Μία νέα «ελίτ» αναδύεται τα τελευταία χρόνια, η οποία αποτελείται από τους μεγιστάνες της τεχνολογίας και ουσιαστικά είναι πλέον έτοιμοι να δείξουν πως θέλουν να "σχεδιάσουν" τον κόσμο τους.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail αυτή η «ελίτ» ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους πλουσίους, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο στον τρόπο που σκέφτεται, καθώς θέλει μία κοινωνία πιο «αξιοκρατική» και «καλύτερη» αλλά στα δικά τους μέτρα.
Συγκεκριμένα, Γερμανοί και Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν την κοσμοθεωρήσεις των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο της τεχνολογίας, όπως αναφέρονται στο Forbes .
10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
Συμπεριλήφθηκαν ηγέτες των «μεγάλων εννέα» - Amazon, Google , Facebook, Tencent, Baidu, Alibaba, Microsoft, IBM και Apple - των οποίων οι ιδρυτές είναι ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.
Η έρευνα, η οποία καταπιάστηκε, μεταξύ άλλων, με την ανάλυση της γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε στα tweets διακεκριμένων μορφών τεχνολογίας, αποκάλυψε ότι τείνουν να αρνούνται την όποια σύνδεση μεταξύ δημοκρατίας και χρήματος.
Η «ελίτ της Τεχνολογίας», όπως ισχυρίζεται η έρευνα, έχει μια πιο «αξιοκρατική» κοσμοθεωρία - όπου η επιτυχία ή η δύναμη των ανθρώπων σχετίζεται με τις ικανότητές τους που σημαίνει ότι τέλος το κοινωνικό κράτος αλλά επειδή είναι και "φιλάνθρωποι" θα στηρίζουν ένα κράτος επιδομάτων ανέχειας(σ.σ. ίσως απλά για να κρατάνε σε καταστολή τους πολίτες).
Η ελίτ της τεχνολογίας, συνεχίζει η έρευνα, έχει απόψεις που ξεχωρίζουν από άλλα τμήματα της ελίτ του κόσμου. Η έρευνα έλαβε υπόψη τους πλουσιότερους ηγέτες τεχνολογίας στον κόσμο, όπως: Jeff Bezos της Amazon, Sundar Pichai της Google, Mark Zuckerberg του Facebook, Jack Ma της Alibaba, Satya Nadella της Microsoft, Bill Gates, Elon Musk της TESLA και Tim Cook της Apple.
«Θεωρούμε ότι τα 100 πλουσιότερα μέλη του τεχνολογικού κόσμου έχουν ιδιαίτερες ιδέες που τους ξεχωρίζουν τόσο από τον γενικό πληθυσμό όσο και από άλλες πλούσιες ελίτ. Ως ομάδα, έχουν αξιοκρατική τάση, ενδιαφέρονται για την ευημερία των συνανθρώπων τους και υποστηρίζουν σε γενικές γραμμές την δημοκρατική κοινωνία», αναφέρουν οι ερευνητές, οι οποίοι βλέπουν αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μισό αιώνα, χαρακτηριζόμενη από την άνοδο των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και των λεγόμενων «μεγάλων εννέα».
Προωθούν ιδέες για το πώς, σύμφωνα με τα λόγια του Mark Zuckerberg, «θα κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τις μελλοντικές γενιές» ή, όπως είπε ο Azim Premji της ινδικής τεχνολογικής εταιρείας Wipro, «να συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια και να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο για τα εκατομμύρια που είναι κατά πολύ λιγότερο προνομιούχα».
Για να δούμε πόσα ακόμα έχουν "φανταστεί" ορισμένοι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.