Τι δηλώνει ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Θεόδωρος Κόρμας
Για πρόβλημα στον πνεύμονά του 30χρονου Κύπριου ψυχολόγου που δαγκώθηκε από ινδική κόμπρα την οποία είχε μέσα στο διαμέρισμα του στο Ζωγράφου, ανησυχούν οι γιατροί.
Πιθανόν ο ασθενής να έχει αναπτύξει σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας, κάτι που έχει θέσει σε συναγερμό την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούν με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ, Γεωργία Κριμπένη.
«Ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, οι γιατροί τον έχουν ξυπνήσει δυο – τρεις φορές, όμως τώρα ούτε καν το δοκιμάζουν διότι λαμβάνει υψηλό μείγμα οξυγόνου, το οποίο χορηγείται με ειδικό τρόπο κατόπιν οδηγιών από γερμανικά κέντρα που ειδικεύονται σε παρόμοια περιστατικά» λέει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Θεόδωρος Κόρμας. Πρόκειται για κλινικές που βρίσκονται σε Βερολίνο και Ανόβερο.
Ο 30χρονος αντιμετώπιζε αρχικά πρόβλημα από την νευροτοξικότητα του δηλητηρίου, το οποίο παρέλυσε τους μυς του και προκάλεσε δυσχέρεια στην αναπνοή. Γι’ αυτό οι γιατροί αναγκάστηκαν να του χορηγήσουν οξυγόνο με τον αναπνευστήρα.
Μέσα στην ατυχία του ωστόσο στάθηκε τυχερός διότι η ΜΕΘ του Αγιου Σάββα διαθέτει αναπνευστήρες νέας τεχνολογίας που είναι απαραίτητοι ώστε να του χορηγείται η σωστή ποσότητα του μείγματος αέρα, με την κατάλληλη πίεση και συχνότητα, όπως ορίζουν οι οδηγίες που έλαβαν από τους γιατρούς των δυο κλινικών κέντρων του εξωτερικού. Ο 30χρονος λαμβάνει οξυγόνο σε μεγάλες ποσότητες και παρακολουθείται στενά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σημειώνεται ότι η χορήγηση του αντιδότου ολοκληρώθηκε το Σάββατο. Αρχικά του χορήγησαν δόσεις ανά μισή ώρα και μετά ανά εξάωρο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε ένα 24ωρο. Η χορήγηση του αντιδότου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ασθενούς και μάλιστα στην Ελλάδα τα τελευταία 20χρονια είχαν πεθάνει αρκετοί από το αντίδοτο και όχι από το δηλητήριο στον οργανισμό τους από το δάγκωμα του φιδιού.
Επισημαίνεται ακόμη ότι το δηλητήριο από το δάγκωμα της κόμπρας, ακόμη κι αν ο ασθενής αναρρώσει πλήρως, ενδέχεται να του προκαλέσει μόνιμα νευρολογικά προβλήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου