Σούπα βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με αστεροειδή γλυκάνισο
Υλικά:
1.500 γρ. κολοκύθα κίτρινη
1 καρότο
1/2πιπεριά πορτοκαλί
1 πατάτα
2 αστεροειδής γλυκάνισους
1κύβο λαχανικών
1/2φλυτζάνι κρασί γλυκό κόκκινο η λευκό
3 κρεμμυδάκι φρέσκα μόνο το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουτ. σ. βούτυρο φρέσκο
5 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, και κόβουμε όλα λαχανικά μας, σε μικρά κομμάτια.
Στην χύτρα, σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, με το ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσουν, ανεβάζουμε την θερμοκρασία μας σε δυνατή, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας διαρκώς.
Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και συνεχίζουμε με τον κύβο λαχανικών, διαλυμένο μέσα σε καυτό νερό, ανάλογης ποσότητας με αυτήν που χρειάζεται η χύτρα μας, τελειώνουμε, προσθέτοντας τους αστεροειδής γλυκάνισους, κλείνουμε, και μαγειρεύουμε, στον ανάλογο χρόνο, σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας, που έχουμε.
Μόλις μαγειρευτούν τα λαχανικά μας, ανοίγουμε, αφαιρούμε του γλυκάνισους, βγάζουμε με την βοήθεια κουτάλας, μέρος των υγρών της σούπας, σε ένα μπολ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε, την πυκνότητα της σούπας μας.
Πολτοποιούμε, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, και μόλις το απορροφήσει η σούπα, σερβίρουμε σε πιάτα.
ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου