Θανάσιμα Χριστούγεννα: Φονικό φίδι πετιέται από χριστουγεννιάτικο δέντρο - Βίντεο
Αυτή είναι η ανατριχιαστική στιγμή που ένα μεγάλο δηλητηριώδες φίδι κάνει την εμφάνισή του μέσα στα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου μιας οικογένειας στη Νότια Αφρική.
Η οικογένεια καθόταν στο σαλόνι του σπιτιού, όταν είδε το επικίνδυνο φίδι του είδους «Boomslang» (Dispholidus typus) να ξεπροβάλει μέσα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Όπως ανέφερε ο φιδο-κυνηγός Τζέρι Χέινς, τον πήραν τηλέφωνο για να επέμβει σε ένα σπίτι, με τους ένοικους να εντοπίζουν το επικίνδυνο φίδι μέσα στα κλαδιά.
Όταν 90 λεπτά μετά ο διασώστης φιδιών έφτασε στο σπίτι, το ερπετό ήταν ακόμα μέσα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Σύμφωνα με τον Χέινς, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο φιδο-κυνηγός κλήθηκε να πιάσει ένα φίδι από ένα τέτοιο παράξενο σημείο.
Το επικίνδυνο ερπετό, τελικά, πιάστηκε από τον διασώστη και, αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του, αφέθηκε και πάλι ελεύθερο στη φύση, μακριά από κατοικημένη περιοχή.
Το βίντεο με το χριστουγεννιάτικο φίδι ανέβηκε στα social media και έγινε αμέσως viral, με τους χρήστες να εκφράζουν τον τρόμο τους για το επικίνδυνο ερπετό.
Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι τα φίδια του είδους (Dispholidus typus) είναι επικίνδυνα και δηλητηριώδη και σχεδόν αποκλειστικά δενδρόβια.
Κινούνται από κλαδί σε κλαδί και κυνηγούν τα θηράματά τους επάνω στα δέντρα.
Η δίαιτά τους αποτελείται από σαύρες, βατράχια, αλλά και μικρά θηλαστικά, πουλιά και αυγά από τις φωλιές τα οποία καταπίνουν ολόκληρα.
Τα Boomslangs επίσης θα τραφούν και με άλλα φίδια, συμπεριλαμβανομένου και του κανιβαλισμού φιδιών που ανήκουν στο ίδιο είδος.
Διαθέτουν ισχυρό δηλητήριο και είναι σε θέση να δαγκώσουν ανοίγοντας το στόμα τους μέχρι και σε 170 μοίρες.
Το 1957, ο ερπετολόγος Καρλ Σμιτ πέθανε αφού δαγκώθηκε από ένα νεαρό Boomslang, νομίζοντας ότι δεν θα διαθέτει αρκετό δηλητήριο για να τον σκοτώσει.
Ο επιστήμονας κράτησε σημειώσεις για τα συμπτώματα που βίωσε μέχρι να πεθάνει.
Το αντίδοτο για το δηλητήριο του συγκεκριμένου φιδιού αναπτύχθηκε κατά τη δεκαετία του 1940.
Να σημειώσουμε ότι η θεραπεία των δαγκωμάτων ίσως απαιτήσει την πλήρη μετάγγιση αίματος, ειδικά εάν περάσουν 24 με 48 ώρες χωρίς να χορηγηθεί το αντίδοτο.
Ακολουθήστε
τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και
μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου