Πατάτες 5 τεμ κομμένες σε λεπτές φέτες
Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη
Ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
Θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Για την μπεσαμέλ
Γάλα 500 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 1 κουταλιές σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας
Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Αλάτι - πιπέρι
Αυγό 1 τεμ
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτές φέτες. Τις βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι το σημείο που θα έχουν μαλακώσει ελαφρώς αλλά όχι να διαλύονται και τις στραγγίζουμε.
Για την μπεσαμέλ : Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα να ενσωματωθεί με την μπεσαμέλ. Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το θυμάρι κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ τις ελαφρώς βρασμένες πατάτες, ανακατεύουμε προσεκτικά κι αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
ΔΕΙΤΕ
(ΕΔΩ)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου
άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν
ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις
στους φίλους σου.
Σε
μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή
γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με
χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και
ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ
διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον
ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα
λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε
μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή
σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ
παρέα σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου