Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Σάλτσα με κιμά (bolognese)

Υλικά
Κιμάς 600 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο
Καρότα 2 τεμ ψιλοκομμένα

Σέλερι 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας
Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί (περασμένο στο μπλέντερ)
Βασιλικός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι- πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Νερό
Οδηγίες
Καθαρίζουμε  τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα , το σέλερι ,τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο , το σέλερι, τα καρότα, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και τέλος προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το πολτοποιημένο ντοματάκι κον κασέ, τον βασιλικό, την ρίγανη ,αλάτι – πιπέρι,την ζάχαρη και νερό ίσα να σκεπάζει τον κιμά. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά (θέλουμε η σάλτσα να δέσει). Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.