Τουλάχιστον προβληματισμό προκαλούν στους Έλληνες πολίτες τα όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς έδειξε ότι είτε δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, είτε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει ψέματα στους πολίτες και στους βουλευτές για τα επίσημα στοιχεία του κράτους.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περί αύξησης της θνησιμότητας στην Ελλάδα τον τελευταίο χώρο και υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης είπε: «Δεν παρουσιάζουμε καμία υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω κορωνοϊού. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς το ποσοστό των συμπολιτών μας οι οποίοι αρρωσταίνουν ακόμη και δυστυχώς καταλήγουν. Τα στοιχεία που παρουσιάζετε για δήθεν υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην χώρα το 2020 θα ήθελα να μας τα καταθέσετε γιατί από αυτά που γνωρίζω δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χώρα είχε συνολική υπερβάλλουσα θνησιμότητα, αν εξαιρέσει κανείς τον COVID».
Το θέμα είναι ότι τα στοιχεία για την αύξηση της θνησιμότητας στην Ελλάδα τα αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ. Λέει ψέματα η ΕΛΣΤΑΤ; Είναι ψεύτικα τα στοιχεία της;
Αλλά ακόμα και εδώ ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αναφερθεί στο... 2020, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και όλοι οι επιστήμονες μιλούν για το 2021 και μάλιστα μιλούν για αύξηση της θνησιμότητας από τότε που ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ακόμα και εκεί ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να εμπαίξει τους πολίτες.
Όμως θα πρέπει να σημειώσουμε πως περίπου 10.000 πολίτες έχουν χαθεί παραπάνω από το αναμενόμενο μέσα στους πρώτους 6 μήνες του 2021, γιατί χάθηκαν αυτοί οι πολίτες; Θα συνεχίσει η κυβέρνηση να αποκρύπτει την πραγματικότητα;
Να σημειώσουμε εδώ πως τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για κάποιον λόγο αποφάσισαν να μην αναφερθούν στις δηλώσεις τόσο του Α.Τσίπρα, όσο και του Κ.Μητσοτάκη για την υπερβάλλουσα θνησιμότητα.
ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Από εκεί και πέρα ο Κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Α.Τσίπρα πως και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν από τον ιό: «Όπως δηλώνουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας όσοι νοσούν βαριά, δυστυχώς καταλήγουν σε ΜΕΘ, πολλοί απ’ αυτούς καταλήγουν, είναι σχεδόν στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι. Από 88 έως 90%. Αφήσατε να εννοηθεί ότι το ποσοστό του 12% που είναι οι εμβολιασμένοι που διασωληνώνονται αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο δεν είναι η μόνη απάντηση στην πανδημία. Κάνετε λάθος. Για ακόμα μία φορά διαστρεβλώνετε την αλήθεια. Δεν επιτρέπεται σε αυτή την αίθουσα υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία. Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή».
Να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 27.247 θάνατοι και 2.563.768 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.222.818.
Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η οικονομία και η κοινωνία δε θα ξανακλείσουν, ούτε το σύστημα υγείας θα γίνει ξανά μονομέτωπο». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το συμβούλιο είναι ασφαλές και επιβεβλημένο, εξηγώντας πως: «Η ίδια η ζωή δείχνει πια ξεκάθαρα ποιοι και που κινδυνεύουν. Και όπως είπε με απόλυτη σαφήνεια ο κύριος Τσιόδρας, όσο πιο πολλοί είναι οι εμβολιασμένοι σε μία περιοχή, τόσο λιγότερες είναι οι νοσηλείες και οι απώλειες. Το βλέπουμε άλλωστε στον τόπο μας. Η βόρειος Ελλάδα έχει χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού γι’ αυτό έχει περισσότερους άρρωστους και περισσότερους θανάτους. Η Κρήτη η οποία υστερούσε αρχικά στα ποσοστά κατάφερε και κάλυψε το χαμένο έδαφος. Τα εμβόλια αποδεδειγμένα σώζουν ζωές και χρέος όλων μας παραμένει να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν αυτό το βήμα για το καλό τους και το καλό των γύρω τους».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στις περισσότερες χώρες η πανδημία έγινε σημείο διακομματικής σύγκλισης. «Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη χώρα μας. Η υγειονομική κρίση και τα επιλεκτικά δεδομένα έγιναν αντικείμενο φτηνής αντιπολίτευσης και μάλιστα με πράξεις που συχνά υπονόμευσαν τα μέτρα της πολιτείας, αλλά και με μία ρητορική η οποία δηλητηριάζει την κοινή γνώμη παίρνει σύγχυση και τελικά εμποδίζει την υπέρβαση της κρίσης. Πιστεύω ότι η σημερινή επίκαιρη ερώτηση καταφέρνει μέσα στις 210 λέξεις της εισαγωγής της να τα χωρέσει όλα. Αυθαίρετες συγκρίσεις, αυθαίρετα συμπεράσματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι στη χώρα μας έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου πάνω από 6,5 εκατομμύρια κατοίκων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καυτηρίασε και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εμβολιαστική προσπάθεια. «Στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, μετά μας λέγατε ότι τα εμβόλια ξεστοκάρονται, αφήνοντας υπονοούμενα ότι κάποια εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά από κάποια άλλα και υπονομεύοντας ένα από τα εμβόλια, γιατί αφήσατε ως πρώην πρωθυπουργός υπονοούμενο ότι κάποια εμβόλια είναι καλύτερα από κάποια άλλα».
Στον ίδιο τόνο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και στο φάρμακο που υποστήριζε ο Παύλος Πολακης ότι πρέπει να έρθει στη χώρα μας και να χρησιμοποιηθεί, όταν -όπως εξήγησε- οι οργανισμοί φαρμάκων έλεγαν ότι το φάρμακο αυτό είναι για αγελάδες και μοσχάρια.
«Η επιχείρηση «ελευθερία» ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους. Δεν ήταν μια απλή υπόθεση αφού είχαμε να διαχειριστούμε ιδιαιτερότητες, όπως τα νησιά μας. Όλα αυτά μπορέσαμε και τα πετύχαμε. Και κάνετε την σύγκριση με την Πορτογαλία. Και πράγματι Πορτογαλία είναι μοντέλο στο οποίο όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει κάποια στιγμή να δουν τι έκαναν σωστά οι Πορτογάλοι και πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας. Στην Πορτογαλία όμως δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή αμφισβήτηση στις προσπάθειες εμβολιασμού, πόσο μάλλον από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εσείς συνιστάται μια ιδιαιτερότητα κύριε Τσίπρα. Παντού οι εμβολιαστικές νότες προήλθαν από τα άκρα του πολιτικού φάσματος. Εσείς ανεχτήκατε, ενθαρρύνατε, εσύ θα μας το απαντήσετε αυτό, μέσα στο ίδιο το κόμμα σας να υπάρχει δημόσια διγλωσσία, η οποία υπονόμευσε την προσπάθεια εμβολιασμού στην χώρα» ανέφερε.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ρώτησε που είναι η καμπάνια υπέρ του εμβολίου την οποία είχε ανακοινώσει ότι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας ότι είναι «μόνο λόγια, λόγια, λόγια».
ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου