Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ξεπουλιέται... το… πόδι της θεάς Αφροδίτης, με έναν Έρωτα δίπλα του!!!



Η σχέση της θεάς Αφροδίτης με την θάλασσα είναι διάσημη…
Φρόντισε η ελληνική Μυθολογία γι’ αυτό…
Σύμφωνα με μια θεωρία προέλευσης της θεάς, εμφανίσθηκε πλήρως σχηματισμένη αναδυομένη από τον Ωκεανό! 
Όταν ο θεός Κρόνος ευνούχισε τον Ουρανό, θείο αίμα από αυτήν την αποκοπή έπεσε στην θάλασσα… Από αυτό το κόκκινο αίμα, στον αφρό της θάλασσας εγεννήθη η θεά Αφροδίτη, εξ ου και αφρογένεια… 

Αυτήν την σκηνή θυμιέται το λαϊκό-δημοτικό τραγουδάκι, δημοφιλέστατο στους Έλληνες:
...εις τον αφρό, εις τον αφρό της θάλασσας
η αγάπη μου κοιμάται...

Έκτοτε το χρώμα του έρωτος είναι κόκκινο και ροζ… 
Τα δελφίνια και οι αχιβάδες ήσαν εκεί, και συμμετείχαν στην Θεία Γέννηση… 
Πτερωτοί μικροί πτερωτοί θεοί, Ερωτιδείς, κατέβηκαν από τον ουρανό, και με κογχύλια (πνευστά μουσικά όργανα) έντυσαν με μουσική την θεία στιγμή...


Οι ελληνικοί… Άγιοι Τόποι αυτής της θεογονίας είναι η Κύπρος (εξ ου και κυπρογένεια) και τα Κύθηρα (εξ ου και κυθέρεια)…

Έκτοτε οι κοπέλλες μάζευαν αχιβάδες για να βάζουν τα υλικά των ψιμυθίων τους, για να πάρουν την χάρι της, να ομορφύνουν, να είναι ερωτεύσιμες…



Τα δε δελφίνια, ξανασυμμετείχαν σε μια ιερά κοσμογονική διαδικασία…


Γιατί με έπιασε τώρα ανοιξιάτικα ο οίστρος...
Αφροδίτης «τη Θεία Γέννηση
να μπω στ’ αρχοντικό σας» (κεφάλι;)…


Γιατί είδα ένα θραύσμα, από ένα αρχαίο μαρμάρινο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, που αναφέρεται σε αυτό… Περιλαμβάνει την βάση… ολίγον από το κάτω μέρος του δεξιού της ποδιού και… ολίγον από το κάτω αριστερό της πόδι… 
Πλαισιώνεται από ένα δελφίνι, με βυθισμένα μάτια και δόντια στο ανοιχτό του στόμα… 
Και πιο πάνω, ένας πτερωτός ερωτιδεύς (> putto[1]cupid, κατοπινά άγγελος), που καβαλά την πλάτη του δελφινιού και κρατά το ραχιαίο πτερύγιό του…


Τα πόδια ενός δεύτερου ερωτιδέα διακρίνονται παραπάνω από τον έρωτα καβαλάρη, προφανώς θα σκαρφάλωνε στο πόδι της θεάς…

Το θραύσμα ζυγίζει 5,7 κιλά, και έχει ύψος 25 εκατοστά…

Πού βρέθηκε;
Ποιος λάτρης του έρωτα, το είχε;
Ποιος λατρευτής της Αφροδίτης το παρήγγειλε,
να το αποθέσει πού;
Σε ποιο Αφροδίσιον Ιερό ήταν;

Δεν θα το μάθουμε ποτέ… Διότι είναι προϊόν αρχαιοκαπηλίας
Και η αρχαιοκαπηλία σκοτώνει και τον Έρωτα…


«Ευρέθη» σε μια «συλλογή του Λονδίνου», και ήταν «πρώην μέρος της συλλογής Liechti της Γενεύης Ελβετίας, στην δεκαετία του… 1970»… όλως τυχαίως… Συνοδεύεται από έκθεση (αρ. TL3252) από «σύμβουλο γεωλογίας», τον dr. R. L. Bonewitz (όσον αφορά την χρονολόγησή του), που λέει ότι είναι του 1ου αι. μ.Χ.
Έχει ελεγχθεί, λένε, στην βάση δεδομένων κλεμμένων έργων τέχνης της Interpol… (Αυτό δεν λέει τίποτε – η βάση αυτή δεν είναι πλήρωσε ενημερωμένη) και συνοδεύεται από πιστοποιητικό (αρ. AIAD 157550-10032).
Μάλιστα στην ιστοσελίδα της ξεπουλήτρας εταιρείας, υπάρχει και… βίντεο με το αρχαίο εύρημα, εις άγραν περισσότερων αφροδισίων...

Το «Venus Statue Leg with Cupid Riding a Dolphin» δημοπρατείται την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, από την Time Line στο Harwich του Essex, το Ηνωμένο Βασίλειο και μέχρι τώρα το έχουν «ερωτευθεί» 2.766 διεστραμμένοι… Μάλιστα το ανεκτίμητον… το εκτιμούν 10.000  λίρες

ΠΗΓΗΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.5.2020.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις