φρέσκο δυόσμο που του πάει πολύ και περιχύνεις με λίγο μέλι θυμαρίσιο που θ΄ανακατέψεις με ξύδι βαλσάμικο.
Αν τελικά θέλεις να το απολαύσεις ως γλυκό, όπως κι εγώ, το μέλι ερείκης που χρησιμοποίησα του πήγαινε πάρα πολύ, εσύ χρησιμοποίησε το δικό σου αγαπημένο μέλι, όσο για την κρέμα ανθότυρου την αρωματίζεις με ό,τι σου αρέσει.
Κι ενώ η κρέμα θα σου θυμίσει πολύ την κρέμα από τα ιταλικά κανόλι, μια ακόμη ιδιαιτερότητα είναι το ψήσιμο, εμπνευσμένο από το κιουνεφέ.
Mπορείς να το φτιάξεις στο τηγάνι και να το ψήσεις στο γκάζι ή να το απλώσεις στο ταψί και να το ψήσεις στο φούρνο, το αποτέλεσμα είναι και στις δύο περιπτώσεις εξαιρετικό!
Η μεγάλη όμως επιτυχία σ΄αυτό το καταΐφι, αυτό που θα κάνει τους πάντες ν΄αναφωνήσουν το «γεια στα χέρια» σου δεν είναι άλλο είναι το φύλλο καταΐφι «το δικό μας» της alfa, ελαστικό, αφράτο, με το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε συνταγή, που το βλέπεις στο χρώμα του το χρυσαφένιο μόλις το ξεφουρνίσεις, απλά μοναδικό!
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Καταΐφι με Ανθότυρο και ΜέλιΧρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 8 άτομα
Υλικά
Για τα μασουράκια
–1 συσκευασία φύλλο καταΐφι «το δικό μας» της alfa
–225 γρ. βούτυρο
–1200 γρ. ανθότυρο
–150 ml. γάλα
–50 γρ. ζάχαρη άχνη ή 1 κουταλιά της σούπας μέλι
–1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι μελιού
150 γρ. μέλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση Συνταγής
1
Αφήνουμε το φύλλο καταΐφι «το δικό μας» της alfa να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε το καταΐφι με ανθότυρο.
2
Στο μπλέντερ βάζουμε το ανθότυρο, το γάλα, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Βάζουμε βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Όταν διαχωριστούν τα στοιχεία του, το περνάμε από σίτα και μεταφέρουμε το καθαρό βούτυρο σ΄ενα μπωλ.
Αφρατεύουμε με τα δάχτυλά μας το φύλλο καταΐφι και το ραντίζουμε με βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο.
3
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το καταΐφι και καλύπτρουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα ανθότυρου.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο φύλλο καταΐφι και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το καταΐφι από το φούρνο ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και sερβίρουμε με το ρευστό μέλι και ξηρούς καρπούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.