Πανεύκολο , οικονομικό και πάνω απο όλα νόστιμο γλυκάκι . Ιδανικό για κέρασμα και δωράκι για τα Χριστούγεννα !!!!!
ΥΛΙΚΑ : Για 27 τεμάχια περίπου :
( Εγώ μέτρησα σε ποτήρι ζαχαροπλαστικής μεζούρα ,στην ένδειξη κούπες).
3 Φλιτζάνια τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1-2 βανίλιες ή βανιλέτα ή υγρή βανίλια
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο ( εγώ έβαλα βιτάμ )
3 Αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 Πρέζα αλάτι
Για το ντεκόρ : κερασάκια γλασέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μπόλ ανακατεύω το ινδοκάρυδο , το αλεύρι ,το αλάτι και τη βανίλια ( αν βάλω υγρή βανίλια τη βάζω στο τέλος ).
Βάζω σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη ,το βούτυρο ,τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνω ίσα να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο , ανακατεύοντας παράλληλα .
Κατεβάζω απο την εστία και ρίχνω μέσα το μίγμα του ινδοκάρυδου. Ανακατεύω ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά και αφήνω να κρυώσει το μίγμα ( μισή ώρα
περίπου ,θα το δω.... ).
Κατόπιν πλάθω με το χέρι το μίγμα σε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και τα βάζω
Στη λαμαρίνα του φούρνου που έχω στρώσει με λαδόκολλα . Αν κολάει το μίγμα στα χέρια ,τα βρέχω λίγο και συνεχίζω. Πέρνω κερασάκια , τα κόβω στα τέσσερα ( ή στη μέση ...όπως μας αρέσει ) και βάζω ένα κομματάκι στην κορυφή κάθε ινδοκάρυδου ,πιέζοντας ελαφρά να κάτσει πάνω στο γλυκάκι μου.( Αν πάρω κερασάκια στο σιρόπι τους τα στραγγίζω καλά και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας για να μην έχουν υγρασία επάνω τους ).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180 βαθμούς , σε αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 15 -17 λεπτά ίσα να κάνουν πως ροδίζουν ,δεν τα ψήνω πολύ γιατι θα στεγνώσουν .
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζω με προσοχή απο το ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν . Μετά τα βάζω σε μπόλ που κλείνει πολύ καλά γιατί στεγνώνουν εύκολα.
Αν θέλω να τα προσφέρω σαν δωράκι ,μπορώ να τα βάλω σε χαρτάκια για κάπ κέικς και κατόπιν σε κουτάκι ή σακουλάκι που να κλείνει πολύ καλά .
ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου