Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

FBI: Η Κίνα χακάρει οργανισμούς των ΗΠΑ που ψάχνουν εμβόλιο για τον κορονοϊό


Αμερικανικά δημοσιεύματα ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες, πως οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ανησυχούσαν για «Κινέζους χάκερ» που φέρονται να παραβίασαν υπολογιστές σε
ιδρύματα τα οποία ασχολούνται με δοκιμές εμβολίου για τον κορονοϊό.

Το FBI και η Υπηρεσία Ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο και τις υποδομές (CISA) εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία κατηγορούν Κινέζους ότι προσπάθησαν να κλέψουν την έρευνα των ΗΠΑ για το εμβόλιο του κορανοϊού.

«Αυτοί οι δράστες παρατηρήθηκε ότι προσπάθησαν να εντοπίσουν και να αποκτήσουν παράνομα, πολύτιμη πνευματική ιδιοκτησία (IP) και δεδομένα της δημόσιας υγείας που σχετίζονται με εμβόλια, θεραπείες και δοκιμές από δίκτυα και προσωπικό που συνδέονται με έρευνα που σχετίζεται με την COVID-19. Η πιθανή κλοπή αυτών των πληροφοριών θέτει σε κίνδυνο την παροχή ασφαλών, αποτελεσματικών και επαρκών θεραπευτικών επιλογών» αναφέρει η σχετική δήλωση.

Το FBI και η CISA παροτρύνουν τους οργανισμούς που διεξάγουν έρευνα σε αυτούς τους τομείς να διατηρήσουν τις πρακτικές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο για να αποτρέψουν τέτοιες κλοπές, και καλεί τα ιδρύματα να προσέχουν και να αναφέρουν τυχόν «ανώμαλες» και «ασυνήθιστες» δραστηριότητες και συμπεριφορές.

Επίσης, προειδοποιούν ότι οι οργανισμοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η συζήτηση στον Τύπο για την έρευνα που σχετίζεται με την COVID-19 μπορεί να οδηγήσει σε «αυξημένο ενδιαφέρον και δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο» από πιθανούς κακόβουλους δράστες.

Οι New York Times την Κυριακή, επικαλούμενοι αξιωματούχους ασφαλείας των ΗΠΑ, ανέφεραν πως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν για προσπάθειες Κινέζων κατασκόπων να έχουν πρόσβαση στις αμερικανικές έρευνες για τον κορονοϊό.

Ο διευθυντής της CISA Κρίστοφερ Κρεμπς ισχυρίστηκε ότι «η μακρά ιστορία της κακής συμπεριφοράς της Κίνας στον κυβερνοχώρο είναι καλά τεκμηριωμένη, οπότε δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν», και πρόσθεσε οι ΗΠΑ θα «υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους επιθετικά».

Η απάντηση της Κίνας
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιγιάν σχολίασε τους ισχυρισμούς των NYT τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι η Κίνα ηγείται ήδη της παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων και θεραπείας και ότι οι ισχυρισμοί για χάκερ ήταν μια «ανήθικη» και αβάσιμη προσπάθεια «λεηλασίας» της χώρας του.

Οι κινεζικές εταιρείες βιοτεχνολογίας ανέφεραν πρόσφατα ότι έχουν τέσσερα διαφορετικά εμβόλια που ήδη υποβάλλονται σε κλινικές δοκιμές, με τρία από αυτά να εισέρχονται στο δεύτερο στάδιο και την πιλοτική παραγωγή ενός «απενεργοποιημένου» εμβολίου να αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις