Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Λινού: Να επιτραπεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο – Μη αξιόπιστα τα rapid test

 


H καθηγήτρια Επιδημιολογίας τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης από δήμο σε δήμο και κατά της έναρξης των οικονομικών δραστηριοτήτων

Για το κατά πόσο θα βοηθήσουν τα νέα μέτρα χαλάρωσης του lockdown, που είναι από το Σάββατο, 20 Μαρτίου, σε ισχύ, να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, μίλησε στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Σχολιάζοντας τα δωρεάν άμεσα προσβάσιμα rapid test κορονοϊού από τα φαρμακεία που θα μπορούν να κάνουν οι Ελληνες πολίτες, η κυρία Λινού είπε ότι «έχουν κριθεί πολλές φορές σαν μη αξιόπιστα. Δεν ξέρω ποια θα έχουμε. Οδηγούν σε εσφαλμένα αποτελέσματα στους μη συμπτωματικούς. Και το θέμα είναι ότι με αυτά δεν θα ξέρουμε την ιχνηλάτηση. Η ιχνηλάτηση στην Ελλάδα είναι οικτρή. Αφού σιγουρευτούμε ότι θα πιάνουν ασυμπτωματικούς, θα πρέπει να οργανωθεί η ιχνηλάτηση».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, ο κύριος λόγος που δεν είχαν αποδώσει τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι τώρα είναι ότι υπήρχε το μέτρο περιορισμού της εξόδου στο ύπαιθρο. Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία δεν επιτρέπεται ακόμη η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, η κυρία Λινού τάχθηκε υπέρ της συγκεκριμένης μετακίνησης και ανέφερε ότι «το μέτρο αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, γιατί ποιος μπορεί να πάει στην Ακρόπολη με τα πόδια. Είναι δώρον άδωρον. Με το αυτοκίνητό σου δεν κολλάς κανένα, θα έπρεπε να επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Όλοι λένε ότι ο ανοιχτός χώρος είναι σωτήριος».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Η ίδια θεωρεί ότι οι οικονομικές δραστηριότητες που άνοιξαν, δηλαδή η λειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, δεν βοηθά στον περιορισμό της διασποράς. «Καλύτερα να δώσουμε επιδότηση, παρά να πάρουμε το ρίσκο για την υγεία των εργαζομένων. Αποστάσεις, κλειστοί χώροι και ο μεγάλος συνωστισμός είναι εκείνα που πρέπει να προσέξουμε. Ας δώσουμε επαρκείς επιδοτήσεις ώστε οι άνθρωποι να μη χρειάζεται να πηγαίνουν κρυφά από σπίτι σε σπίτι. Η απόσταση δεν μπορεί να τηρηθεί στα κομμωτήρια και στην περιποίηση νυχιών. Ας τους βάλουμε σε προτεραιότητα εμβολιασμού, είναι ένα επιβαρυμένο επάγγελμα, δεν είναι χαμηλού κινδύνου».

Όσον αφορά στον εμβολιασμό, η κυρία Λινού ανέφερε ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί αν το κάνουμε εύκολο να βγουν στο ύπαιθρο και οι άνθρωποι των υποβαθμισμένων περιοχών και αν αυξηθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις