Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξέρετε πόσο διαρκούν τα πασχαλινά αυγά εκτός ψυγείου;

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με τα πασχαλινά αυγά.

Το βάψιμο των αυγών κατά τη διάρκεια του Πάσχα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης. Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι αν τα διατηρείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου.


Σύμφωνα με μελέτες, τα βραστά αυγά που παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο διάστημα αποτελεί το καλύτερο... έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριδίων, όπως για παράδειγμα της σαλμονέλας. Ο λόγος έχει να κάνει με την γρήγορη ανάπτυξη των τροφιμογενών παθογόνων σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 60 βαθμών Κελσίου, την στιγμή που η μέση θερμοκρασία ενός δωματίου κυμαίνεται από τους 20 έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για τον λόγο αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τα βραστά αυγά δεν θα πρέπει να μένουν εκτός του ψυγείου για περισσότερο από δύο ώρες. Αυτό ισχύει όχι για όσα έχουμε βράσει, αλλά και αυτά που έχουμε στην συντήρηση και τα βγάζουμε εκτός.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις