Η «μαμά» Χρυσούλα Σαρρή μας αποκαλύπτει την λαχταριστή συνταγή της. Πάρτε χαρτί και μολύβι και αποθηκεύστε τη στις αγαπημένες σας συνταγές!
Υλικά
750 γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου
1 kg +2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλ τσαγιού νερό
500γρ σιμιγδάλι χοντρό
2 κγ σόδα
1 κγ μαστίχα
3 κγ χυμό λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
1 kg ζάχαρη
3 ποτηριά νερό
Ξύσμα και χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί μεγάλο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Γνωστή δόκιμη με στεγνό μαχαίρι μέχρι να βγει στεγνό. Θέλει ψήσιμο περίπου 45 λεπτά.
Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι 7-8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια με μαχαίρι που το βουτάμε σε καυτό νερό και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.