Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Προς σύρραξη: Spetsnaz ετοιμάζουν σαμποτάζ στα ''BAYRAKTAR'' - Ουκρανία ''καλεί'' Γερμανία


 "Άγριες" καταστάσεις ανάμεσα σε Ρωσόφωνους και Ουκρανούς μπορεί να εμπλέξουν ΝΑΤΟ και Ρωσία σε επικίνδυνες καταστάσεις

Το γενικό επιτελείο των ρωσόφωνων δυνάμεων σύμφωνα με πηγές στη Ρωσία σχεδιάζει μια μαζική ειδική επιχείρηση σαμποτάζ σε Ουκρανούς, Τούρκους και λοιπούς στην περιοχή, ως ένα τύπου “προληπτικό χτύπημα” κατά των δυνάμεων τους.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές που επισκέφθηκαν το πεδίο της αποκαλούμενης γραμμής επαφής μεταξύ των δύο αντιμαχομένων πλευρών από το  2014, θεωρούν ως πιο “ελκυστικό στόχο” των Ρωσόφωνων και Ρώσων Σπετσνάζ τα τουρκικά drones, τις συγκεντρώσεις αρμάτων μάχης, καθώς και τα συστήματα πυραύλων εδάφους-εδάφους.

Οι Ουκρανοί γνωρίζουν ότι οι Ρώσοι έχουν τέτοια ειδικά σενάρια στη “λογική” της στρατηγικής τους, για αυτό και αυτοί πήραν τα κατάλληλα μέτρα.

Μόνο που ο κίνδυνος παραμένει για αυτούς μεγάλος, διότι πολύ απλά δεν μπορούν να ξέρουν με ποιον τρόπο θα “χτυπήσουν” οι Ρώσοι κομάντος που διαθέτουν μια τεράστια γκάμα οπλικών συστημάτων στα χέρια τους, τόσο από την ξηρά όσο και από τον αέρα.           

Όσον αφορά τώρα τη ρωσόφωνη λαϊκή πολιτοφυλακή του LPR και το αρχηγείο επιχειρήσεων, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια ειδική επιχείρηση στην περιοχή Svetlodarsk (περιοχή Ντόνετσκ).

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι Ουκρανοί έχουν τοποθετήσει εκρηκτικές συσκευές στην περιοχή με στόχο την προβοκάτσια.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι "οι Ουκρανοί θα επιχειρήσουν να τους ενοχοποιήσουν πάση θυσία", ενώ ιδιαίτερη μνεία έχουν κάνει στην παρουσία εκπροσώπων των ουκρανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έχουν φτάσει στην περιοχή ευθύνης της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, συνοδευόμενοι από αξιωματικούς του 74ου κέντρου ενημέρωσης και ψυχολογικών επιχειρήσεων.

Όλα αυτά προμηνύουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην περιοχή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

“Φουντώνει” παράλληλα και το ζήτημα της Κριμαίας

Σύμφωνα με πηγές ο Ουκρανός Πρέσβης στη Γερμανία, Άντρι Μελνίκ, κάλεσε το Βερολίνο "να αναλάβει το ηθικό του καθήκον για τον τερματισμό της παράνομης ρωσικής κατοχής της Κριμαίας".

“Με αυτόν τον τρόπο κλήθηκε διακριτικά μία από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στον πόλεμο με τη Ρωσία. Το ποιος θα συμμετάσχει όμως στην πραγματικότητα, θα το δούμε στη συνέχεια.

Η συλλογική εμπειρία από τους πολέμους της Δύσης εναντίον της χώρας μας για την Κριμαία υπάρχει ήδη και έχει επαναληφθεί πολλές φορές.

Αρκεί να θυμηθούμε τον Κριμαϊκό Πόλεμο (1853-1856), όταν Βρετανοί, Γάλλοι, Οθωμανοί καθώς και το βασίλειο της Σαρδηνίας, πολέμησαν εναντίον της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Και δυστυχώς τότε χάσαμε. Το ζήτημα τελείωσε με την ταπεινωτική συνθήκη του Παρισιού, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία έχανε μέρος των εδαφών και της στρατιωτικής υποδομής της, ενώ ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας μειώθηκε σε αριθμό μονάδων επιφανείας.

Η δεύτερη κατοχή της Κριμαίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Τότε, τα γερμανο-ρουμανικά στρατεύματα κατέλαβαν τη χερσόνησο και πολιόρκησαν τη Σεβαστούπολη για 250 ημέρες. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της χερσονήσου και κατά την επακόλουθη απελευθέρωσή της από τα σοβιετικά στρατεύματα το 1944, περίπου 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σε γενικές γραμμές, όλα αυτά καθιστούν ως μέγιστη πρόκληση την κίνηση Ουκρανικού πολιτικού να καλέσει εκ νέου τη Γερμανία να βοηθήσει με την Κριμαία.

Η μόνη χώρα που μπορεί πραγματικά να προσπαθήσει να επιτεθεί στην Κριμαία όμως, είναι η ίδια η Ουκρανία. Το Κίεβο γνωρίζει ότι η Μόσχα για μια σειρά από λόγους, δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον των Ουκρανών”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρώσος ειδικός αναλυτής Sergey Marzhetsky.

Εκτιμάται ότι αν υπάρξει σενάριο ταυτόχρονης επίθεσης των Ουκρανών σε Ντονένσκ και Κριμαία, τότε οι συνέπειες για τις δύο χώρες, τα Βαλκάνια και την Τουρκία, θα είναι απλά ανυπολόγιστες.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις