Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Κοτόπουλο με Κουρκουμά, Γιαούρτι και Γάλα Καρύδας

Αν ανήκετε στην κατηγορία όπου ένα στήθος κοτόπουλου σας φαίνεται γευστικά αδιάφορο, σταθείτε σε αυτή την συνταγή...
Αν πάλι είστε οπαδός του, δοκιμάστε το συνδυασμό που θα αγαπήσετε το στήθος του κοτόπουλου λίγο ακόμη με αυτές τις πικάντικες και "εξωτικές" πινελιές!


Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από πέτσες και τυχόν λίπος.
    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
    Μαρινάρουμε αναμειγνύοντας το με το σκόρδο και το τζίντερ πολτοποιημένο, 1 κουταλάκι κουρκουμά και το κοκκινοπίπερο, την κανέλα, το γαρίφαλο και την μισή ποσότητα του γιαουρτιού.
    Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο για 2 περίπου ώρες, σκεπασμένο, στο ψυγείο.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το λάδι που επιλέξαμε και σωτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
    Το κάνουμε σταδιακά σε υψηλή θερμοκρασία γιατί δεν θέλουμε να βάσει το κοτόπουλο αλλά να ψηθεί.
    Το κρατάμε ζεστό στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κερμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό, το γάλα καρύδας, τον υπόλοιπο κουρκουμά.
    Βράζουμε για 15 λεπτά.
  5. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα 150 gr. γιαουρτιού και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
    Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι μπασμάτι που ταιριάζει τέλεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις