Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονταν το 2011 στην ιστοσελίδα του «Ταμιείου Θράκης» («Ε» 3/1/2011)
Στα άδυτα των ΜΚΟ μπαίνει το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας προκειμένου να διαπιστώσουν τις διαδρομές χρήματος και ν’ απαντήσουν στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου;». Σύμφωνα μ’ όσα έχουν αποκαλυφθεί σε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας The Press Project, με έδρα την Ξάνθη εμφανίζονται οι ΜΚΟ, η ΝΑ Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία (Ν.Ε.Π.Α.Σ) αλλά και η We Care, που φέρεται να έχουν λάβει το ποσό 684.000 ευρώ (συνολικά) ως χρηματοδότηση ενώ η ΜΚΟ Προμηθέας χωρίς να λάβει χρήματα.
«Από που κρατά η σκούφια» της ΝΕΠΑΣ;
Να σημειώσουμε ότι ο ασκός του Αιόλου με τις ΜΚΟ άνοιξε το 2011 και η ΝΕΠΑΣ είναι γνώριμη από τότε. Το αρχείο του «Ε» το επιβεβαιώνει με ρεπορτάζ του σε φύλλο της Δευτέρας 03 Ιανουαρίου 2011. Να σημειώσουμε ότι η ΝΕΠΑΣ αναφέρονταν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» με τίτλο: «Χορός εκατομμυρίων με αμφίβολο αποτέλεσμα». Το «Ε» έκανε τότε μια σχετική έρευνα που αποκάλυψε ότι η Νοτιοανατολική Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία»που έχει έδρα την Ξάνθη είναι μια ΜΚΟ που δημιουργήθηκε από τον καθηγητή του Δ.Π.Θ. Γιώργο Παύλο και έχει παράλληλη δράση με την άλλη ΜΚΟ του κ. Παύλου το«Ταμιείον Θράκης».
1.200.443 ευρώ πήραν οι ΜΚΟ του κ. Παύλου σε επιχορηγήσεις
Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονταν (την περίοδο που έγινε η έρευνα) στην ιστοσελίδα του «Ταμιείου Θράκης» (www.tamieion.gr) οι δύο αυτές ΜΚΟ έχουν λάβει κατά την περίοδο 2000 – 2005 1.200.443 ευρώ εκ των οποίων το 21% δηλαδή 257.324 ευρώ προέρχεται από το δημόσιο, 38% από την ΥΔΑΣ -ΥΠΕΞ, 22% από το ΕΕΤΑ, 4% από το ΕΙΝ – ΥΠΕΠΘ και 15% από χορηγίες Σ’ ότι αφορά τις δράσεις των δύο αυτών ΜΚΟ όπως αναφέρεται ως ΟΡΑΜΑ: «Το Ταμιείον Θράκης και η ΝΕΠΑΣ είναι μη κερδοσκοπικοί Οργανισμοί και στοχεύουν στη συνάντηση ανθρώπων και λαών και πολιτισμών και συνεργάζονται συστηματικά προκειμένου στο μέτρο των δυνατοτήτων των να συμβάλλουν στη διεθνή ανθρωπιστική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, επιστημονική και αναπτυξιακή παρουσία της σύγχρονης Ελλάδος αξιοποιώντας με πρωτοποριακό και βιωματικό τρόπο τη διαχρονική ελληνική πολιτιστική κληρονομιά».
Σε δηλώσεις του στο «Ε»(17/2/2011 ) ο πρόεδρος του Ταμιείον Θράκης κ. Γιώργος Παύλου είχε τονίσει ότι το Ταμιείον είχε ελεγχθεί παλιότερα από το ΣΔΟΕ και μάλιστα έλαβε εύσημα για τον τρόπο λειτουργίας του και για το έργο που παράγει και κατά συνέπεια με χαρά δέχεται τον οποιοδήποτε έλεγχο.
Οι ΜΚΟ της Ξάνθης
Στη λίστα της ιστοσελίδας The Press Project αναφέρονται τα εξής για την Ξάνθη:
We Care – «Working For Europe Through Culture And Anthropological Research And Education – Ξάνθη
– Ξυροτύρης Ι.
Γαρδίκα Κ.
Παπαζήση Θ.
Κουβάρης Κ.
Βουρνούκα Π.
Ζαφείρης Κ.
Σιμιτοπούλου Κ.
Παπαδόπουλος Β.
Στυλιαρά Ε.
Βιδάλης Π.
Παπαγωργοπούλου Χ. 40.000,00 €
ΝΑ Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία Ν.Ε.Π.Α.Σ. – Ξάνθη
Οικονόμου Αλ. Αλεξάνδρου Μ.
Αμανατίδης Ι.
Βλέτσης Κ.
Μαριόπουλος Δ.
Γκαράνη Γ.
Δενάζης Χ.
Ευσταθίου Α.
Κακαμούκας Χ.
Καναβάκης Μ.
Κατσίκης Α.
Κουστάκου Ε.
Οικονόμου Α.
Παπαευσταθίου Μ. 664.000,00 €
Προμηθέας – Ξάνθη
Παπαδόπουλος Β. Καραγιάννης Γ.
Κατσούρος Γ.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου