Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Πεινιρλί

Ζύμη:
200 ml γάλα χλιαρό
200 ml νερό χλιαρό

150 ml ηλιέλαιο
12 γρ. Ξηρή μαγιά ( 1,5 φακ.)
1 κ.σ. Ζάχαρη
1.κ.σ. κόφτη αλάτι
700-750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση: σάλτσα ντομάτα τυρί και αλλαντικά ότιθέλετε ντομάτα και πιπεριές!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!!!!Βάζουμε σε μια λεκάνη το μισό αλεύρι, το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο,την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε... προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη... Ίσως να κολαει και λίγο... σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει...
Παίρνουμε την ζύμη, την κοβουμε σε8 μπαλάκια και ανοίγουμε σε ένα οβαλ σχήμα.... βάζουμε σαλτσα, αλλαντικά τυρί και τελειώνουμε την ντοματα και την πιπερια διπλωνουμε τις ακρες προς τα μέσα και από κάτω, έτσι ώστε να μην μας ανοίξουν στο ψήσιμο, και γυρίζουμε και τα πλαινά σχηματίζοντας μια βαρκούλα, . Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν!!!
Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλειφουμε με λιωμένο βούτυρο για να γυαλίζουν εγώ ξέχασα να το κάνω


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις