Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ένταση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας: «Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην Λιβύη από την Αίγυπτο» - Απάντηση από ρωσικό ΥΠΕΞ

 Ένταση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας: «Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην Λιβύη από την Αίγυπτο» - Απάντηση από ρωσικό ΥΠΕΞ
Ανοιχτά κατηγόρησε την Μόσχα η Άγκυρα λέγοντας πως Ρωσικές δυνάμεις από ένοπλους μισθοφόρους μπήκαν στην Λιβύη από την Αίγυπτο την ίδια
στιγμή που το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά σφοδρά στην παρουσία εξτρεμιστών μουσουλμάνων μισθοφόρων της Άγκυρας.

Ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την Λιβύη, ενόσω οι καθεστωτικές δυνάμεις της Τρίπολης σημειώνουν επιτυχίες στο πεδίο της μάχης με τελευταία αυτή της κατάληψης της πόλης Ταρχούνα τελευταίου προπυργίου του LNA στο δυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, ενώ οι δυνάμεις του Χαφτάρ εγκαταλείπουν όλες τις θέσεις τους γύρω από την Τρίπολη.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ η Ρωσία, μετά την αποστολή 14 μαχητικών MiG-29 στον Χαφτάρ απαντούν με νέα κίνηση «σκάνδαλο», όπως την ονομάζουν καθώς δυνάμεις Ρώσων πέρασαν στην Λιβύη από την Αίγυπτο.


Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Yeni Akit Gazetesi
Όπως αναφέρουν κύκλοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών  «ένα νέο ρωσικό μισθοφορικό σώμα μπήκε στην Λιβύη οδικώς από την Αίγυπτο και η μονάδα πρόκειται να πλαισιώσει τις δυνάμεις του Λίβυου “πραξικοπηματία” στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ».

Η Ρωσία απάντησε με μια σκληρή δήλωση επιβεβαιώνοντας την παρουσία εξτρεμιστών μουσουλμάνων, μισθοφόρων του Ερντογάν, που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων της Τρίπολης.

Η Ρωσία και προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενες μάχες στη χώρα της Βορείου Αφρικής μπορούν να φέρουν «καταστροφικές συνέπειες».

NEWS: New AFRICOM website launches, more evidence of interference
-----
Site supports multiple languages to address threats to African/U.S. interests, to include video captured by our pilots of Russian aircraft en route to in May.
Release: https://go.usa.gov/xwB8F 


236 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Στην Βεγγάζη οι αντιτουρκικές διαδηλώσεις για την κατοχή που επιχειρεί η Άγκυρα συνεχίζονται. Διαδηλωτές έκαψαν τουρκικές σημαίες και φωτογραφίες του Ερντογάν.


55 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις