Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

«Ο Χάφταρ φέρεται να αποδέχεται πρωτοβουλία της Αιγύπτου για εκεχειρία»

Διεθνή ΜΜΕ: «Ο Χάφταρ φέρεται να αποδέχεται πρωτοβουλία της Αιγύπτου για εκεχειρία»
Σύμφωνα με δύο Δυτικούς διπλωμάτες, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ αποδέχτηκε την πολιτική πρωτοβουλία της Αιγύπτου για εκεχειρία από τις
8 Ιουνίου, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, (ανταπόκριση του Samer Al-Atrush).

Ο Haftar συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον πρόεδρο του Λιβυκού κοινοβουλίου, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον αλ Σίσι, ο οποίος απαίτησε να φύγουν όλοι οι ξένοι στρατιώτες από τη Λιβύη.

Η πρωτοβουλία προβλέπει ένα μικρότερο προεδρικό συμβούλιο στην Τρίπολη που θα μεταρρυθμίσει εκείνο υπό την προεδρία Sarraj. Τα μέλη του θα εκλέγονται από εκλεκτορικά κολλέγια από την ανατολική, δυτική και νότια Λιβύη, υποστήριξαν οι δύο διπλωμάτες. Θα τονιστεί ότι ο Haftar επιθυμεί μια ενωμένη Λιβύη. Καμία από τις δυο λιβυκές πλευρές δεν σχολίασε.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι η συμφωνία προβλέπει διαπραγματεύσεις στη Γενεύη και την αποχώρηση όλων των ξένων μαχητών από τη Λιβύη.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις