Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ! Δεν έδωσαν αντίδωρο σε 7 μηνών έγκυο… γιατί φορούσε παντελόνι!

Συνέβη και αυτό σε εκκλησία της Πάτρας ανήμερα του εορτασμού της Θεοτόκου. Δεν έδωσαν αντίδωρο και ουσιαστικά…
«πέταξαν έξω» από εκκλησία έγκυο γυναίκα επειδή… φορούσε παντελόνι!

Φαίνεται πως η αγάπη της Παναγίας προς όλα τα τέκνα της, και το μήνυμα εκείνης της ημέρας, δεν ήσαν αρκετά  προκειμένου να γαληνέψουν κάποιοι εκ των ιερέων, σε σχέση με το αυστηρό τυπικό της θρησκευτικής λατρείας.

Σε κεντρικό ναό της Πάτρας ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως καταγγέλει ο συμπολίτης Γ. Μ., ο ίδιος και η σύζυγός του, η οποία διανύει αυτή την περίοδο τον έβδομο μήνα της κύησής της, προσήλθαν για να προσκυνήσουν.

«Η σύζυγός μου ήταν ευπρεπώς ενδεδυμένη, χωρίς ωστόσο να φοράει φούστα αλλά παντελόνι μακρύ, λόγω εγκυμοσύνης. Αφού τελείωσε το μυστήριο προσήλθαμε ώστε να λάβουμε το αντίδωρο. Περιμέναμε με υπομονή. Οταν έφτασε η σειρά της, ο ιερέας την κοίταξε καλά καλά και της είπε "δεν δίνουμε ευλογία σε γυναίκες που φορούν παντελόνι, υπάρχει και ταμπέλα έξω!"

"Μα πάτερ είναι έγκυος" σχολίασε ο Γ.Μ.

Για να λάβει την απάντηση: "Δεν έχει καμία σημασία".

Σύμφωνα με την επισήμανση του ιδίου "σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες αναγράφεται ότι, οι γυναίκες πρέπει να προσεύχονται 'στολίζοντας' τον εαυτό τους με σεμνότητα και σωφροσύνη, όχι με περίτεχνες κομμώσεις, χρυσά κοσμήματα και ενδύματα πολυτελή".

Πως γίνεται η εκκλησία να δέχεται μίνι φούστες, μπλούζες και τα φορέματα που φανερώνουν κατά το ήμισυ την πλάτη ή και το στήθος και να μην δίνει ευλογία σε μία έγκυο επειδή λόγω της κατάστασης της φοράει παντελόνι; Πώς γίνεται να δέχεται να δίνει την Θεία Κοινωνία όταν η κάθε κυρία έχει δύο στρώσεις κραγιόν στα χείλη της και το μισό μένει στο κουταλάκι;» αναρωτιέται και καταλήγει: «Δεν φορω παρωπίδες, θα δεχόμουν με κατανόηση μία παρατήρηση, αλλά σε καμία περίπτωση, μια τέτοια μέρα δεν μπορεί να βγαίνεις από την εκκλησία κλαίγοντας, και με πόνο καρδιάς να αναρωτιέσαι γιατί δεν έδωσε ο ιερέας την ευλογία του σε εσένα και το παιδί που πρόκειται να φέρεις στον κόσμο!».

Θεωρούμε απαραίτητη την παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου σε τέτοια συμβάντα. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να απαγορεύει και στις Ρωσίδες τουρίστριες που προέρχονται για προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου και φορούν παντελόνι! Και είναι… ουκ ολίγες!

ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις