Αν πιστεύετε πως, το 2021, μπορούμε να μιλάμε για ισότητα, ίσως πέσετε από τα σύννεφα διαβάζοντας αυτό το άρθρο.
Ναι, έχουν γίνει προσπάθειες - όχι αρκετά μεγάλες, ωστόσο.
Ας δούμε την περίπτωση της Ινδίας, για παράδειγμα. Από το 2017, η νόμιμη ηλικία συναίνεσης αυξήθηκε από τα 15 στα 18 και απαγορεύεται να έχει ερωτικές σχέσεις ένα ανδρόγυνο, αν η σύζυγος δεν έχει ενηλικιωθεί. Παραμένει, ωστόσο, νόμιμος ο βιασμός εντός γάμου.
Στη Σαουδική Αραβία, πάλι, από το 2018 οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να οδηγούν. Είναι, όμως, παράνομο να ταξιδέψουν και να αναζητήσουν εργασία μόνες, χωρίς να τις συνοδεύει κάποιος άνδρας.
Σε πολλά μέρη του κόσμου, μία γυναίκα απαγορεύεται να φορέσει παντελόνι. Δεν μπορεί να υποβάλει πρώτη αίτηση διαζυγίου, θεωρείται πολίτης χαμηλής κατηγορίας.
Παρακάτω, θα δείτε τους πιο σεξιστικούς νόμους που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα
Οι ανύπαντρες από το Κατάρ απαγορεύεται να κάνουν check-in σε ξενοδοχείο
Αν αγνοούσαμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συγκεκριμένη χώρα, θα ήμασταν υποκριτές. Ας μην ξεχνάμε πως μόλις πέρσι οι γυναίκες μπόρεσαν να πάρουν δίπλωμα οδήγησης χωρίς να ζητήσουν την άδεια του συζύγου ή του κηδεμόνα τους. Παραμένει, όμως, ένα μέρος στο οποίο η ισότητα παραμένει άπιαστο όνειρο.
Σύμφωνα με το Human Rights Watch, οι άνδρες ελέγχουν αρκετούς τομείς της ζωής των γυναικών. Οι ανύπαντρες κάτω των 30, για παράδειγμα, απαγορεύεται να κάνουν check – in σε ξενοδοχείο μόνες, αλλά και να ταξιδέψουν χωρίς να το επιτρέπει ο πατέρας ή ο αδελφός τους.
Στη Μινεσότα, οι βιαστές διεκδικούν την επιμέλεια των παιδιών
Σ’ ολόκληρο τον κόσμο, κάθε γυναίκα κινδυνεύει να πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, επίθεσης και κακοποίησης.
Στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Rape, Abuse & Incest National Network (RAINN), μία στις έξι έχει πέσει θύμα απόπειρας ή ολοκληρωμένου βιασμού. Κάθε χρόνο, μάλιστα, από 17 έως 32 χιλιάδες Αμερικανίδες μένουν έγκυοι από το βιαστή τους που, στη Μινεσότα, έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει την επιμέλειά του.
Οι Ρωσίδες δεν μπορούν να διεκδικήσουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για λόγους γονιμότητας
Στη Ρωσία, οι γυναίκες απαγορεύεται να εργαστούν σε ορισμένα πόστα, για να προστατευθεί η σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία. Από το 2019, η λίστα περιλαμβάνει 100 επαγγέλματα – ανάμεσά τους, η οδήγηση τρένου και φορτηγού.
Οι Ισραηλινές δεν μπορούν να κάνουν αίτηση διαζυγίου, αν δε συμφωνεί ο σύζυγός τους
Στο Ισραήλ, τα δικαστήρια εφαρμόσουν τον Εβραϊκό Νόμο, ο οποίος απαγορεύει στις γυναίκες να χωρίσουν από τους συζύγους τους. Αυτό τις αναγκάζει να μένουν σε κακοποιητικές σχέσεις, να χάνουν την ελευθερία τους.
Προκειμένου να εγκριθεί το διαζύγιο, η γυναίκα θα πρέπει να έχει έγγραφη συγκατάθεση του συζύγου της. Αν εκείνος διαφωνεί, θα συνεχίσει να βρίσκεται παγιδευμένη μαζί του.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου
άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου