Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ξέχνα τα γεμιστά! Αδειαστά δοκίμασες; Ιδού η συνταγή που θα σε ενθουσιάσει!

Αυτή είναι η φοβερή συνταγή για... αδειαστά που θα σε ενθουσιάσει!

Λατρεμένο φαγητό τα γεμιστά! Που όμως έχει δυο «θεματάκια». Αρχικά το ότι το χειμώνα δεν βρίσκουμε νόστιμη πρώτη ύλη για να το φτιάξουμε όπως πρέπει και το στερούμαστε από τη λίστα των λαδερών που εντάσσουμε στο
εβδομαδιαίο μενού μας και, φυσικά, υπάρχει και το ζήτημα του «απ’ έξω»…


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν το περίβλημα και τρώνε μόνο το «από μέσα»!

Τα γεμιστά είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά! Είναι από τα φαγητά που υπάρχουν στο DNA των Ελλήνων. Είτε είναι με σκέτο ρύζι, είτε με κιμά, είτε με κουκουνάρι και σταφίδες. Πείτε μου όμως πόσοι από εσάς τρώτε το “έξω”. Οι περισσότεροι τρώνε γεμιστά στριπτίζ!!! Αν σκεφτείς την όλη τη διαδικασία που χρειάζεται να βρεις τις σωστές ντομάτες, πιπεριές κλπ, να αδειάσεις το περιεχόμενο προσεκτικά, να γεμίσεις μέχρι το σωστό σημείο για να μην σκάσει το λαχανικό σαν να έχει φάει χειροβομβίδα και μετά να βλέπεις στα πιάτα άδεια τα λαχανικά σαν να τα έχει πατήσει η νταλίκα, είναι κάπως…

Επειδή μου αρέσουν τα γεμιστά αλλά βαριέμαι τρελά όλη την παραπάνω διαδικασία, είπα να τα βάλω χωρίς τα “απ’ έξω” και τελικά να κάνω αδειαστά! Στην πραγματικότητα είναι ένα πιλάφι φούρνου με λαχανικά και μυρωδικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό θέλετε, καθώς επίσης και ότι ρύζι θέλετε. Στην ουσία είναι όλα τα υλικά που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε γεμιστά, χωρίς τον μπελά! Το σπίτι θα μυρίσει κανονικότατα γεμιστά αλλά με λιγότερο κόπο! Η γεύση θα είναι η ίδια αλλά χωρίς τα περιττά (για κάποιους) φλούδια. Και μην ξεχάσετε τη φέτα!

Υλικά για ένα μεγάλο πιρέξ (4 μεγάλες – 6 κανονικές μερίδες)
500 γρ. ρύζι γλασέ (ή καρολίνα, ή όποιο άλλο χρησιμοποιείτε στα γεμιστά)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
3 μεγάλες ντομάτες
3 πιπεριές
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
7 κουταλιές λάδι
4 κούπες νερό (και άλλες δύο για συμπλήρωμα)
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200C.
Σε ένα multi λιώνουμε 1 1/2 ντομάτα, 1 πιπεριά, την μελιτζάνα και τα κολοκύθια.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα λιωμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, τις 4 κούπες νερό, το ρύζι, τα μυρωδικά και μόλις πάρει βράση μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή ένα πιρέξ.
Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε 1 κούπα νερό ή λίγο παραπάνω -αν δούμε ότι είναι πολύ στεγνό, ανακατεύουμε με προσοχή. Κόβουμε σε ροδέλες τις υπόλοιπες ντομάτες και τις πιπεριές και τις στρώνουμε στην επιφάνεια. Ψήνουμε χωρίς να σκεπάσουμε για άλλη μισή ώρα τσεκάροντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα τουλάχιστον.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις