Το ξέσπασμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για το "αντάρτικο" ορισμένων ιδιοκτητών καταστημάτων, οι οποίοι φέρονται να μην πειθαρχούν και να βάζουν κανονικά μουσική στα καταστήματά τους.
Έξαλλος έγινε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής (28/05) ενημέρωσης με αφορμή μια ερώτηση που δέχθηκε για τη μουσική στην εστίαση.
Η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση έχει προκαλέσει θύελλα επικριτικών σχολίων, ενώ η κυβέρνηση έχει γίνει στόχος χλευασμού για το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς οι πολίτες αδυνατούν να καταλάβουν πώς η μουσική διευκολύνει την εξάπλωση του κορονοϊού. Ορισμένοι καταστηματάρχες μάλιστα φέρονται να μην πειθαρχούν και να βάζουν κανονικά μουσική στα καταστήματά τους.
«Λογικές αντάρτικου είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και δεν είναι ανεκτές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας το ζήτημα της μουσικής στην εστίαση.
«Δεν μπορούν να τινάξουν στον αέρα τις προσπάθειές μας, υπάρχουν νόμοι οι οποίοι θα εφαρμοστούν. Όποιος αποφασίσει να παραβεί τους κανόνες, θα αναλάβει και τις ευθύνες του», ξεκαθάρισε για τις πληροφορίες ότι πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν τη μουσική στα μαγαζιά τους, παρά τη σχετική απαγόρευση.
«Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλοι να χαλαρώσουμε, να βρεθούμε με τους φίλους μας, να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε. Βήμα – βήμα. Δεν μπορεί να περνάει σε μια ευνομούμενη πολιτεία, την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία έχει κάνει τεράστιες θυσίες, να συζητάμε λογικές αντάρτικου» είπε εμφανώς εκνευρισμένος.
Όπως εξήγησε στη συνέχεια σε έντονο ύφος, η μουσική «προφανώς δεν κολλάει», ωστόσο αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού.
«Και αυτό», υπογράμμισε «έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους. Oι επιστήμονες, σε όλον τον κόσμο, συμφωνούν ότι η μουσική κάνει τους ανθρώπους να μιλούν πιο δυνατά, να χορεύουν και να έρχονται πιο κοντά, με συνέπεια ο ιός να μεταδίδεται σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η επιτροπή των επιδημιολόγων εκφράζει τους ενδοιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής».
Καταλήγοντας, ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές πως η μουσική στην εστίαση θα επανέλθει ανάλογα με την επιδημιολογική πορεία της χώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου