Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΡΟΥΤΟ: ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - Τα βιομετρικά στοιχεία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό εκείνων με αντισώματα και που χρειάζονται εμβόλια καθώς αυξάνεται το κλείδωμα του ιού του κορανοϊού

ΜΕΤΑΦΡΑΗ: Μπόης Χρήστος
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΡΟΥΤΟ: ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα βιομετρικά στοιχεία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό εκείνων με αντισώματα και που χρειάζονται εμβόλια καθώς αυξάνεται το κλείδωμα του ιού του κορανοϊού


Η βιομετρική ταυτοποίηση θα μπορούσε να προσφέρει ένα ανεκτίμητο εργαλείο για χώρες που άρουν τις κλειδαριές ιού κορανοϊού και διασφαλίζοντας ότι ένα ενδεχόμενο εμβόλιο θα φτάσει σε ευάλωτα άτομα, ανέφεραν ειδικοί στο Reuters .

Οι αρχές στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν τη δοκιμή αντισωμάτων για να εντοπίσουν άτομα που είναι τώρα άνοσα στον ιό λόγω της ανάρρωσης από προηγούμενη μόλυνση, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν την εργασία ή το ταξίδι τους.

Ένας εκπρόσωπος του μη κερδοσκοπικού iRespond , ο οποίος έφτασε στην επίσημη κυκλοφορία του τον περασμένο μήνα, λέει ότι τα βιομετρικά συστήματα ταυτότητας μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση αυτών των ατόμων, καθώς και εκείνων που έχουν εμβολιαστεί, μόλις αναπτυχθεί και απελευθερωθεί ένα εμβόλιο.

«Μπορούμε να προσδιορίσουμε βιομετρικά το άτομο και να τα συνδέσουμε με τα αποτελέσματα των δοκιμών, καθώς και με ένα έγγραφο υψηλής ασφάλειας. Στη συνέχεια, το άτομο έχει «αδιαμφισβήτητη» απόδειξη ότι έχει ανοσία λόγω αντισωμάτων στο σύστημά του », δήλωσε ο επικεφαλής της iRespond Southeast Asia, Larry Dohrs, στο Ίδρυμα Thomson Reuters. "Θα ήταν πολύ πολύτιμο διαπιστευτήριο."

Το iRespond παρέχει ήδη βιομετρική ψηφιακή ταυτότητα σε πρόσφυγες και απάτριδες για να επιτρέψει την υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες. Ο VP of Engineering του οργανισμού Ed Eykholt συζήτησε τη χρήση της αυτοδύναμης ταυτότητας (SSI) με βιομετρικά στοιχεία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ατόμων , παρέχοντας παράλληλα ισχυρή απόδειξη για το ποιοι είναι, με το Biometric Update στο Internet Identity Workshop XXIX τον Οκτώβριο.

Ο ανώτερος συνεργάτης του Center for Global Development Prashant Yadav σημειώνει ότι με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο άτομα στον κόσμο που δεν έχουν μέσα απόδειξης της ταυτότητάς τους, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα είναι μια τεράστια πρόκληση για τις κυβερνήσεις να καθορίσουν ποιος έλαβε το εμβόλιο.

«Η αρχική παροχή εμβολίου COVID-19 θα είναι περιορισμένη, οπότε θα είναι απαραίτητο να επαληθεύεται ότι κάθε δόση φθάνει σε πραγματικό ασθενή. Η διαφθορά, η διαρροή, ακόμη και η τυχαία επικάλυψη σπαταλούν πολύτιμο εφοδιασμό και είναι θανατηφόρα », είπε.

«Τα βιομετρικά ψηφιακά αναγνωριστικά μπορούν να είναι ένας εναλλάκτης παιχνιδιών. Μπορούν να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις να στοχεύσουν τμήματα του πληθυσμού, π.χ. επαγγελματίες υγείας ή ηλικιωμένους, να επαληθεύσουν τα άτομα που έχουν λάβει εμβολιασμό και να έχουν ένα σαφές ιστορικό. "

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Simprints Toby Norman λέει στο Reuters ότι τα περισσότερα συστήματα βασίζονται σε δακτυλικά αποτυπώματα, αν και η εταιρεία του, η οποία είναι επίσης μη κερδοσκοπική, αναπτύσσει τώρα ένα σύστημα χωρίς επαφή με σαρώσεις προσώπου ή παλάμης . Οι ανησυχίες σχετικά με την κατάχρηση βιομετρικών και άλλων δεδομένων ταυτότητας από κυβερνήσεις και ιδιωτικές εταιρείες απαιτούν βεβαιότητα για το ποια δεδομένα χρησιμοποιούνται, για πόσο καιρό και πότε θα διαγραφούν, σύμφωνα με τον Norman.

Το Simprints είναι επίσης συνεργάτης σε μια συνεργασία που περιλαμβάνει τη συμμαχία εμβολίων Gavi και NEC, με στόχο την ανάπτυξη κλιμακούμενης αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων για παιδιά . Ένα ζευγάρι στελεχών της εταιρείας συζήτησε επίσης τις προκλήσεις του εντοπισμού των δισεκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς νομική ταυτότητα , πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά, σε μια βαθιά βουτιά στο θέμα πέρυσι.

«Οι εθνικές κυβερνήσεις δεν έχουν πολύ καλό ιστορικό να εγκαταλείψουν νέες εξουσίες μόλις περάσει μια κρίση», σημειώνει ο Norman. «Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε για την παρακολούθηση ασθενειών σήμερα δεν θα πρέπει να γίνει εργαλείο για την επιτήρηση του κράτους αργότερα.»
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

biometricupdate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις