αγαπημένη πράσινη Noisetta!
Κι από τότε έως και σήμερα, η παρουσία της συνοδεύει κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή της ελληνικής οικογένειας!
1977
Δύο χρόνια μετά από τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής γκοφρέτας στην Άρτα, γεννιέται η μία και μοναδική:
σοκολάτα ΙΟΝ και γκοφρέτα γίνονται ένα στη Σοκοφρέτα και η Ελλάδα αποκτά το αγαπημένο της γλυκό σνακ!
1986
Η ΙΟΝ τετραγωνίζει… την απόλαυση!
Δημιουργείται η Break, η πρώτη τετράγωνη σοκολάτα που παράγεται στην Ελλάδα, και η ποικιλία γεύσεων αλλά και η πλούσια υφή της σπάνε ρεκόρ απόλαυσης.
1998
Η λαχτάρα δεν γνωρίζει σύνορα, γι’ αυτό και η ΙΟΝ ανοίγει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο εξωτερικό και γίνεται μία ελληνική σοκολατοβιομηχανία με διεθνή πορεία.
Έναν χρόνο μετά, η Mabel μπαίνει στην οικογένεια της ΙΟΝ με τις εορταστικές της λιχουδιές – χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές!
2003-Ισχύς εν τη ενώσει!
Η ΙΟΝ Αμυγδάλου συναντά την ΙΟΝ Υγείας και μαζί δημιουργούν μία σοκολάτα που συνδυάζει τη λατρεμένη γεύση καβουρδισμένου αμυγδάλου με την καθαρή και έντονη απόλαυση της σοκολάτας υγείας.
2006-Επιτέλους, παγωτό!
Σε συνεργασία με τη βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, η ΙΟΝ Αμυγδάλου και η ΙΟΝ Γάλακτος αποκτούν παγωτένια διάσταση και η απόλαυση ΙΟΝ γίνεται πιο καλοκαιρινή!
2015
Στην άλλη πλευρά της σοκολάτας υγείας, γεννιέται η… ION Dark!
Η απολαυστική σοκολάτα υγείας συνδυάζεται με ευφάνταστα υλικά σε εκρηκτικές γεύσεις, για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
2015-Η ΙΟΝ… πρασινίζει!
Η στέβια, το φυσικό αυτό γλυκαντικό, συναντά τη σοκολάτα και δημιουργείται η σειρά ΙΟΝ με στέβια, που κρύβει μέσα της τη γνωστή γεύση ΙΟΝ, χωρίς τη ζάχαρη!
Η ΙΟΝ σήμερα
Σήμερα, η ΙΟΝ, μία επιχείρηση 100% ελληνική, μεγαλώνει, εξελίσσεται, σέβεται τις αξίες της και δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει ιστορία, αλλά και μέλλον!
Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, με περίπου 950 εργαζομένους και με κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκ. ευρώ ετησίως, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Με πίστη στις αξίες της, φροντίζει να καινοτομεί μέσα από τα προϊόντα της, αλλά και μέσω της υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον, στους εργαζομένους και στην κοινωνία.
Η ΙΟΝ στον κόσμο
Η απόλαυση δεν γνωρίζει σύνορα, γι’ αυτό και η ΙΟΝ αναπτύσσει διαρκώς και επιτυχώς την εξαγωγική της δραστηριότητα από τη Δύση ως την Ανατολή. Ανακαλύψτε σε ποιες χώρες εξάγονται οι αγαπημένες γεύσεις ΙΟΝ στον χάρτη που ακολουθεί!
Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητάς της, η ΙΟΝ συμμετέχει κάθε χρόνο σε διεθνείς εκθέσεις, με σκοπό τη διεύρυνση των οριζόντων της, τη σταθερή παρουσία της στον κόσμο της σοκολατοποιίας και τη δημιουργία νέων συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο.
Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου