Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Στο ''κόκκινο'' η ένταση - Ελληνική Φ/Γ ''κυνηγάει'' τουρκικά πολεμικά πλοία στην Λιβύη


Στο ''κόκκινο'' η ένταση
Οπως σας αναφέραμε, εδώ και λίγες ώρες υπάρχει Ελληνική Φρεγάτα στα ανοιχτά της Λιβύης, στα πλαίσια της επιχείρησης ''ΕΙΡΗΝΗ''.


Η Αθήνα με λίγα λόγια στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα και της δίνει να καταλάβει πως μετά το Αιγαίο και στο Λιβυκό Πέλαγος θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες από το Ελληνικό ΠΝ.

Το σημερινό περιστατικό:

“Ελληνοτουρκική κόντρα” ανοιχτά της Λιβύης, με τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ να έχει γίνει σκιά πλοίου των Τούρκων που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη.

Το πλοίο ''CERKIN'' συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και νωρίς το πρωί εισήλθε στην περιοχή που έλγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΕΙΡΗΝΗ''. Μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα ''ΣΠΕΤΣΑΙ''.

Ο διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απονηώσει το ελικόπτερο και να σπεύσει προς το πλοίο με σημαία Τανζανίας, αναφέρει το militaire.gr

Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες από την οποία είπαν ότι “το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας”.

Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο μας να επιστρέψει στη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ. Η παρακολούθηση συνεχίζεται και αναμένεται η ευρωπαϊκή πλέον αντίδραση. 



See OSINT Editor - Community powered's other Tweets


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις