ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ
Πριν από αρκετά χρόνια είχαμε γράψει αυτό το άρθρο. Τότε πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο
“σοσιαλιστής” Μπάρακ Ομπάμα, υπέρμαχος του αφηγήματος της Κλιματικής Αλλαγής, και μέγας προωθητής των ΑΠΕ. Ωστόσο ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία του κόσμου -και ειδικά των Ελλήνων- δεν γνωρίζει τι είναι η Ατζέντα 21, πόσο μάλλον ποιοι είναι οι εμπνευστές της και που στοχεύει. Σε τούτη την αναδημοσίευση προσθέτουμε και μερικές ακόμα σημειώσεις που δείχνουν τα πιο πρόσφατα παραδείγματα.
Μάλιστα, πολλοί ακούν για Ατζέντα 30 και νομίζουν ότι η Α21 είναι ήδη ξεπερασμένη και πάμε για την Α30. Η Ατζέντα 30 είναι μέρος της Ατζέντας 21, και αναφέρεται στη δεκαετία 2030 και στους στόχους που σύμφωνα με αυτή πρέπει να έχουν επιτευχθεί. Η Ατζέντα 21, ωστόσο, αφορά ολόκληρο τον 21ο Αιώνα, και με αυτή την προοπτική, κάποιος μπορεί να πει… μόλις αρχίσαμε!
Με αφορμή την επιτάχυνση της προπαγάνδας για την Κλιματική Αλλαγή -βλέπε και την περίπτωση της 16χρονης “ακτιβίστριας” Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία χαίρει προβολής “Μεσσία”- το να γνωρίζει κανείς τι είναι Ατζέντα 21/30 είναι μέγιστης σημασίας. Φυσικά, χωρίς την “Κλιματική Αλλαγή”, η εφαρμογή (ή επιβολή) της είναι αδύνατη και ο λόγος ύπαρξης της καταρρέει.
Οι πρώτοι αναλυτές που διάβασαν το κείμενο της Α21 ανάμεσα στις γραμμές κι έγραψαν τι πραγματικά εκπροσωπεί, χαρακτηρίστηκαν -ως συνήθως- ως συνωμοσιολόγοι. Ωστόσο σήμερα, μερικές δεκαετίες μετά την σταδιακή εφαρμογή της, δύσκολα κάποιος θα πει ότι είναι θεωρίες συνωμοσίας, βλέποντας τα απτά αποτελέσματα της στην πράξη. Αλλά όχι… δεν θα σας πουν ποτέ ότι “αυτό” γίνεται γιατί το υπαγορεύει η Ατζέντα 21. Πάντα, θα φταίει κάτι άλλο, η παγκόσμια κρίση, τα μνημόνια, ο υπερπληθυσμός και φυσικά πάνω απ’ όλα, η Κλιματική Αλλαγή!
Τι γνωρίζουμε για την Ατζέντα 21; Σχεδόν τίποτα. Γιατί δεν γνωρίζουμε για την Ατζέντα 21; Γιατί η πληροφόρηση είναι ελάχιστη και διασκορπισμένη εδώ κι εκεί. Έτσι το φρόντισαν. Όμως η Ατζέντα 21 υπάρχει από το 1992, χρονιά υπογραφής της, κι έκτοτε εφαρμόζεται καμουφλαρισμένα, πίσω από τον χιλιομασημένο όρο “βιώσιμη ανάπτυξη”, που υπόσχεται ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Στην πράξη, το περιβάλλον αγνοείται παντελώς, ενώ το “βιώσιμο” αφορά μόνο στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.Η επίσημη εκδοχή, ή αλλιώς, το όμορφο παραμύθι…
Τον Ιούνιο του 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, δόθηκε τελικά ένα βροντερό παρών από κυβερνητικές αντιπροσωπείες 178 κρατών μελών του ΟΗΕ, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλων τοπικών αρχών, αντιπρoσώπους αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών οργανώσεων 120 χωρών, επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να εξετασθούν ζητήματα για την ανάπτυξη και το περιβάλλον στον 21ο αιώνα. Στο συνέδριο αυτό υπογράφηκαν διάφορα ντοκουμέντα μεταξύ αυτών και αυτό που ονομάζεται Agenda 21.
Στις περίπου 400 σελίδες και 40 κεφάλαια του αναγράφονται τα κεντρικά σημεία που αφορούν στην αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων του 21ου αιώνα σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και τη σύνδεσή τους με το περιβάλλον, καθώς και τρόποι με τους οποίους η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιδράσει, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν τα φλέγοντα ζητήματα. Τα ΜΜΕ τότε, έδειξαν τεράστιο και πρωτοφανές ενδιαφέρον και ανέδειξαν το συνέδριο του Ρίο ως το πολιτικό γεγονός της χρονιάς, όπου για πρώτη φορά βρήκαν τόση μεγάλη απήχηση θέματα που άπτονται των περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών ζητημάτων. Έκτοτε… σιωπή…
… και η αλήθεια πίσω από αυτό
Κατάργηση Ατομικής ιδιοκτησίας
Προβλέπεται για το ‘σώσιμο’ της βιοποικιλότητας και γενικά του πλανήτη, η ατομική ιδιοκτησία σιγά σιγά να καταργείται, μεγάλες εκτάσεις να θεωρούνται ως «μη προσβάσιμες σε ανθρώπους» και οι πληθυσμοί να μαζεύονται στις μεγαλουπόλεις. Πως γίνεται ήδη αυτό;
- Με υπερφορολόγηση ακινήτων
- Με ανεξόφλητα δάνεια και πλειστηριασμούς
- Με πράσινα πιστοποιητικά τα οποία για να αποκτηθούν έχουν παράλογες απαιτήσεις
- Με τον αποχαρακτηρισμό διαφόρων περιοχών σε προστατευόμενες. Αυτό είναι το περίφημο σχέδιο της Ε.Ε. Natura 2000. Αλήθεια, έχετε ψάξει αν και σε ποιο βαθμό σας ‘πιάνει;’ Αν μένετε λίγο πιο έξω από την περιοχή της Ομόνοιας ή το Σύνταγμα μπορεί και να σας αφορά.
Επίσης έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πως κινούνται προς την κατάργηση των προαστίων, την δημιουργία ‘έξυπνων’ πόλεων – κάτι σχεδιάζεται και για την Αθήνα- ήδη ο Ομπάμα μιλάει ανοικτά γι΄αυτό του το σχέδιο: Obama’s Plan to Depopulate the Suburbs, How Obama Is Robbing The Suburbs To Pay For The Cities. Το πρώτο άρθρο είναι από αφυπνισμένο αναλυτή το δεύτερο από το Forbes! Όχι γιατί κάποιοι νομίζουν θα γλυτώσουν. Το σχέδιο Ομπάμα είναι η κατάργηση των προαστίων με πρόσχημα την εξοικονόμηση ενέργειας. ΜΟΝΟ η καθαρή ελίτ θα μπορέσει να επιβιώσει στα όμορφα προάστια. Η μεσαία τάξη πίσω στις μεγαλουπόλεις.
Κατάργηση των Ι.Χ.
Ναι καλά ακούσατε αναφέρεται μάλιστα και στην τοπική ατζέντα και ήδη έχουν αρχίσει να ‘πέφτουν΄οι πρώτες ‘έξυπνες’ ιδέες και προτάσεις. Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με ΜΜΜ και… ποδήλατα. Πως θα φτάσουμε μέχρις εκεί; Με την υπερφορολόγηση αυτοκινήτων, τελών, διοδίων, βενζίνης! Σας λέμε κάτι που δεν ξέρετε; Μόνο που σας λένε ότι φταίει το μνημόνιο και όχι η Α 21. Λάθος σας λένε και λάθος ακούτε. Ό,τι γίνεται εδώ γίνεται και σχεδόν παντού. Απλά εδώ μας ήρθε λίγο πιο βίαια κι απότομα.
Ιδιωτικοποίηση νερού
Μεγάλη σημασία δίνει η Α 21 στις πηγές καθαρού και πόσιμου νερού καθώς τις θεωρεί ζωτικής σημασίας. Και είναι. Χωρίς νερό ούτε άνθρωπος ζει, ούτε μπορεί να καλλιεργήσει την τροφή του. Για τις αναπτυσσόμενες χώρες -και όχι μόνο- όπου το κράτος δεν μπορεί να προφέρει αυτό το δημόσιο αγαθό, θα μπορέσει καλύτερα να το προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας, σύμφωνα με την Α21. Τα κράτη έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν το τι και πως, ώστε να διασφαλιστούν οι πόροι και η σωστή διαχείριση τους. Ωστόσο, πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι δημόσιο αγαθό και πουθενά δεν απαγορεύεται η συμμετοχή και εκμετάλλευση των πόρων από τις ιδιωτικές εταιρείες. Αντιθέτως, η σύμπραξη ιδιωτικού και κρατικού τομέα ενθαρρύνεται. Και τα κράτη, όπως έχουν αποδείξει μέχρι στιγμής, διοικούνται από τις εταιρείες, το ένα μετά το άλλο περνάν το νερό στα χέρια της εκμετάλλευσης. Όπου έχει γίνει αυτό, ΚΑΙ το κόστος ανέβηκε ΚΑΙ η ποιότητα κατέβηκε.
Καταπολεμώντας την φτώχεια…
… κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Η ψαλίδα μεταξύ αναπτυσσόμενων και ανεπτυγμένων χωρών πρέπει να κλείσει, λένε. Και έχει ήδη αρχίσει να κλείνει, μόνο… προς τα κάτω, προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Η παιδική εργασία όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά αναγνωρίζεται ύπουλα, βάσει ‘δικαιωμάτων’! (Η Βολιβία νομιμοποιεί την παιδική εργασία – ο ΟΗΕ και η Ατζέντα 21 συνένοχοι) Και η τριτοκοσμική φτώχεια εξαπλώνεται σαν επιδημία και στον δυτικό κόσμο κάτω από το πρόσχημα της παγκόσμιας κρίσης, τη στιγμή που η παγκόσμια ελίτ παρουσιάζει ΜΟΝΟ κέρδη. Το δυτικό παιδί θεωρείται ότι έχει πολλά σε σχέση με εκείνο των αναπτυσσόμενων χωρών και γι’ αυτό πρέπει να παρθούν μέτρα: Να έχει λιγότερα!
Αγροτική καλλιέργεια
Ο ρόλος των αγροτών θεωρείται μέγιστος, δεν χρειάζεται κάποια επεξήγηση επ’ αυτού νομίζουμε. Γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία ώστε να έχουν “improved technology for ensuring food security” δηλαδή, προηγμένη τεχνολογία για διασφάλιση της τροφής. Κι εδώ βρίσκει πόρτα και μπαίνει ο γενετικά τροποποιημένος σπόρος, στο όνομα της εξοικονόμησης νερού, ανθεκτικότητας στην ξηρασία και δεν συμμαζεύεται, ενώ η χρήση ζιζανιοκτόνων είναι πλέον μια μάστιγα. Και εταιρείες όπως η Μονσάντο, είναι πρόθυμες να βοηθήσουν και δεν είναι λίγες οι φορές που συμμετέχουν στα διάφορα μίτινγκ. (Ο Ομπάμα υπέγραψε τον νόμο προστασίας της Μονσάντο – Φτάσαμε και στον γενετικά τροποποιημένο σολομό! S.O.S. – Αργεντινή: Τα φυτοφάρμακα της Μονσάντο σκοτώνουν αγρότες και οικονομία).
Δημογραφικό/Μεταναστευτικό
Μεγάλο αυτό το κεφάλαιο που αφού κρούει τον κίνδυνο ότι είμαστε πολλοί στον πλανήτη καταλήγει σε διάφορες προτάσεις όπως: Στήριξη προγραμμάτων που προωθούν αλλαγές στις δημογραφικές τάσεις. Ποιες είναι αυτές; Ο οικογενειακός προγραμματισμός! Είναι δικαίωμα των γυναικών, λένε, να μην κάνουν παιδιά. Και φυσικά από το 1992 μέχρι σήμερα καταβάλλονται πολλές προσπάθειες προς αυτόν τον τομέα. Ένας δυτικός τρόπος ζωής που δημιουργεί μια ολοένα αυξανόμενη και ‘ανεξήγητη’ υπογονιμότητα ενώ στις αναπτυσσόμενες χώρες δίδονται -σύμφωνα με καταγγελίες- από εμβόλια που προκαλούν στειρότητα μέχρι και κίνητρα για εκούσια στείρωση. Αν έχετε ανάγκη από νέο αυτοκίνητο, μπορείτε να δηλώσετε Ινδός, να δεχτείτε μια στείρωση και να σας το κάνουν δώρο. Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται, παρέχονται αντικίνητρα για να αποκτήσεις παιδιά, οπότε με ένα σμπάρο δυο τριγόνια: γλυτώνουν και από νέες γεννήσεις και από νέα Ι.Χ. Όσο για το μεταναστευτικό – οι μετανάστες βάσει της Α 21 ΠΡΕΠΕΙ να αγκαλιαστούν από τη νέα χώρα όπου μετανάστευσαν για διάφορους λόγους. Οι πιο βασικοί είναι ως “λύση” στο δημογραφικό, αλλά και τα φθηνότερα εργατικά χέρια.
ΜΚΟ: “Η φωνή του λαού”
Οι ΜΚΟ αποκτούν ολοένα και πιο δυνατό χαρακτήρα στις μέρες μας. Παρότι ονομάζονται Μη Κυβερνητικές, χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις, αναλαμβάνουν κρατικές φροντίδες και υπηρεσίες ζωτικής σημασίας (υγεία, παιδεία, νεολαία, γηρατειά) είναι μέσο ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την ελίτ και φοροαπαλλαγών, και κατά το ευαγγέλιο Α 21, είναι αυτές που εκφράζουν την “φωνή του λαού”. Άλλο να μιλάς εσύ και η μικρή σου κοινότητα ή οργάνωση κι άλλη βαρύτητα έχει μια ΜΚΟ που μπαινοβγαίνει στον ΟΗΕ και συναποφασίζει κατά πως θέλει εκείνος. Για κάνε, λοιπόν, μια ευγενή προσπάθεια και γίνε μέλος της Greenpeace και πες της ότι μας ψεκάζουν και θέλεις να ακουστεί η φωνή σου και να βρεις το δίκιο σου. Καλή τύχη! Το προσπάθησαν κάποιοι και… πήραν πόρτα!
Οικονομικοί πόροι
Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά. Καλείται η παγκόσμια κοινότητα να ενισχύσει τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες, καθώς και τις αναπτυσσόμενες μέσω των παγκόσμιων οργανισμών. Με πολύ λίγα λόγια: ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και ο Ιδιωτικός Τραπεζικός τομέας είναι ευπρόσδεκτος, με το αζημίωτο όλοι αυτοί, βεβαίως.
Ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει να κάνει μια επιχείρηση με ελάχιστο κεφάλαιο, με μεγάλη χαμηλότοκη δανειοδότηση από τράπεζες που στηρίζουν οι φορολογούμενοι και πολλά επιδοματικά προγράμματα – πάλι δηλαδή χρήματα φορολογουμένων.
Σε περίπτωση κερδοφορίας, όλα καλά, κερδοφορεί ο επιχειρηματίας, σε περίπτωση που η επένδυση πάει άπατη, ο επιχειρηματίας φεύγει με τα χέρια στις γεμάτες τσέπες και τη ζημιά χρεώνεται το δημόσιο και οι τράπεζες. Κι αυτό λέγεται “βιώσιμη ανάπτυξη” και όχι η προστασία του περιβάλλοντος που δεν την βλέπουμε πουθενά!
Βιοτεχνολογία
Πως θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο πράσινη ατζέντα ο τομέας της βιοτεχνολογίας; Για το καλό τις ανθρωπότητας και της ‘βιώσιμης ανάπτυξης΄αγκαλιάζονται όλες οι προσπάθειες των γενετιστών (πολλοί εκ των οποίων είναι συνεχιστές της χιτλερικής προσπάθειας για το τέλειο και άριο ανθρώπινο DNA). Για την αύξηση της τροφής μας, καλύτερη υγεία, προστασία του περιβάλλοντος, θα πρέπει να «Establish enabling mechanisms for the development and the environmentally sound application of biotechnology»: Δημιουργηθούν μηχανισμοί που να επιτρέπουν την ανάπτυξη και την περιβαλλοντικά ορθή εφαρμογή της βιοτεχνολογίας. Ναι… τους είδαμε τους μηχανισμούς. Τα λόμπις φροντίζουν να παίρνουν πάντα το πράσινο φως σε ό,τι θελήσει η εταιρεία τους να παράγει ή να λανσάρει, ακόμα και την πατεντοποίηση του ίδιου του DNA.
Ακολουθούν δυο σύντομα ενημερωτικά βίντεο:
Agenda 21 For Dummies – «Agenda 21» The UN’s diabolical plan for the world is explained on the «Glenn Beck Show»
Το κείμενο των 400 σελίδων με μια πρώτη ματιά φαντάζει δίκαιο και μάλιστα… πολύ ‘κομμουνιστικό’. Η ισότητα και η δικαιοσύνη ανάμεσα στους λαούς και στις κοινωνικές τους ομάδες δίνει και παίρνει. Ο σεβασμός στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στα ήθη και στα έθιμα, άλλο τόσο. Αλλά όταν αρχίζεις να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές και να βλέπεις και την εφαρμογή της 21 χρόνια μετά, τότε αποκαλύπτεται το προσχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της ισοπέδωσης των λαών και όλων, μα ΟΛΩΝ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Οι πρώτοι αναλυτές που μίλησαν ξεσκεπάζοντας την Α 21 δέχτηκαν χαρακτηρισμούς όπως ‘συνωμοσιολόγοι’, μα τόσα χρόνια εφαρμογής της στα μουλωχτά, πλέον είναι πολύ πιο εύκολο και να την εξηγήσεις και να την κατανοήσεις.
Οι αποφάσεις της και τρόποι επιβολής της έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα, αλλά και ‘τοπικό’ ώστε να καλύπτει τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας αλλά και κάθε περιφέρειας χώρας και δήμου. Αυτή ονομάζεται ‘Τοπική Ατζέντα 21″.
Τα Κεφάλαια της Α 21 είναι 40 και χωρίζονται σε 4 τομείς:
- Ι. Κοινωνικο/οικονομικές διαστάσεις (Κεφ. 1-8)
- ΙΙ. Διατήρηση & Διαχείριση των Πηγών Ανάπτυξης (Κεφ. 9-22)
- ΙΙ. Ενδυνάμωση του Ρόλου των Μείζονων Ομάδων (Κεφ. 23-32)
- IV. Τρόποι εφαρμογής (Κεφ. 33- 40)
Όπως καταλαβαίνετε είναι σχεδόν αδύνατον να αναφερθούν όλα τα κεφάλαια αναλυτικά εδώ, πόσο μάλλον να ‘ερμηνευτούν’ και όχι απλά να ‘μεταφραστούν’, κάτι που σκοπίμως δεν έχει γίνει στα Ελληνικά. Γιατί άλλωστε; Πρέπει να γνωρίζετε τι σας περιμένει;
Για την καλύτερη εφαρμογή, ή μάλλον επιβολή της Α 21 πρέπει να γίνουν αποδεκτά από όλους:
- Ότι υπάρχει πρόβλημα κλιματικής αλλαγής (γι’ αυτή και η τόση προπαγάνδα και χειραγώγηση καιρού)
- Ότι υπάρχει υπερπληθυσμός και πρόβλημα τροφής (γι’ αυτό και η κάθε καταστροφή καλλιεργειών λόγων ‘ακραίων φαινομένων’ βοηθάει στην καλύτερη και γρηγορότερη ‘κατανόηση’ του προβλήματος του υπερπληθυσμού.
- Ότι υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση που οφείλεται και πάλι στον υπερπληθυσμό, κι όχι στην λαιμαργία της παγκόσμιας ελίτ
ΔΕΙΤΕ
(ΕΔΩ)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου
άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν
ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις
στους φίλους σου.
Σε
μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή
γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με
χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και
ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ
διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον
ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα
λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε
μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή
σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ
παρέα σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου