«Η Ελλάδα δεν μείνει στα 18 Rafale. Θα προμηθευτεί τουλάχιστον 40», ανέφερε ο Tούρκος αμυντικός αναλυτής Hakan Kılıç στην τουρκική ιστοσελίδα mavivatan.net. Μάλιστα ο ίδιος εμφανίστηκε ανήσυχος αναφορικά με τις επιδιωκόμενες αγορές μαχητικών από την Ελλάδα, λέγοντας πως αυτές, εάν γίνουν, θα ανατραπεί η αεροπορική ισορροπία μεταξύ των δύο χωρών.
Είπε πιο συγκεκριμένα:
«Η ανακοίνωση ότι η Ελλάδα θα πάρει 18 Rafale δεν ισχύει. Καμία χώρα δεν παίρνει μόνο 18 μαχητικά. Έχω δηλώσει πολλές φορές, ότι θα πάρουν συνολικά 40 έως 50 μαχητικά είτε αυτά είναι F-35 είτε Rafale. Το έχουν πει ότι θα πάρουν περισσότερα Rafale όπως και ότι θέλουν και το f-35. Παράλληλα αναβαθμίζουν 85 F-16 στο επίπεδο block 70.
(σ.σ. αναφέρει 100 προφανώς εννοώντας και τα block 50 αλλά τα τελευταία όχι στο επίπεδο V).
Όταν αυτές οι παραγγελίες υλοποιηθούν δεν θα υπάρχει καμία ισορροπία. Εμείς θα έχουμε μόνο F-16 και UAV και η Ελλάδα θα έχει F-35, Rafale, Mirage και F-16 Block-70.
10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
Η Τουρκία θα αγοράσει μαχητικό αεροσκάφος, μόνο εάν υπάρξει η απαραίτητη μεταφορά τεχνολογίας, αλλά κανείς δεν προσφέρει σήμερα κάτι τέτοιο. Ακόμη και οι Ρώσοι, ήταν κάθετα αντίθετοi στη μεταφορά τεχνογνωσίας για τους S-400.
Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ είμαι κάθετα αντίθετος στην αγορά οποιοιδήποτε μαχητικού εκτός του F-35», ανέφερε ο Kılıç για να συνεχίσει αναφερόμενος στα τουρκικά αεροσκάφη:
«Δε νομίζω ότι το Hurjet (σ.σ. εκπαιδευτικό αεριωθούμενο τουρκικής σχεδίασης) θα εξελιχθεί σε ένα μαχητικό αεροσκάφος, ακόμη και αν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί επιτυχώς. Το Hurjet θα δράσει μόνο ως ένα εκπαιδευτικό και ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος.
Χρειαζόμαστε όμως ένα αεροσκάφος αεροπορικής υπεροχής, όπως και ένα καλό αεροσκάφος σε αποστολές αέρος-εδάφους μετά το F-16.
Οπότε πως μπορεί να βασιζόμαστε στο Hürjet; Θα προσευχόμαστε να μην γίνει πόλεμος μέχρι την έλευση του TF-X;
Άσχετα από το αν έρθει το F-35 ή όχι, αυτό δεν έχει σε τίποτα με τα δικά μας προγράμματα. Πάντα ήμουν υπέρμαχος του TF-X και πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη απόφαση την κατάλληλη στιγμή».
Εμείς τι να πούμε; Να ευχηθούμε μόνο ο Τούρκος αναλυτής να έχει δίκιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου