Κολοκυθάκια 10 μεγάλα
Κιμά μοσχαρίσιο 1/2 κιλό
Κρεμμύδι 2 μεγάλα (τριμμένα)
Άνιθο 1/2 ματσάκι
Ρύζι 1 φλυτζάνι του καφέ
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι νερού
Κρόκοι αυγών 2
Λεμόνι 2 (τον χυμό τους)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι του κρασιού
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , τα 2 κρεμμύδια ,τον άνιθο , το ρύζι και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκύθια μας. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν προσθέτοντας το ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε 45 λεπτά στην κατσαρόλα ή 15 λεπτά στην χύτρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ χυπάμε τους κρόκους των αυγών ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και παίρνουμε το ζούμι από την κατσαρόλα λίγο λίγο χτυπώντας το με ένα σύρμα και προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι για να μην σβωλιάσει. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει κουνώντας την κατσαρόλα για να μην κολλήσει.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν
ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις
στους φίλους σου.
Σε
μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή
γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες
άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση.
Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο
ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να
κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων!
Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε
καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου