Σε λίγες ημέρες τελειώνει επίσημα το καλοκαίρι, όμως με τη θεϊκή συνταγή σπαγγετίνι ολικής άλεσης με λιαστή ντομάτα, μαύρες σταφίδες, πεκορίνο και βασιλικό μπορούμε να το κρατήσουμε λίιιγο ακόμη στο πιάτο μας, σωστά;
Φέτος το καλοκαίρι το απόλαυσα περισσότερο από κάθε άλλη φορά!
Όλη μέρα, κάθε μέρα σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα και μάλιστα μαζί με πολλούς αγαπημένους φίλους!
Μετά το μπάνιο μαζευόμασταν όλοι μαζί και όπως καταλαβαίνεις η κουζίνα «έπαιρνε» φωτιά ενώ τα ζυμαρικά είχαν την τιμητική τους σε αυτές τις διακοπές.
Μια από τις συνταγές που «αγαπήθηκε» από όλους και μαγείρευα ξανά και ξανά ήταν η σπαγγετίνι με λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και βασιλικό.
Η αλήθεια είναι πως αυτή η «ανατρεπτική» συνταγή για πέστο με λιαστή ντομάτα, όπως θα δεις και στο βίντεο την είχα δοκιμάσει εντελώς τυχαία.
Σίγουρα θα αναρωτηθείς πως μπορεί η λιαστή ντομάτα, το πεκορίνο, ο βασιλικός να ταιριάζει με τις μαύρες σταφίδες..
Σε διαβεβαιώνω πως είναι το καλύτερο πέστο με λιαστή ντομάτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Η λιαστή ντομάτα και η πλούσια γεύση της ισορροπεί εξαιρετικά με τις γλυκόξινες μαύρες σταφίδες, το πεκορίνο είναι το ιδανικό τυρί και ο βασιλικός απογειώνει το πέστο!
Την πρώτη φορά δοκίμασα το πέστο, στο σπίτι, με την κλασική σπαγγετίνη MISKO όμως όταν την επόμενη επέλεξα να δοκιμάσω τη συνταγή με την σπαγγετίνη ολικής άλεσης MISKO, πραγματικά ξετρελαθήκαμε!
Εξάλλου όπως σου έχω πει και παλιότερα, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης της MISKO έχουν «κερδίσει» για τα καλά την προτίμησή μου!
Είναι εξαιρετικά, γεμάτα πραγματική νοστιμιά και φυτικές ίνες για ισορροπημένη διατροφή σε κάθε πιάτο.
Γι΄αυτο σου λέω μη στεναχωριέσαι που «χάνουμε» το καλοκαίρι έχω για εσένα την τέλεια συνταγή για να την κρατήσεις στο πιάτο σου και να φέρνεις στο τραπέζι σου «Κάθε μέρα χαρά»!
Σπαγγετίνι με λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και βασιλικό
Συνταγή για σπαγγετίνι με λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και βασιλικό
Κατηγορία Συνταγής: Ελληνική κουζίνα, ζυμαρικά, κυρίως πιάτα
Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 μερίδες
Υλικά
– 500g σπαγγετίνη ολικής άλεσηςMISKO
– 150g λιαστές ντομάτες
– 150g πεκορίνο
– 20g μαύρες σταφίδες
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 6-7 φύλλα βασιλικό
– 6-7 ντοματίνια
– 80ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα 1: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 7g αλάτι και βράζουμε τη σπαγγετίνη για 6-8 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό.
Βήμα 2: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα, τις σταφίδες, το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τη μισή ποσότητα από το πεκορίνο και το ελαιόλαδο.
Βήμα 3: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό.
Βήμα 4: Προσθέτουμε πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2-3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και περοκίνο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μόλις πήρα αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα από το Children's Health Defence που ίδρυσε ο Robert Kennedy Junior, ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ ...
-
H εκπομπή «Today», το πρωινό talk show του ABC, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και στα social med...
-
Σας προειδοποιώ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ 10 Δευτερόλεπτα ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
-
Όλες οι κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς γίνονται πλέον VISA
-
HTAN KAI OI ΔΥΟ ΠΙΣΤΟΙ... ΤΩΡΑ; META TON ΓΙΩΤΗ... ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Η ΜΠΕΤΤΥ... "ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ"ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Η ΜΠΕΤΤΥ... "ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου