– 2 Ταϊλανδέζικες σάλτσες Uncle Bens
– 1 Αρωματικό Ρύζι Basmati
– 1 Ποδιά Μαγειρικής
– 1 Block με Sous plat Έθνικ Σπιτικό
Οι νικητές της κλήρωσης είναι οι: Sophie Sotiraki και Anna Maria Katsarou, (οι οποίες θα πρέπει να στείλουν email με τα στοιχεία τους στο info@funkycook.gr ώστε να παραλάβουν τα δώρα τους)
Ζουμερό χοιρινό ψαρονέφρι, τραγανά λαχανικά, ένα βάζο κινέζικη σάλτσα και ένα πακέτο ρύζι μπασμάτι Uncle Ben’s είναι όσα χρειάζεσαι όπως θα δεις και στο βίντεο που σου ετοίμασα.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
祝您好胃 ή απλά «σπιτικά» καλή όρεξη!
Υλικά
300 g. ψαρονέφρι
1 βάζο κινέζικη σάλτσα Uncle Ben’s
100 g. κόκκινη πιπεριά
100 g. πορτοκαλί πιπεριά
100 g. κίτρινη πιπεριά
100 g. κινέζινο λάχανο
100 g. καλαμπόκι baby
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας λεμονόχορτο
30 ml. σησαμέλαιο
Αλάτι
για το σερβίρισμα
Κόλιανδρο φρέσκο
300 g. ρύζι μπασμάτι Uncle Ben’s
Εκτέλεση
1 Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες, για να κάνουμε τέλειο κολλώδες ρύζι μετράμε 2 κούπες νερό για κάθε 1 κούπα ρύζι.
2 Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές, το κινέζικο λάχανο και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το λεμονόχορτο, τα καλαμπόκια σε φέτες. Τεμαχίζουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια και τρίβουμε το σκόρδο και το τζίντζερ.
Κινέζικη Σάλτσα Uncle Bens
3 Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά το γουόκ και ζεσταίνουμε ελαφρά το σησαμέλαιο, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το ψαρονέφρι, σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να θωρακίσουμε καλά το κρέας.
4 Τραβάμε στην άκρη του γουόκ το κρέας και συνεχίζουμε να σωτάρουμε τα λαχανικά για μερικά λεπτά, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και προσθέτουμε την κινέζικη σάλτσα Uncle Ben’s. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρύζι μπασμάτι και αν θέλουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου