Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή, με τα φρέσκα λαχανικά της εποχής στα
καλύτερά τους, δια χειρός Τάσου Αντωνίου. Άλλωστε, οι μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα είναι ιδανικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
Παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμ. τριμμένη ντομάτα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 γραμμ. φέτα
Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνετε τις μελιτζάνες και, αφού κάψει το ελαιόλαδο, τις τοποθετείτε στο τηγάνι. Δεν γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι. Αφήνετε χώρο ανάμεσα στις μελιτζάνες, ώστε να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
Όταν τηγανιστούν από την μια πλευρά, τις γυρνάτε με δυο πιρούνια προσεκτικά μια-μια, για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφού σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, τις αφαιρείτε από το σκεύος και τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ξεχωριστό τηγάνι. Σοτάρετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει. Προσθέτετε στο τηγάνι με το κρεμμύδι τη ντομάτα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Αλατοπιπερώνετε, και ανακατεύετε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μοντάρετε το φαγητό: Στρώνετε τις μισές μελιτζάνες, τη μια δίπλα στην άλλη, σε μεσαίο ταψί. Τις επικαλύπτετε με τη μισή ποσότητα σάλτσας. Πασπαλίζετε με θρυμματισμένη βαρελίσια φέτα. Φτιάχνετε μια δεύτερη στρώση από τις τηγανητές μελιτζάνες, τη σάλτσα και τη βαρελίσια φέτα. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για περίπου 40 λεπτά.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν
ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις
στους φίλους σου.
Σε
μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή
γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες
άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση.
Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο
ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να
κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων!
Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε
καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου