Γράφει: Γεωργία Μπιτάκου
Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εισέβαλαν χθες σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης ναρκωτικών με την επωνυμία "Αναγέννηση", στην περιοχή Λεχώνια Βόλου και συνέλαβαν τους εικονιζόμενους απατεώνες Αργύρη Σαββίδη και Σοφία Ιβανωφ ιδιοκτήτες του κέντρου και υποτιθέμενους θεραπευτές.
Το Κέντρο λειτουργούσε χωρίς άδεια από το Υπουργείο Υγείας και χωρίς εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, μάγειρα και καθαριστές.
Το τελευταίο διάστημα καταφύγιο βρήκαν εκεί 11 χρήστες των οποίων οι οικογένειες πλήρωναν αδρά (1.000-1.500 το μήνα) προκειμένου να σωθεί η ζωή των παιδιών τους.
Ο Σαββίδης κάθε δέκα μέρες σχεδόν ζήταγε επιπλέον χρήματα 600-700 ευρώ για υποτιθέμενα αποτελεσματικά φάρμακα που έπαιρνε χύμα σε σακουλάκια, όπως έλεγε στους γονείς και δεν ήταν συσκευασμένα αλλά εγγυόταν στα θύματα πως θα θεραπεύσουν για πάντα τα παιδιά τους.
Παράλληλα γινόταν και διακίνηση ναρκωτικών από τους ιδιοκτήτες στους ασθενείς αλλά υπάρχουν και μαρτυρίες για σεξουαλική κακοποίηση ασθενούς.
Το παράδοξο είναι πως το 2017 οι αστυνομικές αρχές του Βόλου είχαν κλείσει άλλο παράνομο κέντρο του Σαββίδη και παρόλα αυτά συνέχισε απρόσκοπτα το εγκληματικό έργο του μέχρι και χθες το βράδυ θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές νεαρών χρηστών και απομυζώντας οικονομικά τις οικογένειες τους που τον παρακαλούσαν με δάκρυα στα μάτια να σώσει τα παιδιά τους και ας χρειαστεί να πληρώσουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.
Εκτός από την επαγγελματική ιστοσελίδα και προφίλ στα social media ο εικονιζόμενος απατεώνας (και δεν χρειάζεται δική για να διαπιστωθεί αυτό) έβγαινε και σε τηλεοπτικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας και περιφερειακής και πρόσφατα ζήτησε και από την αρθρογράφο να τον βοηθήσει να παρουσιαστεί σε κάποια εκπομπή τηλεοπτική θεωρώντας προφανώς πως έτσι εξασφάλιζε κύρος και έσοδα.
Η πολιτεία συνεχίζει να αδιαφορεί για τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων απεξάρτησης μια και οι συνθήκες είναι άθλιες στα περισσότερα από αυτά και ενώ η μάστιγα ναρκωτικών γιγαντώνεται στη χώρα, δεν υπάρχουν αξιόπιστα κέντρα περίθαλψης και θεραπείας των ασθενών.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Συνελήφθησαν, χθες (16-02-2022) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, -4- ημεδαποί, -2- άνδρες και -2- γυναίκες, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση - για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλων διατάξεων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για προ διμήνου περίπου εκμίσθωση διώροφης μονοκατοικίας σε περιοχή του Δήμου Βόλου από δύο από τους συλληφθέντες, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διενήργησαν χθες το πρωί νομότυπη έρευνα στην οικία, την οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχαν μετατρέψει οι δύο δράστες σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.
Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του παράνομου κέντρου οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που βοηθούσαν τους ανωτέρω, έχοντας αναλάβει την χορήγηση ναρκωτικών δισκίων, χωρίς ιατρική συνταγή, σε -8- «νοσηλευόμενους», διαμένοντες στο χώρο, στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας.
Κατασχέθηκαν από το εσωτερικό του παράνομου κέντρου απεξάρτησης τα εξής:
-343- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και
-3- πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας επ’ ονόματι των υπευθύνων του παράνομου κέντρου.
Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο υπεύθυνων του παράνομου κέντρου στην πόλη του Βόλου, σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-3- σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας,
-3- μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μερικώς συμπληρωμένα,
-60- ναρκωτικά δισκία,
-1- συνταγή χορήγησης ναρκωτικών,
-1- χάρτινη κάρτα και -1- βεβαίωση για δικαστήριο,
-2- κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -400- έως -1.000- ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.
Επιπρόσθετα, διακριβώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου