Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Δυναμική ελληνική απάντηση στην Άγκυρα! Τα πολεμικά μας πλοία μια ανάσα από τα τουρκικά (VIDEO)


Μια ανάσα αναμένεται να βρεθούν την Τετάρτη τα ελληνικά πολεμικά πλοία απέναντι στα τουρκικά μετά τη NAVTEX που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας ως απάντηση στην αντίστοιχη NAVTEX της Τουρκίας που δεσμεύει την στην
περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο για πραγματοποίηση ασκήσεων με αληθινά πυρά! Μάλιστα, το γεγονός αυτό έδωσε λαβή στα τουρκικά ΜΜΕ (άρθρο της YeniAkit) να ισχυρίζονται ότι μπορεί να προκληθεί ένταση στην περιοχή…

Πρόκειται σαφώς για μια πολύ δυναμική απάντηση της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία που έρχεται με νέα Navtex η οποία δεσμεύει τον ίδιο γεωγραφικό χώρο την ίδια ημέρα (Τετάρτη (3/9) και την ίδια ώρα, έτσι ώστε το Ελληνικό Ναυτικό να βρεθεί στη περιοχή και να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Έτσι, λοιπόν, όπως αναφέρθηκε και σε σχετικό ρεπορτάζ στο OPEN, σήμερα έως τις 15:00 το μεσημέρι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν τα πλοία των δυο χωρών στην ίδια περιοχή.




Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν κάθε φορά να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές. Την ίδια ώρα, εξάλλου, οι Τούρκοι προχώρησαν σε νέο μπαράζ παραβιάσεων και σήμερα στο Αιγαίο. Αμέσως μετά την πτήση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ξεκίνησαν οι παραβιάσεις του εθνικού FIR 25 φορές ενώ υπήρξε και μια εμπλοκή καθώς στον αέρα αμέσως βρέθηκαν τα ελληνικά μαχητικά.

Ο Τούρκος αναλυτής Ceyhun Booth αναφέρει: «Υπάρχει αύριο (Τετάρτη) μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν εντάσεις αύριο μεταξύ 10:00 και 15:00 καθώς τουρκικές και ελληνικές ναυτικές δυνάμεις θα βρεθούν στον ίδιο χώρο».

«Πρώτα απ΄όλα πρέπει να τονιστεί ότι τέτοιες ασκήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν. Αυτό όμως που είναι σημαντικό, είναι ότι η Ελλάδα ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ασκήσεων στην περιοχή αμέσως μετά την εμφάνιση του προέδρου μας Ερντογάν μπροστά από το χάρτη με την γαλάζια πατρίδα», λέει ο Ceyhun Booth για να συνεχίσει:

«Η δεύτερη διάσταση της όλης υπόθεσης είναι ότι όλη αυτή η δραστηριότητα θα εξελιχθεί γύρω από το νησί Καστελόριζο. Το τελευταίο είναι προβληματική περιοχή και θα παραμείνει προβληματική και στο μέλλον.

Επομένως για ποιο λόγο πήραν αυτή την απόφαση; Η Τουρκία παρά τις προκλήσεις των Ελληνοκυπρίων και στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

Έχει εξηγήσει ότι θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις της. Η Ελλάδα θέλει να τις σταματήσει αλλά δεν μπορεί γιατί δεν έχει την δύναμη στο Ναυτικό που έχουμε εμείς. Έτσι δεν μπορούν να μας αντιμετωπίζουν», συμπληρώνει.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις