Μπατζίνα: Πως προέκυψε αυτή η πίτα
Είναι μία παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, συγκεκριμένα μια πανεύκολη πολύ λεπτή αλμυρή «γυμνή» κολοκυθόπιτα.
Αυτή η πιτούλα εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το κολατσιό όλων για τα παιδιά στο σχολείο, για τους μεγάλους που δούλευαν στα χωράφια, σαν κέρασμα, σαν εύκολη λύση για να χορτάσουν την «πείνα» τους εκείνα τα δύσκολα χρόνια!
Μπατζίνα: Υλικά συνταγής
80 γρ ελαιόλαδο
1 κτγ αλάτι χοντρό
750 γρ κολοκυθάκι
150 γρ γάλα
4 αυγά-
400 γρ φέτα τυρί
1 κτγ ρίγανη
Λίγο πιπέρι
400 γρ αλεύρι
100 γρ τυρι φέτα
50 γρ αγελαδινό βούτυρο
ταψί διάστασης 40cm
Για την εκτέλεση δείτε το βίντεο:
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν
ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις
στους φίλους σου.
Σε
μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή
γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες
άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση.
Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο
ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να
κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων!
Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε
καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου