Σκηνικό από ταινία του Χόλιγουντ θυμίζει ο τρόπος με τον οποίο η αστυνομία κατάφερε να διεισδύσει στο κύκλωμα που ξεσκεπάστηκε στον Αστακό με 1,2 τόνους κοκαΐνης.
Δύο μυστικοί αστυνομικοί που παρίσταναν επί 15 μήνες τα μέλη διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών. Δύο σκληροί άνδρες αλβανικής καταγωγής με τα παρατσούκλια «Ντόκτορ» και «Aguaverde»... και 1,2 τόνοι κοκαΐνης, συνολικής αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ. Θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό για κινηματογραφική ταινία, είναι όμως τα στοιχεία μίας αστυνομικής υπόθεσης που εξιχνιάστηκε προχθές Σάββατο στην Αιτωλοακαρνανία.
Οι δύο αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής είχαν παρεισφρήσει στην εγκληματική οργάνωση χωρίς καταλάβει κανείς την ιδιότητά τους, έζησαν επί σχεδόν ενάμιση χρόνο σε ιστιοπλοϊκό σκάφος για να μεταφέρουν κοκαΐνη από την Καραϊβική στην Ευρώπη και τελικά συνέβαλαν όσο κανείς στην εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης επικίνδυνων κακοποιών με πολυεθνική δράση.
Όπως αναφέρει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» εκτός από τον Αλβανό αρχηγό της μαφιόζικης συμμορίας αποκαλύφθηκε και ο ρόλος ενός μαροκινού συνδέσμου που βρισκόταν στην Ισπανία, ενός Σέρβου και αρκετών ποινικών που ζούσαν στην Ελλάδα και αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα του κυκλώματος.
Κάλυψη
Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν οι δύο αστυνομικοί «Σταύρος Τραντής» και «Κυριάκος Στρατιάς» κατάφεραν να διεισδύσουν στον παράνομο κόσμο της διακίνησης ναρκωτικών. Την περίοδο εκείνη οι αρχηγοί της οργάνωσης αναζητούσαν κάποιον που θα μπορούσε να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης από χώρα της Λατινικής Αμερικής προς την Ευρώπη και τη Βορειοδυτική Αφρική.
Τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο «Σταύρος Τραντής» ως χειριστής του σκάφους «Μπαρακούντα 7» που απέπλευσε από τη μαρίνα του Αλίμου στις 9 Νοεμβρίου 2018. Μαζί με τον «Τραντή» ταξίδευε ένας Αλβανός, ο οποίος έφερε ειδική συσκευή κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μέσω της οποίας λάμβαναν οδηγίες από την υπόλοιπη σπείρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, στις 4 Δεκεμβρίου 2018, το ιστιοπλοϊκό έφτασε στην Τενερίφη. Ήταν η αρχή μιας περιπετειώδους πορείας που θα περιλάμβανε συναντήσεις με τους αλβανούς αρχηγούς του κυκλώματος, έλεγχο του σκάφους για τυχόν συσκευές εντοπισμού, κρυφτό με την ισπανική αστυνομία και οδηγίες για διαρκείς αλλαγές στη διαδρομή του ιστιοπλοϊκού ώστε να διαπιστωθεί αν παρακολουθείτε από τις Αρχές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.