Γραφει ο Χρήστος Παπαπαναγιώτου Frik:
Υπέρογκο το ποσό που κλέβει μέσα από την Εργάνη η Φασιστική κυβέρνηση σε εποχές δύσκολες καθώς ο πολίτης δεν έχει να πληρώσει φόρους, ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ και φυσικά βρίσκει τον μπελά του από το ηλεκτρονικό φακελομα!!!!
Βλέπεις Έλληνα πόσο σε αγαπά λοιπόν η πολιτική σου ηγεσία;
Βλέπεις πως κάνει τα πάντα για να σε βάλει στο χέρι καθώς σε σπρώχνει να κάνεις ένα εμβόλιο που είναι πειραματικό καθώς πιστεύω ότι έχει και έσοδα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που το παράγουν!!!! Ένα εμβόλιο που καμια προστασία δεν σου προσφέρει μιας και κόλλας τον ιό και τον μεταδίδεις καθώς δεν θα κάνεις ραπίντ τεστ που και αυτό μόνο έγκυρο δεν μπορεί να είναι από τα λεγόμενα των ειδικών στα ΜΜΕ που καλό πληρώνει αυτή η κυβέρνηση!!!!
Έτσι πλήρωνε τώρα το τεστ με 10 ευρώ και κάνε πράξη πόσα λεφτά παίρνει η κυβέρνηση και από αυτό!!!! Για να έχεις ένα υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη με ύφος 1000 καρδιναλίων να λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν... Κατάλαβες; Λεφτά υπάρχουν μόνο για την τσέπη τους που ποτέ δεν ένιωσαν την φτώχεια και την ανέχεια!!!
Έτσι λοιπόν το αποτέλεσμα ειναι:
Ο εργαζόμενος για κάθε φορά που ξέχασε να κάνει ραπίντ τεστ πήρε πρόστιμο 300 ευρώ!
Συνολικά λοιπόν 21.000 φορές πολίτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν συνολικά 6.300.000 ευρώ!!!
Όσο για τις επιχειρήσεις για κάθε φορά που υπάλληλος δεν έχει κάνει τεστ πληρώνει τουλάχιστον 1.500 ευρώ πρόστιμο!!! Συνολικά λοιπόν στις 21.000 φορές που ξέχασαν πολίτες να κάνουν το ραπίντ τεστ πληρώνουν 31.500.000 ευρώ!!!
Αναλλητικοτερα:
Στην “τσιμπίδα” του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ πιάστηκαν 21.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που δεν έκαναν τον απαιτούμενο αριθμό rapid test.
Aυτό προέκυψε ύστερα από σχετικό έλεγχο που έγινε στις δηλώσεις που υποβλήθηκαν από τις 18 Οκτωβρίου και μετά στην ΕΡΓΑΝΗ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, οι εν λόγω εργαζόμενοι δηλώθηκαν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μόνο για τη διενέργεια του πρώτου rapid test, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν καταχωρίσθηκαν τα επαναληπτικά rapid test που θα έπρεπε να γίνουν για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.
Τον λόγο έχει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) που σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για τα rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους είναι αρμόδιο να επιβάλλει πρόστιμα αφού πάρει το τελικό αρχείο παραβατών από την “ΕΡΓΑΝΗ “.
Τα πρόστιμα για τη μη διενέργεια των rapid test
Τα πρόστιμα που προβλέπονται στους εργαζόμενους για κάθε rapid test που δεν έχουν κάνει είναι 300 ευρώ για τους πλήρως απασχολούμενους και 150 ευρώ για τους μερικώς απασχολούμενους.
Οι εργοδότες που εντοπιστούν ότι απασχολούν εργαζόμενο με θετικό rapid test στον κορονοϊό πληρώνουν πρόστιμο 1.500 ευρώ, αν δεν υποβάλουν την Υπεύθυνη Δήλωση με την κατάσταση των εργαζομένων που έκαναν rapid test επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης το πρόστιμο φτάνει τα10.000 ευρώ.
Στην περίπτωση των μη δηλωμένων rapid test, το ΣΕΠΕ θα βρεθεί στη θέση να επιβάλλει πρόστιμα όχι μόνον σε εργοδότες αλλά και σε εργαζόμενους που ως ανεμβολίαστοι δεν εφάρμοσαν την απόφαση για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με την απόφαση που καθιστά υποχρεωτικούς τους διαγνωστικούς ελέγχους για κορονοϊό, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να προσέρχονται για εργασία με αρνητικό αποτέλεσμα rapid 48 ωρών πριν από την ανάληψη της εργασίας τους.
Η διενέργεια των τεστ ξεκίνησε από τις 18 Οκτωβρίου για μία φορά την εβδομάδα και από τις 6 Νοεμβρίου είναι 2 φορές την εβδομάδα.
Το θετικό αποτέλεσμα σημαίνει καραντίνα για τον εργαζόμενο και υποχρεώνεται να το δηλώσει στην επιχείρηση και εκείνη με τη σειρά της στην ‘ΕΡΓΑΝΗ”.
Το αρνητικό rapid test δηλώνεται επίσης στην “ΕΡΓΑΝΗ” και ο εργαζόμενος συνεχίζει να προσέρχεται στην εργασίας του με το αντίστοιχο πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου.
Ο έλεγχος θα πρέπει να επαναλαμβάνεται 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, εφόσον ο εργαζόμενος παραμένει ανεμβολίαστος.
Οι 21.000 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν δεν είχαν περάσει στους εμβολιασθέντες γιατί τέτοιο στοιχείο δεν προέκυψε από το ιστορικό διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων που καταχωρίζεται σε ΗΔΙΚΑ και ΕΡΓΑΝΗ.
Ούτε κάποιος εξ αυτών εμφανίζεται στις εξαιρέσεις που προβλέπει η απόφαση καθώς δεν υπήρξε δήλωση από τους εργοδότες ότι ανήκουν στις κατηγορίες που εξαιρούνται.
ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου